fbpx
26.3 C
Nicosia
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΠΑΥΛΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ: Ο αυτοδίδακτος 14χρονος Κύπριος που κέρδισε το πρώτο βραβείο Young...

ΠΑΥΛΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ: Ο αυτοδίδακτος 14χρονος Κύπριος που κέρδισε το πρώτο βραβείο Young Animator of the Year για την δημιουργία μικρού μήκους ταινία-Τι μας δήλωσε η μητέρα του, Μέλανη-(Βίντεο)

-

Το πρώτο βραβείο για την δημιουργία μικρού μήκους ταινίας κινουμένων σχεδίων κέρδισε ο 14χρονος Παύλος Ξενοφώντος τιμώντας το νησί μας με την επιτυχία του. Οι γονείς του έχοντας διαπιστώσει την ύφεση που είχε στην τεχνολογία τόσο ο Παύλος όσο και ο μεγαλύτερος γιος τους στις τέχνες αποφάσισαν να μετακομίσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους.

Το μεράκι και το πάθος του 14χρονου Κύπριου μαθητή Παύλου Ξενοφώντος τον ώθησε από την ηλικία των έξι με εφτά ετών να μάθει να φτιάχνει τρίλεπτες ταινίες κινουμένων σχεδίων 2D, παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube. Ο αυτοδίδακτος δημιουργός χρησιμοποίησε το ταλέντο του στη ζωγραφική, αλλά και τις ευφάνταστες ιδέες του καταφέρνοντας να δημιουργήσει βιντεάκια που κέντρισαν το ενδιαφέρον αρκετών χρηστών του διαδικτύου. Όπως μας είπε η μητέρα του, Μέλανη Δίκαιου -Ξενοφώντος, ο Παύλος ξεκίνησε να ασχολείται με τα animation από την ηλικία των έξι-εφτά χρόνων.

Ο Παύλος σε μικρότερη ηλικία μαζί με τον δήμαρχο του Κένσινγκτον και της Τσέλσι

Η οικογένεια από το 2015 διαμένουν στο Λονδίνο και η μετακόμιση τους από τη Λευκωσία οφείλεται στο ταλέντο που είχαν και τα δύο παιδιά της οικογένειας Ξενοφώντος. Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας ετοιμάζεται να σπουδάσει στο Game Art and Design ενώ ο Παύλος ο οποίος όπως μας αναφέρει η μητέρα του, είναι ακόμη 14 ετών αλλά είναι πιο επιχειρηματικός.

Το πρώτο βραβείο που έλαβε ο 14χρονος Παύλος Ξενοφώντος

«Από τότε που ήταν πολύ μικρά, πάντα έδινα στα παιδιά μου μολύβια χρωματισμού και μια μεγάλη στοίβα χαρτί Α4 για να τα απασχολούν. Το αποτέλεσμα είναι ότι και οι δύο είναι πολύ δημιουργικοί και ταλαντούχοι στο σχέδιο. Ζωγραφίζουν στον ελεύθερο χρόνο τους για να χαλαρώσουν. Ο μεγαλύτερος, ο Αλέξανδρος φέτος ετοιμάζεται να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Game Art and Design.

Ο Παύλος με τον μεγαλύτερο αδελφό του, Αλέξανδρο ο οποίος ετοιμάζεται για τις σπουδές του

Ωστόσο, ο Παύλος είναι πιο επιχειρηματικός και έχει δικό του κανάλι στο Youtube με το ψευδώνυμο Jake629. Τα κινούμενα σχέδια διάρκειας 2–3 λεπτών που δημιουργεί στον ελεύθερο χρόνο του αποφέρουν ένα καλό χρηματικό χαρτζιλίκι. Πέρσι, μάλιστα, χρησιμοποίησε το εισόδημά του για να αγοράσει έναν ισχυρό υπολογιστή για να τον χρησιμοποιήσει για τη δουλειά του στο animation. Και είναι μόλις 14. Ο σύζυγός μου και εγώ είμαστε πολύ περήφανοι και για τα δύο αγόρια μας και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τους ωθήσουμε να δείξουν τη δημιουργικότητά τους. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που μετακομίσαμε από τη Λευκωσία στο Λονδίνο το 2015, αναγνωρίσαμε το ταλέντο τους και νιώσαμε ότι αυτό ήταν το καλύτερο περιβάλλον για να αναπτυχθούν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».

Όπως αναφέρει ο Παύλος, οι γονείς του τον στηρίζουν σε κάθε βήμα του. Μάλιστα, η μητέρα του, είναι αυτή που έμαθε για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό και τον ώθησε να λάβει μέρος.

«Η μητέρα μου παρακολουθεί αρκετά στούντιο για γραφίστες και κινούμενα σχέδια στο Instagram. Ένα από αυτά ονομάζεται “Blue Zoo” και είναι αυτό που χρηματοδοτεί τον διαγωνισμό, στον οποίο έλαβα μέρος, το Young Animator of The Year στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ανήρτησαν στη σελίδα τους ότι δέχονται αιτήσεις και μου το έδειξε. Έχω κάποια βίντεο με κινούμενα σχέδια στο κανάλι μου στο YouTube, αλλά επέλεξα ένα από τα πιο δημοφιλή. Χρειάστηκα λίγες ημέρες για να το κάνω πιο μικρό επειδή ήταν τρία λεπτά και έπρεπε να γίνει δύο, λόγω των προνοιών του διαγωνισμού και αφαίρεσα αχρείαστα μέρη του βίντεο».

Όταν έμαθα ότι τελικά κέρδισα το πρώτο βραβείο, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κατάφερα ένα τέτοιο επίτευγμα, λόγω ενός χαζού βίντεο που έφτιαξα, για ένα αστείο».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: