ANTIKAΡΚΙΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ: Το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου -«Κλείνουμε το χάσμα στη φροντίδα του καρκίνου»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου στέλνει το δικό του μήνυμα. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου έχει καθιερωθεί στις 4 Φεβρουαρίου.

«Όλοι έχουμε χρέος να εξαλείψουμε, ανά το παγκόσμιο, κάθε είδους ανισότητα στην παροχή φροντίδας προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας. Με τη συμμετοχή μας σε διεθνή και ευρωπαϊκά σώματα υψώνουμε τη φωνή μας υπέρ όλων όσων μάχονται ενάντια στον καρκίνο και διεκδικούμε ίση πρόσβαση σε θεραπευτική αγωγή και ανακουφιστική φροντίδα ανεξάρτητα από την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση των ασθενών, το φύλο, την καταγωγή ή το θρήσκευμα τους» επεσήμανε ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Δρ. Αδάμος Αδάμου.

Για 50 χρόνια ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού του έργου, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε όσους καρκινοπαθείς διαμένουν στην Κύπρο, χωρίς καμία εξαίρεση. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν ενδονοσοκομειακή περίθαλψη ασθενών και παροχή υπηρεσιών σε εξωτερικούς ασθενείς στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία, υπηρεσίες ημερήσιας νοσηλείας στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στη Λεμεσό, κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα ασθενών παγκύπρια και σε 24ωρη βάση στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική στήριξη ασθενών και μελών των οικογενειών τους, προγράμματα κοινωνικής συμμετοχής ασθενών, υπηρεσίες φυσιοθεραπείας και χειρισμού λεμφοιδήματος, αρωματοθεραπεία, όπως επίσης και καθημερινή μεταφορά ασθενών από τις πόλεις τους στα ογκολογικά κέντρα σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Hot this week

ΛΑΡΝΑΚΑ: Υπό τριήμερη κράτηση 38χρονος για επίθεση-Η ανακοίνωση των Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών

Υπό τριήμερη κράτηση τέθηκε την Κυριακή από το Επαρχιακό...

CYPRUS DIASPORA FORUM 2026: Παρουσίαση της συλλογής Cypriot Silk Stories στην τελετή έναρξης στη Λεμεσό

Με μια παρουσίαση που αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα,...

Topics

CYPRUS DIASPORA FORUM 2026: Παρουσίαση της συλλογής Cypriot Silk Stories στην τελετή έναρξης στη Λεμεσό

Με μια παρουσίαση που αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα,...

Related Articles

Popular Categories