ΛΗΤΗΣ: Έφυγε από τη ζωή μια από τις τελευταίες αυθεντικές μορφές της ελληνικής ροκ (Βίντεο)

Θλίψη στην ελληνική ροκ σκηνή έχει σκορπίσει η είδηση για τον θάνατο του Λήτης, ο οποίος το όνομα του ήταν Νικόλαος Σάννος, υπήρξε ένας από τους εκπρόσωπους της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής.

Ο Λήτης ξεκίνησε κάπου στo 1968 με το συγκρότημα The Cannibals στο Χαλάνδρι. Το το 1970 παρουσίασε τις δικές του μπαλάντες, ενώ το 1972 εμφανίστηκε στην Πλάκα (Μαϊμού και 5η Εποχή) και στον Πειραιά (στη Vavel). Το 1975 έπαιξε στο περιβόητο ντουέτο Λήτης και Ιζόλδη, τις Μεσαιωνικές Μπαλάντες στο Σπόρτινγκ, στο Κύτταρο και σε κινηματογράφους σε όλη την Αθήνα. Το 1981 έκαναν περιοδεία στην Πελοπόννησο μαζί με τους Schmetterling και τους Sharp-ties. Κυκλοφόρησαν ένα single και συμμετείχαν με δυο τραγούδια στην συλλογή Happening ’82, μαζί με άλλα συγκροτήματα (Αίολος, Vavoura band, Magic de Spell, Heaven and Hell, Tonal Orchestra).

Στη συνέχεια έπαιξε ως Λήτης + Τρύκ, κυκλοφορώντας το άλμπουμ με τίτλο Ποδανό. Τους Τρύκ αποτελούσαν οι Λήτης (φωνή, κιθάρα), Αντώνης Τσέτσος (κιθάρα), Δημήτρης Κροκίδης (κιθάρα), Παναγιώτης Ζυγούρης (μπάσο). Το 1988 κυκλοφόρησε τον προσωπικό δίσκο Χαρακίρι. Στη συνέχεια δημιούργησε την ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α. (Μουσική Συνεργατική Κίνηση Αθηνών) μαζί με τους Νίκο Γκίνη από τους Σύνδρομο και Θεόδωρο Τρύφωνα από τους Αγάπανθος, μια μη κερδοσκοπική επιχείρηση με σκοπό την «προώθηση καλλιτεχνικών τάσεων από τον ευρύτερο χώρο της τέχνης». Μάλιστα στο club Ροντέο της πλατείας Βικτωρίας, η ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α διοργάνωσε συναυλίες ελληνικών συγκροτημάτων.

Στη συνέχεια και μέχρι το 1995, ο Λήτης έπαιξε με το νέο συγκρότημα Συνεργείο. Το 2005 κυκλοφόρησε το CD Νυχτώνει από την Atlantis Records μαζί με το συγκρότημά του τα Σκιάχτρα.

Δισκογραφία

  • Ο Δράκος του πάρκου (Happening Records) 1981
  • Ποδανά (ΕΜΙ) 1983
  • Χαρακίρι (Saccaris Records) 1988
  • Νυχτώνει (Atlantis Records) 2000

Πηγή: in.gr

Hot this week

ΠΟΛΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: Ο Κύπριος στιχουργός που μετατρέπει τη μνήμη σε τραγούδι

Ο Πόλυς Κυριάκου ανήκει στη γενιά των δημιουργών που...

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: Βίντεο από τον ισχυρό σεισμό που άφησε νεκρούς και τραυματίες

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από...

ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑ: Στιγμές αγωνίας από τη μεγάλη πυρκαγιά σε συνεργείο βαφής οχημάτων- (Βίντεο)

Τέσσερα πλήρως επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα στάλθηκαν στο σημείο, καθώς...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΚΕΑΝΩΝ: Η Ευρώπη καλείται να περάσει από τα λόγια στις πράξεις-Η Oceana ζητά άμεση δράση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, η Oceana απευθύνει...

Topics

ΠΟΛΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: Ο Κύπριος στιχουργός που μετατρέπει τη μνήμη σε τραγούδι

Ο Πόλυς Κυριάκου ανήκει στη γενιά των δημιουργών που...

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: Βίντεο από τον ισχυρό σεισμό που άφησε νεκρούς και τραυματίες

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από...

ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑ: Στιγμές αγωνίας από τη μεγάλη πυρκαγιά σε συνεργείο βαφής οχημάτων- (Βίντεο)

Τέσσερα πλήρως επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα στάλθηκαν στο σημείο, καθώς...

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Χόρτα παραμένουν σε πεζοδρόμια παρά τις εργασίες καθαρισμού-(Φώτο)

Προβληματισμό προκαλεί η εικόνα που παρουσιάζουν ορισμένα πεζοδρόμια και...

«ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ» ΤΟ ΜΕΛΑΝΟΣ: Καταγγελίες για εικόνες εγκατάλειψης στη Χλώρακα

Σε δημόσια καταγγελία προχώρησε ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Χλώρακας,...

Related Articles

Popular Categories