fbpx
28.1 C
Nicosia
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήBEAUTYAPΙVITA: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας- 1% = 100% για τις...

APΙVITA: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας- 1% = 100% για τις Μέλισσες και τον Πλανήτη!

-

Η APIVITA επιλέγει να γιορτάσει, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας, η οποία θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ, με σκοπό να αναδείξει, παγκοσμίως, τα οφέλη των μελισσών και των λοιπών επικονιαστών για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, προωθώντας, συγχρόνως, δράσεις για την προστασία τους.

Όπως το 2022, έτσι και φέτος, επιλέγουμε να γιορτάσουμε, καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, με δράσεις για τους ανθρώπους μας και το ευρύτερο κοινό, αναδεικνύοντας, με κάθε τρόπο και μέσο, την σημασία των μελισσών για τον πλανήτη μας, την σημασία των μελισσών για την ζωή!

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στον Οργανισμό 1% for the Planet, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε το 1% των πωλήσεων επιλεγμένων προϊόντων μας σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και των μελισσών. Το Billion Bees Program σχεδιάστηκε από την APIVITA και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό 1% for the Planet, στοχεύοντας στην αναγέννηση του πληθυσμού των μελισσών, οι οποίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο σε πλήθος πεδίων, επιτελώντας σπουδαίες λειτουργίες:


• Συμβάλλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
• Μειώνουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
• Υποστηρίζουν και ενισχύουν την επιβίωση αγροτικών οικονομιών και κοινοτήτων.
• Βελτιώνουν την ποιότητα και την ποσότητα της γεωργικής παραγωγής.


Μέσω του Billion Bees Program η APIVITA προσφέρει το 1% των παγκόσμιων πωλήσεών της, των πωλήσεων μέσω του APIVITA Experience Store και των ηλεκτρονικών πωλήσεων των σειρών περιποίησης προσώπου Beessential oils και Queen Bee σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως το the Bee Camp και η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, αναπτύσσοντας υπεύθυνες συνέργειες, με διάρκεια στην πάροδο του χρόνου και ουσιαστική συμβολή προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, αλλά και της προστασίας του παγκόσμιου πληθυσμού των μελισσών.


Μάλιστα, αποκλειστικά για τον Μάιο 2023, τον «Μήνα της Μέλισσας», δεσμευόμαστε να αφιερώσουμε το 100% των πωλήσεων της σειράς Beessential Oils στο Billion Bees Program, επιτρέποντας σε κάθε μικρή πράξη αγοράς ενός προϊόντος να μετατραπεί σε ουσιαστική υποστήριξη ενός εγχειρήματος παγκόσμιας εμβέλειας και αναμφίβολης σημασίας!


Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι μέλισσες κατοικούν στον πλανήτη περισσότερο από 100 εκατομμύρια χρόνια. Με την καθημερινή τους εργασία, επικονιάζουν το 70% των φυτικών ειδών, γεγονός που σημαίνει ότι συμβάλλουν στη γονιμοποίηση 40.000 φυτών παγκοσμίως. Κατά συνέπεια, αυτά τα μικρά έντομα επικονιάζουν το 1/3 της τροφής που απολαμβάνουμε καθημερινά στο τραπέζι μας καθώς και το 80% των ανθοφόρων φυτών.
Τα τελευταία 15 χρόνια, οι αποικίες των μελισσών σε όλο τον πλανήτη καταρρέουν με ασυνήθιστα υψηλό ρυθμό.

Τα ποσοστά θνησιμότητας αυξήθηκαν από 8% σε 30%, ή και σε 80% σε κάποιες περιπτώσεις. Παρασιτοκτόνα, παράσιτα, παθολογίες και η έλλειψη τροφής (λόγω της αυξημένης μονοκαλλιέργειας, της απώλειας λουλουδιών στις άκρες των δρόμων, το πρόωρου κουρέματος των λιβαδιών, κλπ) ευθύνονται για τη μείωση του πληθυσμού της μέλισσας. Αυτό δημιουργεί το φόβο ότι θα υπάρξουν τρομερές συνέπειες, μιας και σχεδόν το 30% της παγκόσμιας τροφής εξαρτάται άμεσα από την επικονίαση, ενώ μέχρι το 2030 προβλέπεται να υπάρχουν 1 δισεκατομμύριο παραπάνω άνθρωποι με ανάγκες σίτισης.
Πως μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση της τροφικής μας αλυσίδας χωρίς τη βοήθεια των επικονιαστών; Χωρίς τις μέλισσες, θα είχαμε έναν πλανήτη χωρίς λουλούδια, χωρίς φρούτα ή λαχανικά. Ολόκληρο το σύστημα συνδέεται: η υγεία και το μέλλον των μελισσών είναι ισότιμο με το μέλλον και την υγεία του πλανήτη και της ανθρωπότητας.


