14.8 C
Nicosia
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Οι καλλιτέχνες και οι άνθρωποι του πολιτισμού τον αποχαιρετούν-Όταν έσβησαν...

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Οι καλλιτέχνες και οι άνθρωποι του πολιτισμού τον αποχαιρετούν-Όταν έσβησαν την τούρτα γενεθλίων του με τους παλιούς ηθοποιούς-(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Βίντεο-Φώτο)

-

Πριν έναν χρόνο, ο Νίκος Χαραλάμπους γιόρτασε τα γενέθλιά του, περικυκλωμένος από παλιούς ηθοποιούς-φίλους που μαζί του έζησαν τις ομορφότερες στιγμές του κυπριακού θεάτρου. Σήμερα, παλιοί ηθοποιοί, συνεργάτες, άτομα του πολιτισμού και νέοι ηθοποιοί αποχαιρετούν τον μεγάλο σκηνοθέτη και ηθοποιό.

Η γιορταστική συγκέντρωση είχε πραγματοποιηθεί πριν έναν χρόνο για τα γενέθλια του, όπου παλιότεροι συνεργάτες του ηθοποιοί είχαν μοιραστεί τις ομορφότερες στιγμές του κυπριακού θεάτρου. Οι θύμισες πολλές και νοσταλγικές…Είναι αυτές που δείχνουν την εκτίμηση που είχαν προς στο πρόσωπο του, άλλωστε ο Νίκος Χαραλάμπους διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο θεατρικό σανίδι της Κύπρου.

Η κληρονομιά του Νίκου Χαραλάμπους θα συνεχίσει να εμπνέει και να αγαπιέται από όλους που έδωσαν τη ζωή τους στο θέατρο και όχι μόνο, καθώς οι δημιουργίες του παραμένουν ζωντανές μέσα από τις αναμνήσεις και τις παραστάσεις που άφησε πίσω του.

Να επισημανθεί ότι η κηδεία του Νίκου Χαραλάμπους θα τελεσθεί την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 3:30 μ.μ στον ιερό ναό Αποστόλου Μάρκου και θα ακολουθήσει η ταφή στο Νέο Κοιμητήριο Στροβόλου ( Χαλεπιανές). Η οικογένεια θα δεχτεί συλλυπητήρια από τις 2:30-3:30.

ΚΥΝΘΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ

«Αυτή την ζεστή αγκαλιά σου θα θυμάμαι για πάντα… Στο φως θείε μου υπέροχε… Σ’ αγαπώ… Για πάντα… Το μαυρί σου»

EΛΕΝΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

«Έφυγε σήμερα για την γειτονιά των αγγέλων ο τεράστιος Νίκος Χαραλάμπους…. Καλό ταξίδι Νίκο μου, μεγάλη η κληρονομιά που μας αφήνεις…στο φώς αγαπημένε μου σε ευχαριστώ για όλα…»

ΧΑΡΗΣ ΚΚΟΛΟΣ

«Αντίο αγαπημένε δάσκαλε, διανοούμενε, μάγε, φίλε, ποιητή, ελευθερωτή της υποκριτικής, ταλέντο που ούτε εσύ ο ίδιος δεν μπορούσες να διαχειριστείς σε έναν τόπο αχάριστο, σε ένα τοπίο άξεστο, ξεχωριστέ μου, ευφυή μου, κομψέ, ερωτεύσιμε άνθρωπε, καλλιτέχνη, δημιουργέ, ευλογημένε και καταραμένε, που σαν παιδί του Ηράκλειτου περιείχες τον θρίαμβο και την καταστροφή. Μακάρι όλοι οι ικανοί να είχαν κάτι από την “ευγενή αλητεία” του ταλέντου σου. Αλλά δεν είναι όλοι “γεννημένοι δημιουργοί”, δεν φταίνει αυτοί, δεν φταις κι εσύ που υπήρξες αυτό που μας έλειπε κι αυτό που μας λυπεί και μας λείπει.

Από Φώτης Αποστολίδης …δεν μπορούσα να εκφραστώ καλύτερα..»

ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΛΕΝΗ

«Καλό ταξίδι.. ο θίασος εκλεκτών εκεί πάνω μεγαλώνει..». Εγώ έτσι θέλω να τον θυμάμαι. Με ευφυία, χιούμορ και με πολλή αγάπη! Καλό ταξίδι Νίκο μου! »

ΒΟΥΛΑ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ

«Καλό ταξίδι…Νίκο μου, κρατώ τις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε στο κυπριακό θέατρο έως ανάμνηση. Στο επανιδείν…»

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ

«Καλό ταξίδι δάσκαλε! Ευχαριστώ για τον χρόνο σου, τις συμβουλές σου και την αγάπη σου. Ευχαριστώ και για το φως που αβίαστα και χαμογελαστά, χάριζες»

ΦΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

«Αντίο αγαπημένε μου δάσκαλε, διανοούμενε, μάγε, φίλε, ποιητή, ελευθερωτή της υποκριτικής, ταλέντο που ούτε εσύ ο ίδιος δεν μπορούσες να διαχειριστείς σε έναν τόπο αχάριστο, σε ένα τοπίο άξεστο, ξεχωριστέ μου, ευφυή μου, κομψέ, ερωτεύσιμε άνθρωπε, καλλιτέχνη, δημιουργέ, ευλογημένε και καταραμένε, που σαν παιδί του Ηράκλειτου περιείχες τον θρίαμβο και την καταστροφή. Μακάρι όλοι οι ικανοί να είχαν κάτι από την “ευγενή αλητεία” του ταλέντου σου. Αλλά δεν είναι όλοι “γεννημένοι δημιουργοί”, δεν φταίνει αυτοί, δεν φταις κι εσύ που υπήρξες αυτό που μας έλειπε κι αυτό που μας λυπεί και μας λείπει.

Φ.Α.»

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ

«Καλό ταξίδι στο φως αγαπημένε δάσκαλε. Μας αγκάλιασες όλους τότε στα πρώτα μας βήματα με το αστείρευτο χιούμορ σου και την υπερβολική αγάπη σου. Ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να μάθω από σένα. Υγ: ποτέ δεν ξέχασα την ατάκα που μας έλεγες πριν βγούμε από την τάξη. ” και που στε, μην χανόμαστε”»

ΜΑΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ

«Έφυγε ο κύριος Νίκος μας… Καλό ταξίδι στο Φως… ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ είχαμε συνεργαστεί σε δύο υπέροχες παρατάσεις, στον «Οθέλλο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το 2010 στο ΘΟΚ / THOC και στο «Ξενοδοχείο των Δύο Κόσμων» το 2011. ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ! Γενναιόδωρος Πάντα! Ενας Άνθρωπος με Υπέροχες Ιστορίες, Μεγαλόψυχος και ΕΥΓΕΝΙΑ στην ΨΥΧΗ ΤΟΥ! «Κύριε Νίκο μου… Νίκο να με λες!» Μας αγαπούσε όλους ένας ζεστός, ένας ιδιοφυής άνθρωπος. Σκεφτόμουν να περνούσα αυτό το διάστημα να σας έβλεπα… δεν τα κατάφερα. Καλή δύναμη στις υπέροχες του θυγατέρες, ανιψιές, εγγόνια. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ. ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ!»

ΑΝΔΡΗ ΚΥΡΙΑΖΗ

«Στο φως φωτεινέ θεατράνθρωπε! Πόση αγάπη, πόση μαγεία, πόσο πάθος για την τέχνη του θεάτρου μαζεμένη!!!! Καλή αντάμωση με τη Μαρία και την Άλκηστις σου. Δύναμη και κουράγιο στις αγαπημένες σου κόρες. Σε ευχαριστούμε για όλα.…Δάσκαλε!»

ΑΝΝΑ ΓΙΑΓΚΙΩΖΗ

«Καλό ταξίδι κυρ Νίκο. Να ανταμώσεις τη Μίχα σου και την Αλκη σου … Και που σαι,μη χανόμαστε…. βρέφος»

ΣΠΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

«Νίκος Χαραλάμπους. Θεατράνθρωπος – Ανθρώπινος – Ωραίος τύπος. Αιωνία αυτού η μνήμη»

ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

«Η τέχνη και ο πολιτισμός φτωχαίνουν όλο και περισσότερο…. Έφυγε ο σπουδαίος Κύπριος θεατράνθωπος – σκηνοθέτης και ηθοποιός – Νίκος Χαραλάμπους»

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

«Δάσκαλε μου. Καλό ταξίδι στο φως. Τυχερός που με Δίδαξες»

ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

«Αιωνία ας είναι η μνήμη σου αξιομακαριστε φίλε και συνάδελφε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει…»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ

«Είχα τη μεγάλη τιμή να γνωρίσω στη δουλειά τον Νίκο Χαραλάμπους. Ο μεγάλος αυτός σκηνοθέτης του θεάτρου και ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε δύο δικές μου σειρές. Στο “Σ’ Αγαπώ” (SIGMA, 2004) και στο “Ο,τι Αγάπησα” (ΑΝΤ1 2011). Είχε ήδη πίσω του τότε μια λαμπρή καριέρα ως σκηνοθέτης και ηθοποιός στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Γερμανία. Ευρηματικός σκηνοθέτης, ένας πραγματικός δάσκαλος για τους ηθοποιούς, είχε συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και πολλά άλλα σημαντικά θεατρικά σχήματα. Είχε επίσης σημαντική παρουσία ως ηθοποιός τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. Αριστοκρατικός στην εμφάνιση αλλά ταυτόχρονα απλός και πάντα κύριος στη συμπεριφορά του, με όλη την ιστορία που κουβαλούσε. Υπόδειγμα επαγγελματία, φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους. Καλό σου ταξίδι στο φως, αγαπητέ μου Νίκο. Αιωνία σου η μνήμη».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: