ΚΑΙΡΟΣ: Iσχυρές καταιγίδες, χαλάζι και χιόνι στα ορεινά-Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας

Σε ισχύ μέχρι τις 5.00μμ σήμερα Παρασκευή, η κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες, που εξέδωσε χθες το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου.

Μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα την περιοχή, αναφέρεται στην προειδοποίηση. Η ένταση της βροχής, προστίθεται, αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστών ανά ώρα, ενώ είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι.

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 85 εκατοστά. Σήμερα, αρχικά, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα να εξασθενούν το απόγευμα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τρόοδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Το απόγευμα στην ατμόσφαιρα πιθανό να παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το απόγευμα κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αρχικά δυνατό να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές ή ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 και αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους μείον ένα στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος για να καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. 

 

Hot this week

ΤΟ «ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ ΜΕΖΕΔΑΚΙ»: Κατέκτησε το Cyprus Trust Award χάρη στις κριτικές του κόσμου

Μια σημαντική διάκριση προστέθηκε στο ενεργητικό του «Τσιπουράκι Μεζεδάκι»,...

WOLT ΚΑΙ BETONALFA. Δύο νέες στρατηγικές συνεργασίες για την DeLeMa McCann

Η DeLeMa McCann συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία της...

EUROBANK: «Κάνε level up και ξεκίνα τα όνειρά σου»

Δάνειο Σπουδών Μόρφωση για περισσότερη άνεση, οικονομική ανεξαρτησία και...

Topics

ΤΟ «ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ ΜΕΖΕΔΑΚΙ»: Κατέκτησε το Cyprus Trust Award χάρη στις κριτικές του κόσμου

Μια σημαντική διάκριση προστέθηκε στο ενεργητικό του «Τσιπουράκι Μεζεδάκι»,...

WOLT ΚΑΙ BETONALFA. Δύο νέες στρατηγικές συνεργασίες για την DeLeMa McCann

Η DeLeMa McCann συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία της...

EUROBANK: «Κάνε level up και ξεκίνα τα όνειρά σου»

Δάνειο Σπουδών Μόρφωση για περισσότερη άνεση, οικονομική ανεξαρτησία και...

Το CITY OF DREAMS Mediterranean παρουσιάζει τα Greek Icons Live

Το City of Dreams Mediterranean, σε συνεργασία με τη...

H ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ Ronald McDonald House® μεγαλώνει

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της...

Related Articles

Popular Categories