Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου, 2025
6.3 C
Cyprus

ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΖΩ…

- Advertisement -

Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν την άποψη τους κι’ ας είναι λανθασμένη. Το θέμα είναι ο άλλος να δέχεται και να σέβεται την άποψη σου. Ο άνθρωπος που δεν μπορεί να δεχτεί αυτό που πιστεύεις πάει να πει ότι είναι εγωιστής και απόλυτος. Ότι σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και έχει κολλήματα και δεν λέει να ξεκολλήσει από αυτά.

Το καλύτερο είναι, εάν θέλω να εκφράζω τη γνώμη μου για κάποιο θέμα θα πρέπει να αναφέρω και τα επιχειρήματα μου και να μην μιλώ αόριστα. Δεν μπορούμε να καταλήγουμε σε συμπεράσματα και να χρησιμοποιούμε τακτικές λανθασμένες. Ο άνθρωπος που εκφράζει την γνώμη του για κάποιο άλλο δεν κάνει κουτσομπολιό ούτε θέλει το κακό του άλλου. Εκφράζει μια άποψη που ενδεχομένως να τον ενοχλεί και τον επηρεάζει στην καθημερινότητα του.

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο και ούτε όλα τα άτομα έχουν τις ίδιες συμπάθειες. Δεν μπορείς να πείσεις κάποιον που δεν έχει γνωρίσει το άλλο, ότι είναι καλός και ότι πρέπει να ασχοληθεί κάποιος μαζί του. Εάν ο άλλος δεν ασχολείται μαζί σου για ποιο λόγο να ασχοληθείς και εσύ μαζί του;. Από τις πράξεις μπορείς να καταλάβεις τον άλλο και τι κρύβει μέσα του, αυτές οι μικρές καθημερινές πράξεις, κρίνουν και τον άνθρωπο που έχεις στο πλαϊ σου. Οι πράξεις είναι αυτές που καθορίζουν και τον χαρακτήρα του άλλου και όχι μόνο τα λόγια, αυτές οι πράξεις που θα αποδείξουν την πραγματική αλήθεια.

Hot this week

AI ΒΑΣΙΛΗΣ: Ξεκίνησε το ταξίδι του – Ήσασταν καλά παιδιά; Δείτε ζωντανά την πορεία του

Με το έλκηθρο του να το σέρνουν 9 γενναίοι...

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Ποια ήταν η Μαρία Παππά που σκοτώθηκε στη συντριβή αεροσκάφους -(Βίντεο)

Στο επίκεντρο της αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε στην Τουρκία...

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΘΟ: Όταν το χριστουγεννιάτικο δέντρο ταξιδεύει από το Ρίο μέχρι την… Κύπρο-(Βίντεο+Φώτο)

Οι φετινές γιορτές δεν περιορίζονται στη στεριά, καθώς δύτες...

Τα γνωμικά είναι σαν την αγάπη· παντοτινά

ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Το «τέλειο» αν και δεν υπάρχει, μπορούμε...

Topics

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Ποια ήταν η Μαρία Παππά που σκοτώθηκε στη συντριβή αεροσκάφους -(Βίντεο)

Στο επίκεντρο της αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε στην Τουρκία...

Τα γνωμικά είναι σαν την αγάπη· παντοτινά

ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Το «τέλειο» αν και δεν υπάρχει, μπορούμε...

ΚΥΠΡΟΣ: Χειμωνιάτικη γιορτινή μέρα την Παραμονή των Χριστουγέννων

Με χειμωνιάτικο πρόσωπο υποδέχεται η Κύπρος τα φετινά Χριστούγεννα,...

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ €1.088: Το χάσμα μεγαλώνει – αντιδράσεις από πολίτες και συντεχνίες

Κοινή ανακοίνωση ετοιμάζουν οι συντεχνίες μετά τη διαρροή ότι...

Related Articles

Popular Categories