ΛΕΜΕΣΟΣ: Mια μέρα αφιερωμένη στα παιδιά με ΔΕΠ/Υ-Εκδήλωση στο Paradox Museum που θα αναδείξει την ομορφιά της διαφορετικότητας

Μια μοναδική ψυχαγωγική και επιμορφωτική εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Στήριξης Ατόμων με ΔΕΠ/Υ, με στόχο να αγκαλιάσει τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες.

Την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024, από τις 14.00 έως τις 20.00 η Λεμεσός ετοιμάζεται να υποδεχθεί την μοναδική εκδήλωση στο “Paradox Museum”, απέναντι από την Mαρίνα Λεμεσού, αφιερωμένη στη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/Υ). Τα παιδιά με ΔΕΠ/Υ αντιμετωπίζουν καθημερινά προκλήσεις στη συγκέντρωση και τη διαχείριση της ενέργειάς τους.

Η εκδήλωση αυτή φιλοδοξεί να αναδείξει την ομορφιά της διαφορετικότητάς τους, προσφέροντας μια εμπειρία που διεγείρει το νου και την περιέργεια. Με δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες των παιδιών με ΔΕΠ/Υ, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα εκθέματα του μουσείου με δημιουργικό τρόπο.

Το “Paradox Museum” φέρνει στην επιφάνεια έναν κόσμο όπου τα όρια ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό θολώνουν. Μέσα από τα εντυπωσιακά οπτικά εκθέματα και τις διαδραστικές εμπειρίες, τα παιδιά θα ανακαλύψουν νέους τρόπους να βλέπουν την πραγματικότητα, να αναπτύσσουν τη φαντασία τους και να δοκιμάζουν τις δεξιότητές τους στην επίλυση προβλημάτων.

Η εκδήλωση δεν αφορά μόνο την ψυχαγωγία αλλά και την ενημέρωση. Ειδικά διαμορφωμένοι χώροι θα προσφέρουν πληροφορίες για τη ΔΕΠ/Υ, προσεγγίζοντας το θέμα με τρόπο κατανοητό για όλες τις ηλικίες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τη φύση της διαταραχής, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει χειροτεχνίες, παιχνίδια επιδεξιότητας και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Η φαντασία και η δημιουργικότητα δεν έχουν όρια στην πρωτότυπη εκδήλωση, που επιτρέπει στα παιδιά με ΔΕΠ/Υ να εκφραστούν ελεύθερα και να νιώσουν ότι ανήκουν σε μια κοινότητα που τα στηρίζει. Οι οικογένειες, οι φίλοι και όσοι ενδιαφέρονται για την υποστήριξη των ατόμων με ΔΕΠ/Υ θα βρουν μια ευκαιρία να κατανοήσουν βαθύτερα τις μοναδικές ικανότητες και προκλήσεις αυτών των παιδιών, μέσα από ένα συναρπαστικό πρόγραμμα γεμάτο εκπαίδευση, διασκέδαση και ουσιαστική αλληλεπίδραση.

Hot this week

ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΙΡΑΝ: Παράθυρο συμφωνίας-Ο Νετανιάχου κρατά τη «σκανδάλη»

Σε μια συγκυρία όπου η ένταση στη Μέση Ανατολή...

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: Ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα των τελευταίων ετών η παρουσία της στην Κύπρο

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και έντονη θρησκευτική κατάνυξη ολοκληρώθηκε η...

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ: Αποκλεισμός παιδιών με συνοδό από κατασκήνωση – Τι δηλώνει η Έλενα Περικλέους

Αντιδράσεις προκαλεί η πρόσφατη ανακοίνωση σχετικά με τη συμμετοχή...

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ: Δέσμη μέτρων προτείνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας...

Topics

ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΙΡΑΝ: Παράθυρο συμφωνίας-Ο Νετανιάχου κρατά τη «σκανδάλη»

Σε μια συγκυρία όπου η ένταση στη Μέση Ανατολή...

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: Ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα των τελευταίων ετών η παρουσία της στην Κύπρο

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και έντονη θρησκευτική κατάνυξη ολοκληρώθηκε η...

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ: Αποκλεισμός παιδιών με συνοδό από κατασκήνωση – Τι δηλώνει η Έλενα Περικλέους

Αντιδράσεις προκαλεί η πρόσφατη ανακοίνωση σχετικά με τη συμμετοχή...

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ: Δέσμη μέτρων προτείνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας...

TRAVEL_ESCAPERS_:  Γεωργία – Ο πιο underrated προορισμός που τελικά τα έχει… όλα

«Ένας από τους πιο underrated προορισμούς που έχουμε επισκεφτεί…...

25η ΜΑΡΤΙΟΥ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις στη Λευκωσία για την παρέλαση

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία ενόψει των εορτασμών...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ-ΛΕΜΕΣΟΥ: Σύγκρουση οχημάτων στην Κακορατζιά – Κλειστή λωρίδα και επικίνδυνες συνθήκες λόγω βροχής

Οδική σύγκρουση χωρίς τραυματισμούς σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας προς...

Related Articles

Popular Categories