WORLD DOWN SYNDROME: To βίντεο που έφτιαξαν μητέρες με παιδιά με σύνδρομο Down-Τι μας δήλωσε η μητέρα της, Μοδέστιας-(Βίντεο)

Ένα τρυφερό γεμάτο αγάπη βίντεο έφτιαξαν μητέρες θέλοντας σήμερα να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down. Η μητέρα της Μοδέστιας, Στεφανία, πήρε την πρωτοβουλία να φτιάξει ένα βίντεο μαζί με άλλες μητέρες παιδιών με σύνδρομο Down, με σκοπό να ενημερώσουν το κοινό ότι τα παιδιά αυτά πρέπει να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.

Το βίντεο αυτό είναι μια τρυφερή και γεμάτη αγάπη προσπάθεια να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down και να διαδώσουν το μήνυμα της αποδοχής και της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με σύνδρομο Down. Σκοπός τους ήταν επίσης να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό ώστε να δοθεί τέλος στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις σχετικά με αυτήν την κατάσταση.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό που οι μητέρες, συμπεριλαμβανομένης και της Στεφανίας, εξακολουθούν να στέλνουν αυτό το ισχυρό μήνυμα προς όλους, προωθώντας την ανάγκη για την κατάργηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων. Η συνεχής προσπάθειά τους να διαδώσουν την αποδοχή και την κοινωνική ένταξη των ατόμων με σύνδρομο Down είναι ένα πολύτιμο βήμα προς την κατεύθυνση της πιο ενδεδειγμένης και πολυσυλλεκτικής κοινωνίας. Η συνεχής αφύπνιση του κοινού σε αυτά τα θέματα είναι ουσιώδης για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που υποστηρίζει την πολυμορφία και την ανεκτικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down (World Down Syndrome Day) εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του Έλληνα ιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν επιλέχθηκε τυχαία. To 2011 o Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) υιοθέτησε τη διακήρυξη ορισμού της 21ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για το Σύνδρομο Down.

Το σύνδρομο Down είναι η πιο συνηθισμένη χρωμοσωμική διαταραχή στους ανθρώπους. Πήρε το όνομά του από τον Άγγλο ιατρό John Langdon Down, ο οποίος πρώτος το περιέγραψε το 1866. Αφορά μια γενετική κατάσταση, που προκύπτει από την εμφάνιση ενός επιπλέον χρωμοσώματος στο 21ο ζευγάρι χρωμοσωμάτων. Για το λόγο αυτό το Σύνδρομο Down ονομάζεται επιστημονικά Τρισωμία (21). Αυτό το αριθμητικό δεδομένο ήταν που καθόρισε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down στις 21 Μαρτίου κάθε έτους (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος = 3.21 = η 21η μέρα του 3ου μήνα του έτους).

«21.3 Παγκόσμια ημέρα για το Σύνδρομο Νταούν! Έξτρα αγάπη Έξτρα αγκαλιές Έξτρα φιλιά Έξτρα χρωμόσωμα Μέρα αγάπης για μένα, μιας αγάπης που δεν φανταζόμουν, ένα Θείο δώρο ένας άγγελος»

Hot this week

ΒΑΣΟΥΛΑ -ΕΦΡΑΙΜΙΑ: Έδωσε τη δική της μάχη από τις πρώτες ημέρες της ζωής της – Τρία χρόνια χωρίς τη μικρή ηρωίδα

Υπάρχουν ιστορίες παιδιών που, παρά το ελάχιστο διάστημα που...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Αγνοείται από το πρωί 82χρονος – Ποιο αυτοκίνητο ενδέχεται να οδηγεί -(Φώτο)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες για εντοπισμό του 82χρονου...

REVOLUT: Τέλος στην αναστάτωση – Τι ανακοίνωσε για τα χρήματα των πελατών της

Τέλος στα προβλήματα που προκάλεσαν αναστάτωση στους χρήστες της...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΑ:Πρόταση για αποζημιώσεις από την ΕΕ για περιουσίες στα κατεχόμενα

Μια πρόταση που αφορά χιλιάδες ιδιοκτήτες περιουσιών στα κατεχόμενα...

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: Αναρτήθηκαν στοιχεία που έπρεπε να μείνουν εκτός δημοσιότητας-Τι πήγε λάθος;

Σε αναγκαστική απόσυρση των δηλώσεων Πόθεν Έσχες των βουλευτών...

Topics

ΛΕΜΕΣΟΣ: Αγνοείται από το πρωί 82χρονος – Ποιο αυτοκίνητο ενδέχεται να οδηγεί -(Φώτο)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες για εντοπισμό του 82χρονου...

REVOLUT: Τέλος στην αναστάτωση – Τι ανακοίνωσε για τα χρήματα των πελατών της

Τέλος στα προβλήματα που προκάλεσαν αναστάτωση στους χρήστες της...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΑ:Πρόταση για αποζημιώσεις από την ΕΕ για περιουσίες στα κατεχόμενα

Μια πρόταση που αφορά χιλιάδες ιδιοκτήτες περιουσιών στα κατεχόμενα...

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: Αναρτήθηκαν στοιχεία που έπρεπε να μείνουν εκτός δημοσιότητας-Τι πήγε λάθος;

Σε αναγκαστική απόσυρση των δηλώσεων Πόθεν Έσχες των βουλευτών...

ΚΥΠΡΟΣ: Ανάπτυξη 4,8%, αλλά η τσέπη των πολιτών αντέχει;

Η κυπριακή οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμό 4,8%, σύμφωνα με...

BLUE ISLAND: Παέγια θαλασσινών με γαρίδες, μύδια και χταπόδι από τον σεφ Χρίστο Νοέλ Bassil

Η παέγια θαλασσινών της Βαλένθιας φέρνει στο τραπέζι αρώματα...

Related Articles

Popular Categories