Τρίτη, 13 Ιανουαρίου, 2026
6.4 C
Cyprus

ANTIΓΟΝΗ ΜΠΑΞΤΟΝ: Θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision 2026-Γιατί ρωτήθηκε το κοινό αν η εκπρόσωπος ήταν ήδη επιλεγμένη;

Η Αντιγόνη Mπάξτον είναι και επίσημα η καλλιτέχνιδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision 2026, όπως ανακοίνωσε το ΡΙΚ.

Η Κύπρος ανακοίνωσε επίσημα τη συμμετοχή της εκπροσώπου της στον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στη Βιέννη της Αυστρίας, με τους ημιτελικούς να προγραμματίζονται για τις 12 και 14 Μαΐου και τον μεγάλο τελικό για τις 16 Μαΐου 2026. Η τραγουδίστρια ανήκει στο δυναμικό της Minos EMI, βάζοντας τέλος στις φήμες των προηγούμενων ημερών που ήθελαν άλλες υποψήφιες, όπως τη Josephin, να ταξιδεύουν με την κυπριακή αποστολή.

Παρά το γεγονός ότι η επιλογή είχε ήδη γίνει, το ημικρατικό κανάλι διεξήγαγε ερωτηματολόγιο για το κοινό, προκειμένου να συλλέξει τη γνώμη του και να ενισχύσει τη δημόσια συμμετοχή στη διαδικασία.

Η Αντιγόνη Mπάξτον, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγγλία, όπου ζει μέχρι σήμερα. Η μητέρα της διατηρεί την μεγάλη αλυσίδα εστιατορίων «The Real Greek», με πάνω από 20 καταστήματα σε όλη την Αγγλία, ενώ παρουσιάζει και τη δική της εκπομπή στο Discovery Channel με τίτλο «My Greek Kitchen». Το 2016 κυκλοφόρησε και το βιβλίο της, με τίτλο «The Real Greek». Ο πατέρας της είναι επαγγελματίας bodybuilder και διάσημος fitness instructor.

Η μουσική της Αντιγόνη Mπάξτον ξεκίνησε να γίνεται γνωστή σε ηλικία 19 ετών, όταν ανέβασε τα πρώτα της τραγούδια στο SoundCloud, με το «Electric Love» να συγκεντρώνει πάνω από 4.000 streams. Το 2019 έκανε την εμφάνισή της και στο YouTube, όπου το «Never Gonna Love» έφτασε τις 20.000 προβολές. Από τότε έχει κυκλοφορήσει πολλά ακόμα κομμάτια, εμπνευσμένα κυρίως από την ερωτική της ζωή, ενώ παράλληλα προωθεί την κυπριακή της καταγωγή διοργανώνοντας τα Mediterranean Singing Nights στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

EUROVISION 2026: Η Κύπρος και η Ελλάδα σε ξεχωριστούς ημιτελικούς -Η σειρά εμφάνισης όλων των χωρών

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα διαγωνιστούν σε διαφορετικούς...

ΜΕΛΑΝΗ ΣΤΕΛΙΟΥ-ΔΑΝΑΗ ΧΡΗΣΤΟΥ: Χαλαρές στιγμές και τοπικές γεύσεις στη λαϊκή της Γερμασόγειας-(Φώτο)

Η Μέλανη Στέλιου και η Δανάη Χρήστου επισκέφθηκαν τη...

ΤΖΟΡΤΖ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Ο «Βασιλιάς της σούβλας» έφυγε από τη ζωή – Ο Κύπριος που άφησε γεύση παράδοσης στη Μελβούρνη

Θλίψη σκόρπισε στην ομογένεια της Αυστραλίας και ιδιαίτερα στην...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΗ: Ταξίδι στην Ιορδανία από το Αμμάν μέχρι την Πέτρα και την έρημο Wadi Rum.

Η travel blogger και δημοσιογράφος του OLOI MEDIA, Κατερίνα...

ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ 2026: Oι νικητές, το κόκκινο χαλί και οι εντυπωσιακές εμφανίσεις (Φώτο-Βίντεο)

Η τελετή των Χρυσών Σφαιρών 2026 σηματοδότησε επίσημα την...

Topics

JOHN CHRISTODOULOU: Απεβίωσε ο πατέρας του Κύπριου επιχειρηματία – Η ανακοίνωση του Ομίλου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών

Ο Θεοφάνης Χριστοδούλου, πατέρας του Κύπριου‑γεννημένου Βρετανού επιχειρηματία και...

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Έκλεισε με «Πέρας» και ατέλειωτο πάρτι-(Φώτο)

Τρεις μήνες γεμάτοι θέατρο, μουσική, χορό και τέχνη ζωντάνεψαν...

Related Articles

Popular Categories