ΣΟΥΖΑΝΑ ΡΟΥΣΟΥ: Καμιά προσβασιμότητα για τα παιδιά ΑμεΑ στις παιδικές χαρές-Τι απαντά η Γενική Γραμματέας της Π.Ο.Α.Α Λεμεσού- (Βίντεο-Φώτο)

Άλλη μια καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας που αφορά παιδική χαρά όπου καθημερινά επισκέπτονται τα μικρά παιδιά μαζί τους γονείς τους. Η μητέρα του μικρού Κωνσταντίνου Κόντου, Σουζάνα επισκέφτηκε το πρωϊ μαζί με τον γιο της , τον μικρό Κωνσταντίνο, μια παιδική χαρά που βρίσκεται στο Ύψωνα.

Όμως, αυτό που αντίκρισε είναι ένας χώρος που αντί να είναι προσβάσιμος για τα άτομα ΑμεΑ καταντά να είναι ένας χώρος που επιφυλάσσει πολλούς κινδύνους για όλα τα παιδιά. Άμεση ήταν η αντίδραση της Σουζάνας Ρούσου, η οποία επικοινώνησε με την Γενική Γραμματέα της Π.Ο.Α.Α Λεμεσού,Ζωζώ Χριστοδούλου, η οποία δημοσιοποίησε τα κακώς έχοντα της συγκεκριμένης παιδικής χαράς που βρίσκεται στο Ύψωνα επισημαίνοντας παράλληλα ότι παρόλο που συχνά πυκνά οι Δήμου εγκαινιάζουν και προσπαθούν να τηρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ώστε να είναι ασφαλείς και προσβάσιμες σε όλα τα παιδιά, εντούτοις αυτό δεν τηρείται στο δέοντα βαθμό.

Από την πλευρά της, η Ζωζώ Χριστοδούλου αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Τελικά, οι περισσότερες από αυτές τις παιδικές χαρές, με δυσκολία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν προσβάσιμες και συμπεριληπτικές, καθώς ελάχιστες ακολουθούν τις οδηγίες περί προσβασιμότητας, σε πολλές υπάρχουν κακοτεχνίες και σίγουρα σε ακόμη λιγότερες όλα τα παιχνίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλα τα παιδιά.! Ζητούμενο για τις νέες παιδικές χαρές θα έπρεπε να είναι το σωστό παράδειγμα Ασφάλειας, Συμπερίληψης και Προσβασιμότητας. H νομοθεσία καλύπτει τα δικαιώματα συμπερίληψης ανάπηρων και εμποδιζόμενων ατόμων. Η απλή λογική δεν μας προστάζει μόνο να είμαστε νόμιμοι στις υποχρεώσεις μας αλλά και στην ΙΣΗ αντιμετώπιση όλων των δημοτών».

Hot this week

ΛΕΜΕΣΟΣ: Όχημα «εισέβαλε» στον πεζόδρομο της παραλιακής – Σταμάτησε ανάμεσα σε δέντρα-(Βίντεο)

Στιγμές αγωνίας εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (20/6) στην...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: Ένα δράμα που δεν έχει τέλος – 41,6 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο

Η 20ή Ιουνίου είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Νέα ταλαιπωρία με κλειστή λωρίδα Ύψωνα–Ερήμη για δεύτερο Σάββατο – Σφοδρές αντιδράσεις πολιτών (Φώτο)

Για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο, η κυκλοφορία στη Λεμεσό δοκιμάζεται...

Topics

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: Ένα δράμα που δεν έχει τέλος – 41,6 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο

Η 20ή Ιουνίου είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν...

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το ηχηρό μήνυμα από την Αυστραλία και η διαρκής μάχη για δικαίωση

Παρακολουθώντας από την Αυστραλία τις εξελίξεις γύρω από την...

ΕΜΕΛ: «Στιγμιαίο ανθρώπινο λάθος» το τροχαίο με το λεωφορείο στη Λεμεσό – Τι κατέδειξε η έρευνα- (Βίντεο)

Η Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) ολοκλήρωσε την εσωτερική...

Related Articles

Popular Categories