ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ο 9χρονος εγγονός του βρήκε απολιθωμένο δόντι λευκού καρχαρία στο Τσέρι- Τι μας δήλωσε-(Φώτο)-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Μια τρανή απόδειξη αποδεικνύει άλλη μια φορά ότι κάποτε το μικρό νησί μας, πριν εκατομμύρια χρόνια βρισκόταν κάτω από τη θάλασσα. Ο 9χρονος εγγονός του γνώστη και φυσιολάτρη απολιθωμάτων, Γιώργου Κωνσταντίνου, εντόπισε απολιθωμένο δόντι λευκού καρχαρία στο Τσέρι.

Σήμερα, ο μικρός Γιώργος εντόπισε στην περιοχή στο Τσέρι σε ένα λόφο ένα σπάνιο για την Κύπρο απολιθωμένο δόντι λευκού καρχαρία και ο παππούς του, Γιώργος Κωνσταντίνου θέλησε να μοιραστεί τη χαρά του, με τους διαδικτυακούς του φίλους.

«Απίστευτη χαρά του Γιώρκου μου όταν βρήκε σήμερα 26/2/2023 σε λόφο στο Τσέρι ένα σπάνιο για την Κύπρο απολιθωμένο δόντι λευκού καρχαρία εκατομμυρίων χρονών».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Γιώργος Κωνσταντίνου είναι γνώστης και φυσιολάτρης απολιθωμάτων όπου διαθέτει μια τεράστια συλλογή. Όπως μας ανέφερε ο ίδιος το δόντι ανήκει στο καρχαρία με την ονομασία Shortfin mako shark. Ο μικρός ενθουσιάστηκε αλλά όπως μας ανέφερε ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο εγγονός του έχει ξεκινήσει να παρατηρεί και να εντοπίζει σημαντικά στοιχεία αφού μέσα του υπάρχουν τα γονίδια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάποτε η Κύπρος βρισκόταν κάτω από τη θάλασσα, είναι ένα μοναδικό ανά το παγκόσμιο πλήρως διατηρημένο και ολοκληρωμένο κομμάτι ωκεάνιου φλοιού που βρίσκεται πάνω από τη θάλασσα. Λέγεται ότι η Κύπρος αναδύθηκε μέσα από την θάλασσα δύο φορές. Η πρώτη φορά που αναδύθηκε το Τροόδος ήταν πριν 90 εκατομμύρια χρόνια (Στην Κύπρο η εμφάνιση του ανθρώπου έγινε πριν από 12 χιλιάδες χρόνια).

Πριν 70 εκατ. χρόνια οι δύο πλάκες, στο μεταίχμιο των οποίων βρίσκεται η Κύπρος (η αφρικανική και η ευρασιατική), άρχισαν να απομακρύνονται η μία από την άλλη, δημιουργήθηκαν κενά μεταξύ τους και πριν 25 εκατομμύρια χρονιά η ξηρά είχε σκεπαστεί από την θάλασσα και μόλις πριν 12 εκατομμύρια χρόνια επανεμφανίστηκε το παλαιότερο νησί, που ήταν κυρίως η περιοχή του Τρόοδος με ένα άλλο γειτονικό δεύτερο νησάκι, η σειρά του Πενταδάκτυλου.

Hot this week

ΠΑΡΙΣΙ: Έσπασαν βιτρίνες και έκαναν πλιάτσικο σε γνωστά brands – Σκηνές χάους- (Δείτε βίντεο)

Σκηνές λεηλασίας εκτυλίχθηκαν στους δρόμους του Παρισιού, όταν ομάδες...

ΠΥΛΑ: Επέστρεψε μετά από επτά χρόνια-Χοροί και χαμόγελα στο Φεστιβάλ Ειρήνης- Έγιναν μια παρέα (Φώτο-Βίντεο)

Μετά από επτά χρόνια διακοπής, το Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης...

ΠΑΦΟΣ-ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥΣ: Πυκνή βροχόπτωση και ομίχλη – Προσοχή στους οδηγούς -(Βίντεο)

Πυκνή βροχόπτωση και ομίχλη επικρατούν στον δρόμο Πάφου –...

Topics

ΠΑΡΙΣΙ: Έσπασαν βιτρίνες και έκαναν πλιάτσικο σε γνωστά brands – Σκηνές χάους- (Δείτε βίντεο)

Σκηνές λεηλασίας εκτυλίχθηκαν στους δρόμους του Παρισιού, όταν ομάδες...

ΠΑΦΟΣ-ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥΣ: Πυκνή βροχόπτωση και ομίχλη – Προσοχή στους οδηγούς -(Βίντεο)

Πυκνή βροχόπτωση και ομίχλη επικρατούν στον δρόμο Πάφου –...

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΛΑΤΣΙΑ: Συνελήφθη και 17χρονος – Στο δικαστήριο δύο ανήλικοι

Νέα εξέλιξη καταγράφεται στην υπόθεση επίθεσης εναντίον 16χρονου στην...

Related Articles

Popular Categories