16.4 C
Nicosia
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΣΤΕΛΙΟΣ ΠΙΣΗΣ: To τραγούδι που αφιερώνει στις Μαρίνες ο Κύπριος μουσικοσυνθέτης-(Βίντεο)

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΙΣΗΣ: To τραγούδι που αφιερώνει στις Μαρίνες ο Κύπριος μουσικοσυνθέτης-(Βίντεο)

-

Με ένα τραγούδι ήθελε να εκφράσει τις ευχές του σήμερα για την ονομαστική τους γιορτή σε όλες τις Μαρίνες του κόσμου, αποδεικνύοντας τη μεγάλη του δύναμη και την ανθρωπιά του.

Το τραγούδι που αφιερώνει ο Στέλιος Πισής στην Αγία Μαρίνα είναι το γνωστό «Της Αγίας την Παρεούλα (ή αλλιώς «Αχ Μαρίνα μου»), το οποίο είναι μια σύνθεση του Θόδωρου Δερβενιώτη και στίχοι του Σπύρου Περιστέρη. Αυτό το τραγούδι δεν αναφέρεται απευθείας στην Αγία Μαρίνα ως θρησκευτικό πρόσωπο, αλλά η επιλογή του ονόματος «Μαρίνα» φαίνεται να εμπνεύστηκε από τη μεγάλη γιορτή της Αγίας Μαρίνας.

Το τραγούδι εκφράζει την αγάπη και τη νοσταλγία με ποιητικό τρόπο, και η επιλογή του ονόματος «Μαρίνα» μπορεί να συνδέεται με τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας, χωρίς ωστόσο να είναι κυρίως θρησκευτικής φύσεως. Αντιθέτως, η έμπνευση προέρχεται από την ποιητική έκφραση των συναισθημάτων και των παιδικών αναμνήσεων των δημιουργών του. Είναι ένα τραγούδι με βαθιά συναισθηματική φόρτιση και ευαισθησία, που μπορεί να αγγίξει το κοινό με την απλότητα και τη μελωδία του.

«Αφιερωμένο σε όλες τις Μαρίνες του κόσμου που γιορτάζουν σήμερα!

Μπορεί το τραγούδι να φαίνεται ερωτικό αλλά δεν είναι. Για όσους έχουν διαβάσει τον βίο και το μαρτύριο της Αγίας βγαίνει ξεκάθαρο το συμπέρασμα ότι ο Οδυσσέας Ελύτης εμπνεύστηκε το ποίημα από τον βίο της Αγίας και το έγραψε φυσικά με τον δικό του έντεχνο τρόπο χωρίς να στοχεύει στο θρησκευτικό στοιχείο αλλά στην ποιητική έκφραση των προσωπικών του συναισθημάτων και των παιδικών, ίσως και νεανικών αναμνήσεων, από την μεγάλη γιορτή του Καλοκαιριού, της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας!»

Η ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε στην Ολλανδία το 1965 με τη λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: