17.5 C
Nicosia
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ: «Ζήτησα να φύγει η φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων και...

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ: «Ζήτησα να φύγει η φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων και στη θέση της να μπει μία ελληνική σημαία πλάι στην τουρκική»-(Βίντεο)

-

«Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων. Ζήτησα να φύγει η φωτογραφία του και στη θέση της να μπει μία ελληνική σημαία πλάι στην τουρκική». Η Δέσποινα Βανδή παραμένει σταθερή στην απόφασή της να ακυρώσει τη συναυλία της στη Σμύρνη της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας τους λόγους της επιλογής της.

Σε δηλώσεις της στο Open, εξήγησε ότι η απόφαση αυτή ήρθε μετά από αρκετές ώρες σκέψης, καθώς η συναυλία στη Σμύρνη ήταν μέρος της μεγάλης περιοδείας που πραγματοποιεί η τραγουδίστρια για τα 30 χρόνια της καριέρας της στον μουσικό χώρο. Παρά την ακύρωση, η Δέσποινα Βανδή διατηρεί τις αρχές και τις αξίες της, δίνοντας το παράδειγμα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται ιστορικά και πολιτιστικά ζητήματα με σεβασμό και ευαισθησία.

Nα επισημανθεί ότι το Χ (Twitter) της Δέσποινας Βανδή έχει γεμίσει από σχόλια από Τούρκους πολίτες οι οποίοι επικρίνουν την δημοφιλή ερμηνεύτρια.

«Ξέρεις κολύμπι; Ο Ατατούρκ το δίδαξε στους προγόνους σου»

Mετά την αποχώρηση της Δέσποινας Βανδή από την εκδήλωση το κενό που προέκυψε κάλυψε η χορωδία του Ιδρύματος TEV, η οποία, μαζί με το ακροατήριο, τραγούδησε το «Εμβατήριο της Σμύρνης», έναν ύμνο που υιοθετούν κυρίως οι εθνικιστές κεμαλιστές, εξυμνώντας την είσοδο του Μουσταφά Κεμάλ στη Σμύρνη και την ήττα του ελληνικού στρατού το 1922.

Ανθίζουν τα λουλούδια στα βουνά της Σμύρνης,
ο χρυσός ήλιος ρίχνει τις πλεξούδες του.
Σαν τον αέρα φεύγουν οι ηττημένοι εχθροί.

Μπράβο Μουσταφά Κεμάλ Πασά, μπράβο!
Σε πολύτιμους λίθους θα γραφτεί το όνομά σου.

Στα βουνά της Σμύρνης έμεινα,
έγραψα στο βιβλίο αυτούς που θυσιάστηκαν.
Αγκάλιασα τα ορφανά παιδάκια,
καημένη μάνα αυτή ήταν η μοίρα μου –
το αίμα μου να θυσιαστεί για την ωραία πατρίδα.

Μπράβο Μουσταφά Κεμάλ Πασά, μπράβο!
Σε πολύτιμους λίθους θα γραφτεί το όνομα σου. […

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: