fbpx
29.8 C
Nicosia
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ: «Ο πιο απαιτητικός ρόλος χωρίς αμφιβολία είναι ο ρόλος της...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ: «Ο πιο απαιτητικός ρόλος χωρίς αμφιβολία είναι ο ρόλος της μαμάς»-Μετά από δέκα χρόνια επιστρέφουν τα «Γουρουνιάσματα»

-

Η παράσταση «Γουρουνιάσματα» όταν βγήκε επί σκηνής καθήλωσε μικρούς και μεγάλους. Πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα ήταν πριν δέκα χρόνια το πετυχημένο σενάριο, η μουσική, οι χορογραφίες, γι’ αυτό άλλωστε οι παραστάσεις σημείωσαν τεράστια επιτυχία, αφήνοντας στους θεατρόφιλους μηνύματα ζωής.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά η Κατερίνα Χριστοφίδου έχοντας στο πλάι της, τον Άλεξ Παναγή, την Αίγλη Σπυριδάκι και τους ίδιους πρωταγωνιστές έρχονταν να μας δώσουν ξανά τα ίδια μηνύματα προσαρμοσμένα με την εποχή που διανύουμε. Η γνωριμία με την Κατερίνα Χριστοφίδου ήταν καθοριστική για την μετέπειτα πορεία της δικής της επαγγελματικής καριέρας και της δικής μου. Δεν είχαμε κάτι κοινό αλλά την εποχή που την γνώρισα η ίδια βρίσκονταν στο απόγειο της καριέρα της, με την πετυχημένη παράσταση «Γουρουνιάσματα». Δέκα χρόνια μετά επιστρέφει επί σκηνής για να χαρίσει τους θαυμαστές της αυτό που έλειπε εδώ και χρόνια από την μουσική σκηνή.

Η παράσταση «Γουρουνιάσματα» επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια. Τι είναι αυτό που σας ώθησε να φέρετε και πάλι επί σκηνής την πετυχημένη παράσταση;

Φέτος, δηλαδή το 2022 γιορτάζουμε τα 10χρονα της εταιρείας μας, δηλαδή του Άλεξ Παναγή και εμένα, της Silver Spotlight Γι’ αυτό και σκεφτήκαμε να ανεβάσουμε το έργο που μας έκανε γνωστούς και αγαπήθηκε πιο πολύ από όλα, τα «Γουρουνισμάτα»! Ένα πρωτότυπο μιούζικαλ που έγραψα μαζί με την Αίγλη Σπυριδάκι (που είναι η σκηνοθέτρια μας) σε μουσική του Άλεξ Παναγή και στίχους του Σταύρου Σταύρου.

Η ιστορία των πρωταγωνιστών θα είναι η ίδια ή την έχετε διαμορφώσει με την εποχή που διανύουμε;

Είναι η ίδια ιστορία όπως και πριν 10 χρόνια με κάποιες αλλαγές στο κείμενο για να απευθύνονται στα σημερινά παιδιά και θεατές. Έχουμε επίσης προσθέσει ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι που τραγουδά ο Λύκος μας.

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης αποτελούνται από τα ίδια άτομα που είχαμε δει πριν δέκα χρόνια;

Έχουμε δύο ηθοποιούς που πρωταγωνίστησαν και πριν 10 χρόνια: την Ηλιάνα Κάκκουρα και την Μυρτώ Μελετίου! Το τρίτο γουρουνάκι μας υποδύεται αυτή τη φορά η Αντρη Αγγελίδου και τον ρόλο της Μαμάς/Κότας η Ριάνα Αθανασίου. Στον ρόλο του Λύκου έχουμε τον Αντρέα Παπαμιχαλόπουλο.

«Μ αρέσει να είμαι δημιουργική και μου λείπει όταν δεν έχω την ευκαιρία, λόγω φόρτου εργασίας, να γράψω και να εκφραστώ»

Πόσα χρόνια ασχολείστε με το μιούζικαλ; 

Κάτσε…. εδώ θα φανεί η ηλικία μας!!! Ας πούμε πάρααααα πολλά!!! Με την εταιρεία μας 10 χρονιά αλλά και πολύ περισσότερα προηγουμένως!  

Πόσο έχει επηρεάσει το δικό σας χώρο η πανδημία;

Σίγουρα η πανδημία επηρέασε και εμάς όπως και όλο τον κόσμο ιδιαίτερα τον καλλιτεχνικό κόσμο. Νιώθουμε πολύ ευλογημένοι που μπορούμε επιτέλους να παρουσιάσουμε έργα μας στο κοινό και παίρνω αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω τόσο τον στρατηγικό μας συνεργάτη τον Χαραλαμπίδη-Κρίστη που είναι δίπλα μας όπως και πριν 10 χρόνια, αλλά και όλους τους υπόλοιπους χορηγούς και υποστηρικτές μας και φυσικά τον κόσμο που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το μιούζικαλ μας και που ήδη έχουμε γεμάτες παραστάσεις!

Μια φωτογραφία με τον Άλεξ Παναγή, πριν δέκα χρόνια

Ποιος ρόλος σας ταιριάζει καλύτερα αυτό του συγγραφέα, της vocal coach ή της ηθοποιού/τραγουδίστριας;

Δύσκολη ερώτηση! Δεν ξέρω… Θεωρώ τα «Γουρουνιασμάτα», τα οποία έχω γράψει με την φίλη Αίγλη Σπυριδάκι, είναι ένα από τα αγαπημένα μου κείμενα ίσως και το αγαπημένο μου. Μ’ αρέσει να είμαι δημιουργική και μου λείπει όταν δεν έχω την ευκαιρία, λόγω φόρτου εργασίας, να γράψω και να εκφραστώ.  Επίσης λατρεύω να βρίσκομαι πάνω στη σκηνή και έχω αγαπήσει όλους τους ρόλους που έχω παίξει στα μιούζικαλ μας.  Ο ρόλος του Vocal Coach είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολος αλλά και υπέροχος. Να σου πω όμως κάτι; Ο πιο απαιτητικός ρόλος που θα ήθελα να είμαι η καλύτερη που μπορώ να είμαι χωρίς αμφιβολία είναι ο ρόλος της μαμάς! Έχω την υπέροχη 14χρονη κόρη μου, ότι πιο σημαντικό για μένα!

Εδώ και χρόνια έχετε υπό την ευθύνη σας το μοναδικό κέντρο Ερμηνευτικών Τεχνών Potenzia Del’ Arte. Θεωρείτε ότι μέσα από το χώρο σας έχουν βγει νέα ταλέντα;

Βεβαίως και έχουν βγει πολλά ταλέντα! Για παράδειγμα ο Ράμη Σαριεντήν, ο Παναγιώτης Κουφογιάννης, η Σοφία Πατσαλίδου, η Άντρη Αγγελίδου (που είναι μαζί μας και στην παράσταση) και τόσοι άλλοι. Έχουμε και ταλαντούχα παιδιά που έχουν πρωταγωνιστεί επαγγελματικά σε μιούζικαλ όπως την Στεφανή Συμεωνίδη και την Σεμέλη Λαζάρου.

Το γονίδιο το αποκτήσατε από τη μουσικό Μάρω Σφήκα η οποία είναι και γιαγιά σας. Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σας έχει δώσει;

Είχα πάντα μια αδυναμία της γιαγιάς μου, της  μουσικού Μάρω Σφήκα. Αυτή με έμαθε να αγαπάω την κλασική μουσική. Πάντα μου έλεγε «Η μουσική τα γιατρεύει όλα! Είναι η καλύτερη συντροφιά! Να το θυμάσαι!»

Ποιο ήταν το πρώτο εγχείρημα σας στο χώρο του μιούζικαλ στην Κύπρο;

Πριν πολλά πολλά χρόνια, αν δεν κάνω λάθος το 1996, με απίστευτα πολλές δυσκολίες ανέβασα την «Μελωδία της Ευτυχίας» στα ελληνικά, με άτομα που πίστεψαν σε μένα και στο όραμα μου. Θυμάμαι είχα πρωταγωνιστεί, έγραψα την διασκευή, έκανα την διδασκαλία, την σκηνοθεσία, την παραγωγή, έτρεχα για όλα. Καταφέραμε κάτι που πραγματικά δεν το πίστευε κανείς! Δεν ήταν όλοι επαγγελματίες. Αντιθέτως! Οι περισσότεροι ήταν ερασιτέχνες, με πολύ ταλέντο, και που έδιναν απλόχερα αμέτρητες ώρες σε πρόβες. Τα έξοδα ήταν τόσα πολλά, και έτσι δεν υπήρχε  πραγματικά κέρδος αν και οι παραστάσεις ήταν Sold Out! Το κέρδος ήταν που μπόρεσα τότε και μετάδωσα το “μικρόβιο” της αγάπης για τα μιούζικαλ σε πολύ κόσμο που δεν ήξερε καν τι είναι το μιούζικαλ.

