ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ: Μαθητής απειλεί καθηγήτρια γιατί του έγραψε απουσία – Προκαλεί ανησυχία η στάση των συμμαθητών του (Βίντεο)

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό με μαθητή στην Ελλάδα που απείλησε καθηγήτριά του, ότι θα την κάψει επειδή του έβαλε απουσία. Πέρα από τη σοβαρότητα της ίδιας της απειλής, έντονο προβληματισμό προκαλεί και η αντίδραση των υπόλοιπων μαθητών μέσα στην τάξη.

Το περιστατικό δεν αναδεικνύει μόνο ένα μεμονωμένο ξέσπασμα, αλλά φέρνει στο προσκήνιο μια ευρύτερη εικόνα συμπεριφορών που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια, με μερίδα μαθητών να εμφανίζει έλλειψη σεβασμού προς τους εκπαιδευτικούς και τους βασικούς κανόνες συνύπαρξης.Η στάση ορισμένων παιδιών, που αντί να αποδοκιμάσουν τέτοιες συμπεριφορές τις αντιμετωπίζουν με γέλιο ή χλευασμό, εντείνει την ανησυχία για την κατεύθυνση που παίρνει το σχολικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που εκτυλισσόταν το συμβάν, άλλα παιδιά φαίνεται να γελούσαν, η οποία διατηρώντας την ψυχραιμία της απλά δεν προκαλούσε περισσότερο τον μαθητή, καλώντας τον να ηρεμήσει. Η εικόνα αυτή εντείνει την ανησυχία για τη γενικότερη στάση και κουλτούρα που καλλιεργείται εντός της σχολικής τάξης.

Το περιστατικό αναδεικνύει ένα ευρύτερο κοινωνικό ζήτημα, καθώς τέτοιου είδους απειλές δεν αποτελούν μεμονωμένα φαινόμενα, αλλά εντάσσονται σε ένα πλαίσιο αυξανόμενης έντασης και έλλειψης σεβασμού προς τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, η στάση των συμμαθητών καταδεικνύει την ανάγκη για ενίσχυση της παιδείας σε θέματα αξιών, ορίων και υπευθυνότητας. Εκπαιδευτικοί και αρμόδιοι φορείς καλούνται να διαχειριστούν όχι μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό, σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και τη βαθύτερη ρίζα του προβλήματος, μέσα από ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα επαναφέρουν το αίσθημα ασφάλειας και σεβασμού στο σχολικό περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΤΑΤΑΣ: Συνταγές με πρωταγωνίστρια την πατάτα και στάση στην Ξυλοφάγου

Η πατάτα είναι ένα από εκείνα τα υλικά που...

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΕΑΝΤΖΗΣ: 40 ημέρες μετά το τελευταίο αντίο – Η οικογένεια κρατά ζωντανή τη μνήμη του

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από τον θάνατο του Χαράλαμπου Λεαντζή,...

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ: Ποιοι θα δουν αυξήσεις και τι αλλάζει στο πέναλτι του 12%

Σημαντικές αλλαγές στις συντάξεις φέρνει η προτεινόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση,...

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ: Κάποτε περιπολούσαν στις παραλίες – Σήμερα πού είναι;

Υπήρχε μια εποχή, όχι πολύ μακρινή, που στις πολυσύχναστες...

Topics

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΕΑΝΤΖΗΣ: 40 ημέρες μετά το τελευταίο αντίο – Η οικογένεια κρατά ζωντανή τη μνήμη του

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από τον θάνατο του Χαράλαμπου Λεαντζή,...

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ: Ποιοι θα δουν αυξήσεις και τι αλλάζει στο πέναλτι του 12%

Σημαντικές αλλαγές στις συντάξεις φέρνει η προτεινόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση,...

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ: Κάποτε περιπολούσαν στις παραλίες – Σήμερα πού είναι;

Υπήρχε μια εποχή, όχι πολύ μακρινή, που στις πολυσύχναστες...

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Καταγγελία για άγνωστο άνδρα που πλησίασε 5χρονο παιδί και το αγκάλιασε

Καταγγελία στην Αστυνομία υπέβαλε οικογένεια 5χρονου παιδιού, μετά από...

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ: Μουσική, ποίηση και έρωτας κάτω από το φως της πανσελήνου

Η φετινή εκδήλωση «Αυγουστιάτικο Φεγγάρι» είναι αφιερωμένη στην αγάπη...

Related Articles

Popular Categories