KYΠΡΟΣ: Κάθε βροχή και καταστροφή – Οι ίδιες περιοχές, οι ίδιες εικόνες – Βροχές θεού, αυτό δε θέλουμε; – Τι να αναμένουμε αύριο (Βίντεο)

Το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο. Για ακόμη μία φορά, λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης ήταν αρκετά για να μετατρέψουν τους δρόμους σε ποτάμια και να πλημμυρίσουν υποστατικά. Οι οδηγοί εγκλωβίστηκαν, οι κάτοικοι έτρεχαν να σώσουν ό,τι μπορούσαν, ενώ η απουσία ουσιαστικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας φάνηκε ξανά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Οι περιοχές Αρχαγγέλου, Έγκωμης και Μακεδονίτισσας πλημμύρισαν και πάλι, με δρόμους που θύμιζαν λίμνες και μια πόλη που δείχνει αδύναμη μπροστά στη βροχή.

Μέχρι τις 17:00, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 18 περιστατικά στην επαρχία Λευκωσίας, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων της Κυριακής. Τέσσερα συνεργεία της Πυροσβεστικής, μαζί με ένα συνεργείο της εθελοντικής ομάδας CYSupport, έσπευσαν στα σημεία. Οι πυροσβέστες αντλούσαν νερά από πλημμυρισμένα υπόγεια και ρυμουλκούσαν ακινητοποιημένα οχήματα στις περιοχές Μακεδονίτισσας, Έγκωμης και Αρχαγγέλου.

Αρχάγγελος-Λευκωσία

Η οδός Ελευθερίου στον Αρχάγγελο καταντά, ξανά και ξανά, σύμβολο αδιαφορίας. Οι βροχές τη μετατρέπουν σε ρυάκι, οι λακκούβες μένουν αδιόρθωτες για μήνες και το κυκλοφοριακό απογειώνει την καθημερινή ταλαιπωρία. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, φωνάζουν, απαιτούν λύσεις. Οι αρμόδιοι δίνουν υποσχέσεις, μα δεν κάνουν τίποτα. Ή, όπως λέμε και στην Κύπρο: «Μια από τα ίδια, τζιαι χειρότερα!»

Μακεδονίτισσα-Καιρόφιλοι

Για αύριο, Δευτέρα, ο καιρός αναμένεται συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια, και περίπου στους 11 βαθμούς στα ορεινά.

Ποταμός Πεδιαίος-Στρόβολος

Φώτα Κ Cineplex Στρόβολος-Βίντεο Χρίστος Χρήστου-Καιρόφιλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΤΑΤΑΣ: Συνταγές με πρωταγωνίστρια την πατάτα και στάση στην Ξυλοφάγου

Η πατάτα είναι ένα από εκείνα τα υλικά που...

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΕΑΝΤΖΗΣ: 40 ημέρες μετά το τελευταίο αντίο – Η οικογένεια κρατά ζωντανή τη μνήμη του

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από τον θάνατο του Χαράλαμπου Λεαντζή,...

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ: Ποιοι θα δουν αυξήσεις και τι αλλάζει στο πέναλτι του 12%

Σημαντικές αλλαγές στις συντάξεις φέρνει η προτεινόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση,...

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ: Κάποτε περιπολούσαν στις παραλίες – Σήμερα πού είναι;

Υπήρχε μια εποχή, όχι πολύ μακρινή, που στις πολυσύχναστες...

Topics

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΕΑΝΤΖΗΣ: 40 ημέρες μετά το τελευταίο αντίο – Η οικογένεια κρατά ζωντανή τη μνήμη του

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από τον θάνατο του Χαράλαμπου Λεαντζή,...

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ: Ποιοι θα δουν αυξήσεις και τι αλλάζει στο πέναλτι του 12%

Σημαντικές αλλαγές στις συντάξεις φέρνει η προτεινόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση,...

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ: Κάποτε περιπολούσαν στις παραλίες – Σήμερα πού είναι;

Υπήρχε μια εποχή, όχι πολύ μακρινή, που στις πολυσύχναστες...

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Καταγγελία για άγνωστο άνδρα που πλησίασε 5χρονο παιδί και το αγκάλιασε

Καταγγελία στην Αστυνομία υπέβαλε οικογένεια 5χρονου παιδιού, μετά από...

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ: Μουσική, ποίηση και έρωτας κάτω από το φως της πανσελήνου

Η φετινή εκδήλωση «Αυγουστιάτικο Φεγγάρι» είναι αφιερωμένη στην αγάπη...

Related Articles

Popular Categories