fbpx
27.8 C
Nicosia
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΕΛΕΝΗ C: H συμπατριώτισσα μας που διαπρέπει στο Λονδίνο μέσω της ερμηνείας...

ΕΛΕΝΗ C: H συμπατριώτισσα μας που διαπρέπει στο Λονδίνο μέσω της ερμηνείας της-«Μεγάλωσα βλέποντας μέλη της οικογένειας και στενούς φίλους να αντιμετωπίζουν δυσκολίες ψυχικής υγείας»

-

Το νησί μας επισκέφθηκε πριν λίγο διάστημα η Ελένη C η οποία εάν και η καταγωγή της είναι από την Κύπρο εντούτοις διαμένει στο Λονδίνο. H εντυπωσιακή ερμηνεύτρια/τραγουδοποιός η οποία είναι υπέρμαχος ψυχικής υγείας έχει κερδίσει το σεβασμό και την υποστήριξη από εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο βόρειο Λονδίνο, η Ελένη C συμμετείχε πάντα ενεργά στην ελληνοκυπριακή κοινότητα, μαθαίνοντας για κάθε πτυχή της πολιτιστικής της ιστορίας μέσα από το ελληνικό σχολείο ή παρακολουθώντας μια από τις πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις που φιλοξενεί ο ελληνοκυπριακός πληθυσμός του Λονδίνου. Στα πρώτα στάδια της καριέρας της, η νεαρή ερμηνεύτρια, επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις κατηγορίες Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού και Καλύτερης Γυναίκας Τραγουδίστριας.

Ένα από τα προσόντα της εκτός την ερμηνεία της είναι και το αισιόδοξο στιλ που έχουν τα τραγούδια της και η εντυπωσιακή εμφάνισή της.

«Τα τραγούδια μου είναι ένα φυσικό όχημα για την παράδοση σημαντικών μηνυμάτων στους ανθρώπους για γεγονότα της ζωής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πιστέψουν στον εαυτό τους και τις ικανότητές τους».

Η νεαρή ερμηνεύτρια έτυχε ευρείας αποδοχής από τους κριτικούς καθώς εμφανίστηκε στο CBBC «The Playlist», στο CBBC «Saturday Mash Up» κερδίζοντας την αναγνωσιμότητα από τους θαυμαστές της, πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς του Λονδίνου αλλά και διεθνή μέσα.

«Τα τραγούδια μου είναι ένα φυσικό όχημα για την παράδοση σημαντικών μηνυμάτων στους ανθρώπους για γεγονότα της ζωής»

Κατά την συνάντησή μας στην ολιγοήμερη επίσκεψη στο νησί μας η ίδια μας διευκρινίζει ότι πάντοτε ένοιωθε μεγάλο αίσθημα πατριωτισμού απέναντι στην καταγωγή της και γι’ αυτό άλλωστε μεταβαίνει στην Κύπρο, είτε για διακοπές είτε για φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Χρησιμοποιώντας τη μουσική ως μέθοδο έκφρασης και ως μορφή απόδρασης θεωρεί ότι είχε χρέος απέναντι στον εαυτό της να ακολουθήσει μια καριέρα την οποία και θα την ολοκλήρωνε.  Μια από τις συντριπτικές επιτυχίες της καριέρας της ήταν και η περιοδεία της στο Εθνικό σχολείο όπου θέλησε να προωθήσει το μήνυμα της, το οποίο έχει να κάνει με την ψυχική υγεία και κάτι που κέρδισε που την ώθησε ακόμη περισσότερο στην επιτυχία.

Έχει επισκεφθεί πάνω από 100 σχολεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και στην Κύπρο στο πλαίσιο της πανεθνικής της περιοδείας σε σχολεία μουσικής και ψυχικής υγείας, όπου μιλά στους μαθητές για την αξία της ψυχικής υγείας τόσο στην καθημερινή τους ζωή όσο και για τις ελπίδες για το μέλλον. Έχει επίσης συνεργαστεί σε πολλές εκστρατείες με φιλανθρωπικές οργανώσεις ψυχικής υγείας Young Minds UK και The Mix, και είναι πρέσβειρα του Ιδρύματος Γιάννη Χριστοδούλου, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και οικογένειες να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

«Το μυστικό της επιτυχίας στη ζωή είναι η ισχυρή ψυχική υγεία, ειδικά όταν αντιμετωπίζεται σε νεαρή ηλικία».

Ως υπέρμαχος της ψυχικής υγείας, η Ελένη C έχει γίνει έμπνευση για τους νέους, συνδυάζοντας τη μουσική και τη φιλανθρωπία για να ευαισθητοποιήσει έναν σκοπό που είναι ιδιαίτερα κοντά της.

«Μεγάλωσα βλέποντας μέλη της οικογένειας και στενούς φίλους να αντιμετωπίζουν δυσκολίες ψυχικής υγείας, μάρτυρας από πρώτο χέρι πώς κατανάλωνε τη ζωή τους καθώς και τα άτομα που τους νοιάζονταν και τους αγάπησαν. Πολλοί από τους συναδέλφους μου στη μουσική βιομηχανία έχουν παλέψει με προβλήματα ψυχικής υγείας που τους ανάγκασαν συχνά να εγκαταλείψουν την επιχείρηση».

Πρόσφατα ηχογράφησε το πρώτο της σιγκλ στα ελληνικά, χαρακτηρίζοντας το, τραγούδι ως απεικόνιση της γοητείας, της δύναμης και της φωτιάς όλων των Ελληνίδων καθώς και της ορμής τους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

«Η γοητεία και η γοητεία μιας Ελληνοκύπριας, μεταξύ άλλων, απηχούν στους στίχους. Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένη για το μουσικό βίντεο, το οποίο γυρίστηκε σε τοποθεσία στην Κύπρο, επιτρέποντάς μου να αναδείξω τη φυσική ομορφιά του νησιού μου.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: