16.2 C
Nicosia
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήSHOWBIZΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΛΕΝΗΣ: Mια συγκινητική βραδιά μνήμης και τιμής από την Ένωση Θεατρικών...

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΛΕΝΗΣ: Mια συγκινητική βραδιά μνήμης και τιμής από την Ένωση Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου-(Βίντεο-Φώτο)

-

Με τον πιο συγκινητικό τρόπο τίμησε η Ένωση Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου τον Λεωνίδα Μαλένη. Στην βραδιά το παρών τους έδωσε η οικογένεια του αξέχαστου στιχουργού, λογοτέχνη και δημοσιογράφου.

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Η Ένωση Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου τίμησε στο Θέατρο Μασκαρίνι στα Λατσιά, τη μνήμη του Λεωνίδα Μαλένη, δεύτερου κατά σειρά Προέδρου της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου, στην παρουσία της συζύγου του Ανδριανής, των θυγατέρων του Λέας και Μαρίνας και του γαμπρού του Βαρνάβα Κυριαζή. Στην εκδήλωση ακούστηκε το τραγούδι «Χρυσοπράσινο φύλλο» ενώ τηρήθηκε μια μονόλεπτη σιγή.

Εκ μέρους της οικογένειας του Λεωνίδα Μαλένη μίλησε η κόρη του, Λέα, η οποία εξίταρε το έργο του αναφέροντας πώς πότε δεν παραπονέθηκε για τίποτε και κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές πολλών θεατών και ακροατών. Ο ίδιος συνέχισε να παλεύει για τα αυτονόητα και πότε δεν του χαρίστηκε τίποτε. Το πρώτο και σημαντικό που έδωσε τα παιδιά του ήταν η μόρφωση αλλά και ότι όλα γίνονται μέσα από σκληρή δουλειά.

Το εμβληματικό τραγούδι «Χρυσοπράσινο φύλλο» όπως είναι γνωστό είναι γραμμένο από τον Λεωνίδα Μανέλη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο στην βραδιά ερμήνευσε το Μουσικό Σχήμα Ηλιοτρόπιο, με τους Αλέξανδρο Φωκά και Βάσω Πελεγκάρη, (Τραγούδι), και τον Παναγιώτη Κλείτου, (Πιάνο).

Στην συγκινητική βραδιά μίλησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου, Γιώργο Θεοδοσίου, ο Γενικός Διευθυντή του ΡΙΚ, Θανάση Τσώκος, η γραμματέας της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου, Μαρίνα Μάστρου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου, Γιώργος Θεοδοσίου.

Ο Ξένιος Ξενοφώντος

Η γραμματέας της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου, Μαρίνα Μάστρου

Οι ηθοποιοί Αντώνης Λαπιθιώτης, Ξένιος Ξενοφώντος και Αθηνά Βιολάρη, έλαβαν μέρος στο σκηνοθετημένο αναλόγιο του διαχρονικού και επίκαιρου έργου του Λεωνίδα Μαλένη, “Ο Κύριος Γεωργίου, Αληλούια – Αληλούια”, που σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε τη μουσική ο Ξένιος Ξενοφώντος.

Ο Αλέξανδρος Φωκάς και η Δέσπω Κόνιζου Λοϊζιά

Ο Αντώνης Λαπιθιώτης μαζί με την Ανδριάνη Μαλένη

Η Αθηνά Βιολάρη, η Ανδριανή Μαλένη και η Τούλα Κακουλλή

Συγκινητική ήταν η παρουσία των πρώην συνεργατών και της οικογένειας του Λεωνίδα Μαλένη

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διευθύντρια απομάκρυνε καθηγητή με κινητικά προβλήματα λόγω μπούλιγκ που δέχονταν...

Απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας, όπου διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης φέρεται να απομάκρυνε θεολόγο καθηγητή-αντικαταστάτη με κινητικά προβλήματα, έπειτα από περιστατικά μπούλινγκ σε...