17.8 C
Nicosia
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ: Άλλο ένα περιστατικό που δείχνει τη βία μεταξύ των μαθητών-Άμεση...

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ: Άλλο ένα περιστατικό που δείχνει τη βία μεταξύ των μαθητών-Άμεση παρέμβαση για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων ακόμη και στην Κύπρο

-

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στην Πάτρα όπου σημειώθηκε ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ μαθητών.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ), μια 17χρονη μαθήτρια επιτέθηκε και γρονθοκόπησε στο μάγουλο και το αυτί συμμαθήτριά της έξω από σχολικό συγκρότημα, ενώ την εξύβρισε. Η μαθήτρια που δέχτηκε την επίθεση, συνοδευόμενη από τη μητέρα της, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» για πρώτες βοήθειες, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Σε βάρος της δράστιδας σχηματίστηκε δικογραφία από το Γ’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων. Το συμβάν αποτελεί το δεύτερο περιστατικό βίας της ημέρας, αφού νωρίτερα σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ δύο άλλων μαθητριών, ηλικίας 15 και 13 ετών, σε σχολικό προαύλιο στην Περιβόλα Πατρών.

Τα περιστατικά αυτά υπογραμμίζουν την ανάγκη για άμεση παρέμβαση και πρόληψη τέτοιων φαινομένων βίας μεταξύ ανηλίκων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Η αυξανόμενη ένταση μεταξύ μαθητών σε σχολεία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια και ψυχική υγεία των νέων. Η εισαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατά της βίας και η ενίσχυση της ψυχολογικής υποστήριξης είναι απαραίτητα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αποτελεσματικά και να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: