Σάββατο, 3 Ιανουαρίου, 2026
8.8 C
Cyprus

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΜΠΑΝΙΚΟΥ: «ΓΙΑ ΒΑΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ –«ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΟ ΣΕΞΙΣΜΟ…»

Με ένα ποστ στο Instagram, η ηθοποιός Χριστίνα Σαμπανίκου ρίχνει τα βέλη της στην Βάνα Μπάρμπα, η οποία σήμερα ήταν καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του Mega, «Κοινωνία Ώρα Μega» και εξέφρασε την αντίθεσή της στον τρόπο που γίνονται οι καταγγελίες.

Η ηθοποιός Χριστίνα Σαμπανίκου, η οποία κατήγγειλε πρόσφατα τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση μαζί με την Τζένη Μπότση, την Αγγελική Λάμπρη και την Λουκία Μιχαλά, αντέδρασε με ένα μακροσκελές μήνυμα στο Instagram.

«Η Βάνα Μπάρμπα βγήκε πάλι σήμερα στο Mega να αναρωτηθεί «γιατί τώρα;», γιατί στα social και γιατί όχι στον εισαγγελέα επιμένοντας να μας αποκαλεί συλλήβδην «κορίτσια». Άκου λοιπόν κορίτσι μου, παρόλο που είσαι Γυναίκα διακατέχεσαι από τον πιο ακραίο σεξισμό σε μια προσπάθεια συγκάλυψης γιατί συγκάλυψη θεωρείται η προτροπή όχι στα sosial mediaΠροφανώς είσαι πολύ μεγάλη για να κατανοήσεις την λειτουργία του διαδικτύου στην εποχή μας και πολύ μικρή για να καταλάβεις πως όλα όσα κάναμε ήταν για να σπάσει ο φόβος και η σιωπή. Προφανώς και όσα δεν έχουν παραγραφεί πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα, συγχρόνως όμως σαν Γυναίκα θα έπρεπε να πεις ένα μπράβο που δεν νίκησε ο Φόβος και ίσως έτσι αρχίσει να γίνεται μια κάθαρση από τους λίγους -γιατί λίγοι είναι συγκριτικά με τον κόσμο που δουλεύει στο Θέατρο- που λερώνουν την Τέχνη και διαβρώνουν το σύστημα αξιών μας. Αφού λοιπόν «γίνονται πραγματάκια» αν δεν μπορείς να σταθείς αλληλέγγυα σε όσες κυρίες βρήκαν τη δύναμη να εκτεθούν για το καλό όλων μας, μη μιλάς καλύτερα γιατί μόνο θυμηδία προκαλείς. Εντάξει «κορίτσι μου»;».

Να σημειωθεί ότι η Βάνα Μπάρμπα στην συνέντευξή της ανέφερε «τρομακτικό και ανθρωποφαγικό» τον τρόπο που γίνονται οι καταγγελίες των συναδέλφων της, υπογραμμίζοντας ότι όποιος/όποια έχει παρενοχληθεί πρέπει να πάει άμεσα στην Δικαιοσύνη.

«Κατανοώ ότι είναι πολλά τα χρόνια που σιωπούσαν αλλά δεν συμφωνώ. Δεν ζούμε στην εποχή του εμφυλίου ούτε σε δύσκολες εποχές. Δεν γίνεται να γίνονται δίκες μέσα από τα ΜΜΕ. Δεν γίνεται το ίντερνετ να καταδικάζει, να κρίνει και να αποφασίζει ποιοι φταίνε και ποιοι όχι. Το σωστό και το θέσφατο είναι να πάνε κατευθείαν στην Δικαιοσύνη. Όχι στις τηλεδίκες. Λοιδορούμε ανθρώπους που δεν έχει αποδειχθεί ότι φταίνε. Αν πραγματικά φταίνε θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί ξαφνικά να ακούγονται ονόματα, να λοιδορούνται καριέρες, να βρίσκονται άνθρωποι στα νοσοκομεία, μόνο γιατί εμείς κάνουμε τους εισαγγελείς στην τηλεόραση και στο ίντερνετ» κατέληξε.

Hot this week

ΝΥΧΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ: Εννέα συλλήψεις, μεθυσμένοι οδηγοί και δεκάδες παραβάσεις

Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μία φορά, με...

DR. TRISHA PASRICHA: Η προσέγγιση επιστήμονα του Harvard στην καθυστέρηση της άνοιας-(Βίντεο)

Η άνοια αποτελεί πλέον μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις...

ΑΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ: Διαψεύδεται η ταυτοποίηση της σορού-«Προσευχηθείτε μέχρι το τελευταίο λεπτό»

Διαψεύδονται οι πληροφορίες που ήθελαν να έχει ταυτοποιηθεί η...

ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ: Ταυτοποιήθηκε η σορός της 15χρονης Αλίκης Καλλέργη μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Η έφηβη Αλίκη Καλλέργη, γεμάτη ζωή και όνειρα, δεν...

ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ: Ανακηρύχθηκε πρέσβειρα Εθελοντισμού-«Το “Εμείς” είναι πιο δυνατό από το “Εγώ”»

Πρέσβειρα Εθελοντισμού της Help Hellas ανακηρύχθηκε η γνωστή ηθοποιός...

Topics

DR. TRISHA PASRICHA: Η προσέγγιση επιστήμονα του Harvard στην καθυστέρηση της άνοιας-(Βίντεο)

Η άνοια αποτελεί πλέον μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις...

ΑΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ: Διαψεύδεται η ταυτοποίηση της σορού-«Προσευχηθείτε μέχρι το τελευταίο λεπτό»

Διαψεύδονται οι πληροφορίες που ήθελαν να έχει ταυτοποιηθεί η...

ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ: Ανακηρύχθηκε πρέσβειρα Εθελοντισμού-«Το “Εμείς” είναι πιο δυνατό από το “Εγώ”»

Πρέσβειρα Εθελοντισμού της Help Hellas ανακηρύχθηκε η γνωστή ηθοποιός...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου η 7χρονη μετά το τροχαίο

Σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας...

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΑ: Γρίπη Α και άδειες γιατρών φέρνουν αυξημένη κίνηση-Ευπαθής ασθενής χάνει τη ζωή του

Αυξημένη προσέλευση καταγράφεται αυτές τις μέρες στα νοσηλευτήρια του...

Related Articles

Popular Categories