Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, 2026
7.5 C
Cyprus

ΚΥΠΡΟΣ: Θα μυρίσει Χειμώνας από αύριο -Πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες

Κυρίως συννεφιασμένος θα είναι σήμερα ο καιρός, από αύριο αναμένεται σημαντική αλλαγή στον καιρό, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι καταιγίδες ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση, φέρνοντας τα πρώτα χαρακτηριστικά του χειμώνα στο νησί.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ, και στα νότια και ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά το απόγευμα στα ανατολικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος ενώ μετά τα μεσάνυχτα δεν αποκλείεται να πέσουν τοπικές βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και αργότερα τοπικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι ενώ τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα ή και παρατεταμένα.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή και περαιτέρω πτώση τη Δευτέρα για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τρίτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Hot this week

Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της τελετής έναρξης της Προεδρίας της ΕΕ- (Φώτο-Βίντεο)

Ένα ξεχωριστό και υψηλής αισθητικής καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε σήμερα...

GBL: Χημική ουσία πίσω από το θάνατο του 78χρονου στη Λάρνακα

Μια χημική ένωση που χρησιμοποιείται κυρίως στη βιομηχανία ως...

ΛΟΥΚΑΣ ΚΟΥΡΟΥΣΙΗΣ: Το όνομα του Κύπριου προπονητή μπαίνει δυναμικά στο ραντάρ των μεγάλων ομάδων

Στη Νιόν της Ελβετίας βρίσκεται αυτές τις μέρες ο...

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΥΚΑ: Aναβλήθηκε η συνεδρία του ΔΗΣΥ-Λόγω των τελευταίων εξελίξεων

Η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού, που...

Topics

Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της τελετής έναρξης της Προεδρίας της ΕΕ- (Φώτο-Βίντεο)

Ένα ξεχωριστό και υψηλής αισθητικής καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε σήμερα...

GBL: Χημική ουσία πίσω από το θάνατο του 78χρονου στη Λάρνακα

Μια χημική ένωση που χρησιμοποιείται κυρίως στη βιομηχανία ως...

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΥΚΑ: Aναβλήθηκε η συνεδρία του ΔΗΣΥ-Λόγω των τελευταίων εξελίξεων

Η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού, που...

Related Articles

Popular Categories