ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ: «…Επιτέλους θα γίνει κάτι για την προστασία τους των Αλεπούδων;…»

Για άλλη μια φορά το Κόμμα για τα Ζώα ξεσπά αναφέροντας σε ανακοίνωση τους τι θα γίνει επιτέλους για την προστασία των Αλεπούδες με αφορμή το περιστατικό που σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας νεκρής Αλεπούς στο πεζοδρόμιο πολυσύχναστου δρόμου της Λεμεσού.

«Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου για ακόμη μία φορά γίνεται μάρτυρας νεκρής αλεπούς σήμερα 11/11/22 στην Νέα Εκάλη – Λευκωσία. Τα είπαμε χίλιες φορές και φαίνεται ότι οι αρμόδιοι ούτε ακούνε ούτε τους ενδιαφέρει. Εδώ και αρκετό καιρό έχει περάσει η διαχείριση (από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος) της αλεπούς στην Υπηρεσία Θήρας η οποία με την σειρά της υποτίθεται ότι έχει σχέδιο διαχείρισης της αλεπούς. Και πιο είναι αυτό το σχέδιο? Να δίνουν άδειες σε ομάδες κυνηγών και να της πυροβολούν?

Να δίνουν ειδικές κλούβες σε πολίτες για να τις εγκλωβίζουν και στην συνέχεια να δίνονται για ευθανασία? Τι σχέδιο διαχείρισης είναι αυτό? Ακούγονται φωνές ότι αυξήθηκε ο πληθυσμός τους (που είναι τα επιστημονικά δεδομένα να αποδεικνύουν αυτή την πτυχή? και τους κυνηγούς να παραπονιούνται ότι μειώθηκε το θήραμα εξ αιτίας της αλεπούς? Ας ψάξουν καλύτερα και θα βρουν τι φταίει για την μείωση του θηράματος και όχι στις αλεπούδες. Ας ψάξετε κύριοι ποιες είναι διατροφικές συνήθειες της αλεπούς και μην λέτε ότι καταναλώνει περδίκια. Τα λάθη πολλά και η διαχείριση σχεδόν ανύπαρκτη. Η αλεπού πρέπει να προστατευθεί γιατί στο τέλος θα έχουμε διαφορετικές καταστάσεις όσον αφορά την διατροφική αλυσίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Απογοητευτική και απαράδεκτη η νέα αναστολή εκποιήσεων που ψήφισε η Βουλή»-https://www.boussiasnews.cy/el/news/1668174901/ypoikonomikon-apoghoiteftiki-kai-aparadekti-i-nea-anastoli-ekpoiiseon-poy-psifise-i-boyli

Είναι καταθλιπτικό το γεγονός ότι πολύ συχνά βλέπουμε πλέον αλεπούδες νεκρές στους δρόμους ή περιπτώσεις που τις απαγχονίζουν και αναρτιούνται και οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο πράγμα που πλέον απαγορεύεται.Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών και την Υπηρεσίας Θήρας όπως αλλάξουν ρότα. Η προστασία της αλεπούς επιβάλλεται εδώ και τώρα και όχι να νιώθουμε περήφανη ως χώρα γιατί την αλεπού την κάναμε και γραμματόσημο».

Hot this week

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2026: Έξι κόμματα εξασφάλισαν θέση στη νέα Βουλή

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για τις βουλευτικές εκλογές του...

VΟLT ΚΥΠΡΟΥ: «Ο αγώνας συνεχίζεται με αξιοπρέπεια» – Αποδέχεται το αποτέλεσμα και κοιτάζει την επόμενη ημέρα

Με λόγια πολιτικής αξιοπρέπειας και αποδοχής του εκλογικού αποτελέσματος...

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Το κέντρο είναι εδώ, ενωμένο και δυνατό» – Κάλεσμα για συνένωση του χώρου

Μηνύματα πολιτικής σταθερότητας αλλά και ανασύνταξης του κεντρώου χώρου...

Topics

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2026: Έξι κόμματα εξασφάλισαν θέση στη νέα Βουλή

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για τις βουλευτικές εκλογές του...

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Το κέντρο είναι εδώ, ενωμένο και δυνατό» – Κάλεσμα για συνένωση του χώρου

Μηνύματα πολιτικής σταθερότητας αλλά και ανασύνταξης του κεντρώου χώρου...

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: Ανέλαβε ευθύνη αλλά διαψεύδει πως παραιτείται- «Το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί»

Προβληματισμό και απογοήτευση προκάλεσε στην ΕΔΕΚ το εκλογικό αποτέλεσμα,...

ΔΗΣΥ: Μήνυμα νίκης από Αννίτα Δημητρίου – Στο πλευρό της ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Σε πανηγυρικό κλίμα κινήθηκε η τοποθέτηση της προέδρου του...

Related Articles

Popular Categories