fbpx
15.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΥΓΕΙΑΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ: Συμβουλές για θετική ψυχολογία (Φώτο)

ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ: Συμβουλές για θετική ψυχολογία (Φώτο)

-

Πολλοί ξυπνάνε κουρασμένοι και όχι ξεκούραστοι. Άλλοι περιμένουν τη μέρα για να ξεκινήσουν τις δραστηριότητές τους και άλλοι “μισούν” το ξυπνητήρι που χτυπά. Η αλήθεια είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις ο οργανισμός “μαθαίνει” τις ώρες που πρέπει να κοιμάται. Έτσι, πολλοί ξυπνάνε μόνοι τους πριν ακόμη χτυπήσει το πρώτο ξυπνητήρι.

H καλή ψυχολογία ξεκινά… από το κρεβάτι μας

Μερικές από τις συνήθειες που επηρεάζουν τη θετική ψυχολογία μας ξεκινούν από τα πρώτα λεπτά στη μέρα μας. Ξεκινώντας από το πρωινό ξύπνημα, μπορούμε να αντιληφθούμε τη διάθεση του ατόμου, αλλά και τη λειτουργία του στη συνέχεια. Για παράδειγμα, τα άτομα που δεν θέλουν να σηκωθούν από το κρεβάτι τους το πρωί, τείνουν να αναβάλουν περισσότερες φορές και το ξυπνητήρι τους. Επίσης τα άτομα αυτά έχουν μία “κουλουριαστή” στάση στο κρεβάτι. Η στάση αυτή εκδηλώνει την επιθυμία τους για περισσότερο ύπνο και την αδυναμία για αφύπνιση. Αλλάζοντας αυτές τις συνήθειες, μπορούμε να αλλάξουμε και τη διάθεσή μας τα πρώτα αυτά λεπτά. Δε μας προσφέρει στη ουσία τίποτα παραπάνω η αναβολή του ξυπνητηριού για 5 λεπτά. Δεν προσφέρεται ποιοτικός ύπνος, ούτε επιπλέον ξεκούραση. Επίσης, εάν τεντωθούμε αντί να κουλουριαστούμε, προδιαθέτουμε το σώμα μας για την εκκίνηση της μέρας. Το βοηθάμε να βγει από την αδυναμία που νιώθει, δίνοντάς του ενέργεια για να σηκωθεί.

Οι πρώτες συνήθειες μέσα στη μέρα και ο ρόλος τους στη θετική ψυχολογία

Πέρα από τη συμπεριφορά μας στο κρεβάτι, υπάρχουν επιπλέον συνήθειες που στρέφονται κατά της ψυχολογίας μας. Τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης απορροφούν ένα μεγάλο κομμάτι από τη μέρα μας. Διαρκώς ελέγχουμε τι αναρτήθηκε και από ποιον, ενώ παράλληλα διαμορφώνουμε τι θα προβάλουμε εμείς. Ακόμη και ο έλεγχος των email είναι μία αγχώδη διαδικασία ειδικά την ώρα που ξυπνάμε. Όλη μας η μέρα κατακλύζεται από τέτοιου είδους δραστηριότητες. Η επαφής μας με αυτές αυξάνει τα επίπεδα του άγχους όσο πιο νωρίς ξεκινήσει. Για το λόγο αυτό, είναι καλό να μην ξεκινάμε τη μέρα μας με τον τυπικό έλεγχο του κινητού μας. Ακόμη, ο φωτισμός του δωματίου έχει σημαντική θέση για τη διάθεσή μας. Το πέρασμα από τη μέρα στη νύχτα μεταφέρεται στις ορμόνες του σώματος και από το φως στο χώρο. Θα μπορούσαμε επομένως, αντί να να πιάσουμε κατευθείαν το κινητό μας, να σηκωθούμε, να ανοίξουμε τα παντζούρια και να αφήσουμε το σώμα μας να δεχτεί το πρώτο φως μέσα στη μέρα μας.

Οι συνήθειες που αναβάλουμε και η επίπτωσή τους στη θετική ψυχολογία

Υπάρχουν κάποιες μικρές συνήθειες που δε τους δίνουμε όση σημασία θα έπρεπε.

Μία καθημερινή συνήθεια που τείνουμε να αναβάλουμε είναι το στρώσιμο του κρεβατιού. Αναβάλλεται συνήθως από τα άτομα που τείνουν να αναβάλουν και το ξυπνητήρι. Ωστόσο, εάν υιοθετήσουμε να σηκωνόμαστε 2 λεπτά νωρίτερα και να φτιάχνουμε το κρεβάτι μας, θα ενισχύσουμε τη ψυχολογία μας, ενώ ταυτόχρονα θα είμαστε και πιο οργανωτικοί μέσα στο υπόλοιπο της μέρας μας.

Κάτι ακόμη που αναβάλουμε είναι οργάνωση της σκέψης μας. Είναι καλό, μετά από το πρωινό ξύπνημα, να σκεφτούμε τους στόχους μας μέσα στη μέρα. Έτσι, θα αφυπνίσουμε το μυαλό μας και θα μας βοηθήσει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στις υποχρεώσεις μας.

Τέλος, ένα καλό πρωινό είναι πάντα σύμμαχος στη σωματική αλλά και τη ψυχική μας υγεία. Εάν αναβάλουμε το πρωινό γεύμα δε θα γλυτώσουμε χρόνο από τη καθημερινότητα μας. Αντιθέτως θα μειώσουμε τη απόδοσή μας και θα στρεσάρουμε τον οργανισμό μας ακόμη περισσότερο μέσα στη μέρα.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: