Δέκα συλλήψεις και δεκάδες καταγγελίες για σοβαρές τροχαίες παραβάσεις ήταν ο απολογισμός των συντονισμένων επιχειρήσεων που διενήργησε η Αστυνομία Κύπρου μέσα σε ένα 24ωρο σε ολόκληρη την Κύπρο.
Κατά τη διάρκεια οργανωμένων περιπολιών σε καίρια σημεία αστικών περιοχών, με στόχο την πρόληψη σοβαρών εγκληματικών ενεργειών και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, συνελήφθησαν δέκα πρόσωπα για αδικήματα που περιλαμβάνουν παράνομη παραμονή, κατοχή ναρκωτικών, πλαστοπροσωπία, παρακοή διατάγματος Δικαστηρίου και επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία από τους τροχονομικούς ελέγχους. Από τους 892 οδηγούς και επιβάτες που ανακόπηκαν και ελέγχθηκαν, προέκυψαν 120 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις, ενώ διερευνώνται ακόμη 17 υποθέσεις. Ξεχωρίζουν οι 51 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και οι 40 για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.
Παράλληλα, διενεργήθηκαν 39 έλεγχοι σε υποστατικά, από τους οποίους προέκυψαν δέκα καταγγελίες, ενώ στο πλαίσιο των αστυνομικών εξετάσεων κατακρατήθηκαν 20 οχήματα.
Οι επιχειρήσεις αστυνόμευσης συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, με ενισχυμένη παρουσία και στοχευμένους ελέγχους, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και την προστασία της δημόσιας τάξης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