Για όλους τους παραπάνω λόγους, η APIVITA στηρίζει έναν σημαντικό σκοπό από την αρχή της ίδρυσής της – την προστασία των μελισσών. Προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, δραστηριοποιούμαστε σε δυο βασικούς τομείς:

 1. Τις αειφόρους και υπεύθυνες μελισσοκομικές πρακτικές
  -Το μελίσσι είναι ένας υπερ-οργανισμός, που διέπεται από την αρχή του ανώτερου κοινού καλού. Στην ουσία του, είναι ένα αειφόρο μοντέλο που συμβάλλει στη διατήρηση και την αναπαραγωγή των οικοσυστημάτων. Προκειμένου να διατηρήσει την εύθραυστη αλλά τόσο σημαντική αρμονία, η APIVITA προάγει αειφόρες μελισσοκομικές πρακτικές:
  • Συλλέγουμε μόνο το 40% της παραγωγής των μελισσών, αφήνοντας την υπόλοιπη για την ομαλή λειτουργία της κυψέλης,
  • Διατηρούμε την υγεία του μελισσιού παρεμβαίνοντας αποκλειστικά με τη χρήση αιθερίων ελαίων και φυσικών εκχυλισμάτων,
  • Αποκλείουμε τη χρήση φυτοφαρμάκων, αντιβιοτικών και οποιωνδήποτε άλλων χημικών
  • Συντηρούμε επίσης τα δικά μας μελίσσια στις εγκαταστάσεις μας για να μας θυμίζουν πάντα τις ρίζες μας.
 2. Εκπαιδεύουμε τις νεότερες γενιές
  Επενδύω στο μέλλον σημαίνει δίνω δύναμη στην επόμενη γενιά. Για τον λόγο αυτόν εκπαιδεύουμε τους πρωταγωνιστές του αύριο για τη σημασία των μελισσών για τη φύση και την ανθρωπότητα μέσα από δραστηριότητες διαφόρων ειδών:
  • Επισκέψεις στις εγκαταστάσεις μας από σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, από μαθητές δημοτικού έως μεταπτυχιακούς φοιτητές, ακόμα και από πανεπιστήμια από ολόκληρο τον κόσμο.
  • Θεωρητική και πρακτική επιτόπου εκπαίδευση in situ (3000 επισκέπτες το χρόνο),
  • Σχολεία Μελισσών- πρακτική εκπαίδευση κα μάθηση Bee Schools – συνεδρίες πρακτικής εμπειρίας και ανταλλαγής γνώσεων σε δημοτικά σχολεία,
  • Εκδηλώσεις για τη Μέλισσα (Beevents) – εκπαίδευση στο σημείο πώλησης
  • Κατασκήνωση για τη Μέλισσα (Bee Camp) – εκπαιδευτικές κατασκηνώσεις διακοπών γύρω από τη θεματολογία της μέλισσας.
  Μέσα από αυτά τα προγράμματα, δεσμευόμαστε να γνωρίσουμε στους νέους ανθρώπους τις μέλισσες, και ταυτόχρονα να αυξήσουμε την οικολογική τους συνείδηση και το πνεύμα πράσινης επιχειρηματικότητας.
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΖΥΓΩΝ/ΤΕΚΝΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ: Περιμένουν την δημόσια απολογία του Φειδία Παναγιώτου-Μια από...

Ατυχές περιστατικό χαρακτηρίζει με ανακοίνωση τους, ο «Σύνδεσμος Συζύγων/Τέκνων Αγνοουμένων οι 1619», που συνέβη στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης...