Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
10.1 C
Cyprus

ΛΑΡΙΣΑ: Κρίθηκε ένοχος παππούς που θώπευσε την εγγονή του – «Αυτή με προκάλεσε» είπε στο δικαστήριο

- Advertisement -

Ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας της ανήλικης εγγονής του κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας ένας 54χρονος, με το δικαστήριο να του επιβάλει ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που επικαλείται η «Ελευθερία», ο 54χρονος παππούς το πρωί της 24ης Ιουλίου του 2022 σε χωριό του Δήμου Αγιάς, «προσέβαλε βάναυσα την τιμή» της 16χρονης τότε ανήλικης «με χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα, ακουμπώντας τη με τα χέρια του σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος και ενώ αυτή κοιμόταν ανάσκελα στην κρεβατοκάμαρα» της εξοχικής κατοικίας του κατηγορουμένου.Η ανήλικη τότε μαθήτρια και ο 54χρονος αδελφός του παππού της -με τη συναίνεση της οικογένειάς της- κατέλυσαν το καλοκαίρι του ’22 στο εξοχικό του στα παράλια του Νομού Λάρισας για ένα Σαββατοκύριακο.

Με την επιστροφή τους, όμως, η μητέρα της ανήλικης ήταν αυτή που κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ότι ο 54χρονος θώπευσε την κόρη της. Ως αποτέλεσμα, ο 54χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η ανήλικη είχε καταγγείλει πως ο παππούς της ήταν εκείνος που τη θώπευσε ενώ κοιμόντουσαν στο ίδιο κρεβάτι, ενώ ο κατηγορούμενος, όπως επανέλαβε και στην ακροαματική διαδικασία, τόνισε ότι η ανήλικη ήταν αυτή που τον προκάλεσε.

Αρνήθηκε, παράλληλα, τα όσα καταγγέλθηκαν εις βάρος του περί προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ διευκρινίζεται ότι τόσο από την προανάκριση όσο και από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κάποια άλλη πράξη εις βάρος της ανήλικης. Ωστόσο, η εντελώς διαφορετική εκδοχή του 54χρονου για τα όσα συνέβησαν στο εξοχικό του δεν έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο, που τον έκρινε τελικά ένοχο.

Hot this week

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΡΑΦΑΕΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ: Έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή – Ποιοι διακρίθηκαν για την Κύπρο στο Junior Eurovision-(Bίντεο)

Η Ραφαέλλα και ο Χρίστος ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν απόψε...

Topics

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Φωτιά σκόπιμα στη μέση δρόμου στη Μέσα Γειτονιά

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη...

ΚΑΙΡΟΣ: Πάρτε ζακέτα… Πτώση της θερμοκρασίας τις βραδινές ώρες

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις σήμερα, όμως η πτώση...

Related Articles

Popular Categories