Θεωρείται ότι το πιο επιτυχημένο μιούζικαλ που έχετε ανεβάσει είναι τα «Γουρουνιάσματα»;

Αδιαμφισβήτητα! Φαντάσου ότι όταν κάναμε τα «Γουρουνιασμάτα» πριν 10 χρόνια ξεκινήσαμε δειλά δειλά έχοντας στόχο 14 παραστάσεις. Τελικά, κάναμε 117 παραστάσεις (για το ευρύ κοινό και σχολικές) μέσα σε διάρκεια δύο χρόνων!

«Φαντάσου ότι όταν κάναμε τα «Γουρουνιάσματα» πριν 10 χρόνια ξεκινήσαμε δειλά δειλά έχοντας στόχο 14 παραστάσεις. Τελικά, κάναμε 117 παραστάσεις»

Πόσο δύσκολο είναι να είστε και καθηγήτρια στο Μουσικό θέατρο, τη Φωνητική και τη Θεωρία της Μουσικής; Ποιο από τα τρία είδη αγαπάτε περισσότερο;

Και τα τρία είδη! Αναλαμβάνω επίλεκτα παιδιά και ενήλικες  τόσο για φωνητική όσο και για την Θεωρία της Μουσικής και το Μουσικό Θέατρο είναι απλά απόλαυση!!! Έχουμε απίστευτα ταλαντούχα παιδιά αλλά και ενήλικες που παρακολουθούν το μάθημα του Μουσικού Θεάτρου και επί ευκαιρία να σας ενημερώσω και να σας προσκαλέσω και στην παράσταση μας στις 9 Απριλίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου!

Εάν σας ζητούσαν να πάτε για κριτής ενός μουσικού προγράμματος θα πηγαίνατε;

Γιατί όχι; Μια από τις αγαπημένες μου εμπειρίες ήταν όταν ήμουν κριτής στο Musical Kids, μια παραγωγή του Sigma Tv.

Πώς είναι στην καθημερινότητα της η Κατερίνα Χριστοφίδου;

Ξυπνάω πολύ νωρίς, κατά τις 6:20πμ, και αφού ετοιμάσω τα πάντα για την μέρα μου αλλά και της οικογένειας μου (φαγητό , κολατσιό κλπ) παίρνω την κόρη μου σχολείο και πάω στην σχολή μου (Potenzia Del’ Arte). Δουλεύω το πρωί πάνω στα διάφορα projects της Silver Spotlight με τον Άλεξ ή είμαι σε meetings συνήθως μέχρι τις 12μμ. Μετά κάνω εξωτερικές δουλίτσες, επιστρέφω στο σπίτι, μεσημεριανό με την οικογένεια, και κατά τις 15:00 πρέπει να βρίσκομαι και πάλι στη σχολή για μαθήματα τα οποία τελειώνουν γύρω στις 20:00. Ανάλογα με την περίοδο, μπορεί να έχω γράψιμο, ραντεβού, πρόβες, συναυλίες ή ότι άλλο μπορεί να προκύψει τα βράδια ή και τα Σαββατοκύριακα. Προσπαθώ όμως να μην χάνω αγώνες μπάσκετ στους οποίους παίζει η κόρη μου, η Ναταλί μου και οι Τρίτες μου είναι η «day off» μου, αφιερωμένες πάντα σε αυτήν από τότε που γεννήθηκε.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Παραστάσεις:
Κ 13 Νοε, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 11.30.
Κ 20 Νοε, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 14.30 & 16.30.
Κ 26 Νοε, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 15.00.
Κ 27 Νοε, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 11.30.
Κ 4 Δεκ, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 11.30.
Κ 18 Δεκ, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 11.30 & 15.00.
Πεμ 29 Δεκ, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 17.00.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: