20.1 C
Nicosia
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στην φυλακή ο ιδιοκτήτης των τριών σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη-«Το...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στην φυλακή ο ιδιοκτήτης των τριών σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη-«Το θύμα είχε φρικτό θάνατο»

-

Στην φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του 37χρονου ιδιοκτήτη των σκυλιών που κατασπάραξαν την 50χρονη στη Νεοχωρούδα της Θεσσαλονίκης. Ο ιδιοκτήτης διώκεται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 37χρονος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, η οποία του αποδίδεται, εκφράζοντας τη βαθιά του λύπη του για τον χαμό της γυναίκας. Ο ιδιοκτήτης των σκυλιών ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της 50χρονησ. Οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή που του «έδειξαν» τον δρόμο για τις φυλακές.

Ο εισαγγελέας είχε ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Κατά πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη νομική βάση για την απαγγελία κατηγορίας σε κακουργηματικό βαθμό σε βάρος του 37χρονου, έδωσε απόφαση του Αρείου Πάγου που επικύρωσε καταδίκη ιδιοκτήτη σκύλου για βαριά σωματική βλάβη σε βάρος πεζού, κρίνοντας ότι η συγκεκριμένη πράξη τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο -επειδή δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα φύλαξης παρότι γνώριζε ότι το ζώο είναι επικίνδυνο- αποδεχόμενος έτσι τον κίνδυνο που τελικά πραγματώθηκε.

Ως προς το κρίσιμο ζήτημα για το πώς διέφυγαν από την περίφραξη της αυλής του 37χρονου, ο ίδιος -διά του συνηγόρου του- ανέφερε ότι εκείνη τη μέρα τα ζώα άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, απ’ όπου διέφυγαν, χωρίς ο ίδιος να αντιληφθεί το παραμικρό. Ο ισχυρισμός αυτός όμως κατά πως φαίνεται καταρρίπτεται από την κατάθεση του γείτονα, την οποία μετέφερε τόσο κατά την αστυνομική προανάκριση όσο και ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση και τον κάλεσε χθες για εξέταση. Ο μάρτυρας επισήμανε πως «βλέπαμε πολλές φορές τα σκυλιά να κυκλοφορούν έξω», πράγμα που σημαίνει ότι η περιγραφόμενη τρύπα υπήρχε από προγενέστερο χρονικό διάστημα.

Κατά πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη νομική βάση για την απαγγελία κατηγορίας σε κακουργηματικό βαθμό σε βάρος του 37χρονου, έδωσε απόφαση του Αρείου Πάγου που επικύρωσε καταδίκη ιδιοκτήτη σκύλου για βαριά σωματική βλάβη σε βάρος πεζού, κρίνοντας ότι η συγκεκριμένη πράξη τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο -επειδή δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα φύλαξης παρότι γνώριζε ότι το ζώο είναι επικίνδυνο- αποδεχόμενος έτσι τον κίνδυνο που τελικά πραγματώθηκε.

Στο μεταξύ, δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατέθεσε, διά του συνηγόρου της, η οικογένεια της 50χρονης που έχασε τη ζωή της, όταν δέχθηκε επίθεση από τρία σκυλιά, στην αυλή του σπιτιού της, στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

«Το θύμα είχε φρικτό θάνατο. Όλο αυτό είναι τόσο δύσκολο για την οικογένεια και θα θέλαμε όλοι να σεβαστούμε τον πόνο τους» ανέφερε σε δήλωσή του ο υπερασπιστής προς υποστήριξη της κατηγορίας. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει ο ίδιος, τα τρία σκυλιά βρίσκονται σε Φιλοζωικό Σωματείο και τις επόμενες μέρες θα εξεταστούν από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Φώτο: EΡΤ

Κάτοικος της περιοχής καταγγέλλει ότι τα σκυλιά περιφέρονταν ελεύθερα και μάλιστα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του ιδιοκτήτη. Όπως υποστηρίζει ο κ. Γιώργος Γρηγορομιχελάκης. «Πέντε φορές μέσα σε ένα μήνα τα είδα κοντά στο μαγαζί μου, ορμούσαν σε γάτες και την ημέρα που πέθανε η 50χρονη τα είδα δύο ώρες πριν να κυκλοφορούν ελεύθερα» λέει.

Η κηδεία της μητέρας δύο αγοριών τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Νεοχωρούδα

Ερωτηθείς αν είχαν γίνει ποτέ υποδείξεις ή συστάσεις στον 37χρονο για τα σκυλιά του, ο κ. Γρηγορομιχελάκης λέει ότι δεν ήξεραν σε ποιον ανήκουν και «θεωρούσαμε ότι έφευγαν από κάποιο μαντρί». Να σημειωθεί ότι πριν από έναν μήνα τα σκυλιά αυτά δάγκωσαν έναν άλλον κάτοικο της περιοχής.

Πηγή: in.gr, ΑΠΕ

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Ο καιρός σήμερα θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι την Πέμπτη, φτάνοντας κοντά στις φυσιολογικές...