22.9 C
Nicosia
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΦΑΙΔΩΝΟΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ: «Νόμιμη επιτοκιακή «κλοπή» από τα τραπεζικά ιδρύματα»-H ανάρτησή του που...

ΦΑΙΔΩΝΟΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ: «Νόμιμη επιτοκιακή «κλοπή» από τα τραπεζικά ιδρύματα»-H ανάρτησή του που τείνει να γίνει viral

-

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, εξέφρασε δημόσια την ανησυχία του για τη στάση των τραπεζικών ιδρυμάτων, κατηγορώντας τα για «νόμιμη επιτοκιακή κλοπή».

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις λόγω της ακρίβειας και των υψηλών επιτοκίων, τα οποία παραμένουν αμετάβλητα παρά τις μειώσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

«Την ώρα που η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται δυσκολότερη με τις υψηλές δόσεις δανείων και την ακρίβεια και οι επιχειρήσεις προσπαθούν να διαχειριστούν τα υψηλά κόστη για να διατηρήσουν τις δραστηριότητες και τους εργοδοτούμενους τους, τα τραπεζικά ιδρύματα του τόπου συμπεριφέρονται με αναλγησία διατηρώντας τα δανειστικά επιτόκια υψηλά και τα καταθετικά χαμηλά καταγράφοντας υπερβολικά υψηλά κέρδη.

Ακόμα και μετά τις μειώσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ δε φρόντισαν να σταματήσουν την πρακτική της «κλοπής» γονατίζοντας τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, προς όφελος των ξένων μετόχων τους. Αμέσως Κεντρική Τράπεζα, Κυβέρνηση και Πολιτεία πρέπει να βρουν τους τρόπους να σταματήσει η συγκεκριμένη πρακτική διότι η κοινωνία στήριξε το τραπεζικό σύστημα θυσιάζοντας το υστέρημα της και αντί σωστής και θεμιτής επιτοκιακής πολιτικής, οι τράπεζες την αφαιμάσσουν, διατηρώντας το επιτοκιακό περιθώριο (διαφορά δανεισιτκών και καταθετικών επιτοκίων) σε ασύμμετρά υψηλά επίπεδα».

Ο Φαίδωνος επισήμανε ότι οι τράπεζες καταγράφουν υπερβολικά κέρδη, κρατώντας τα δανειστικά επιτόκια υψηλά και τα καταθετικά χαμηλά, συμπεριφερόμενες με αναλγησία προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Τόνισε την ανάγκη άμεσης παρέμβασης της Κεντρικής Τράπεζας, της Κυβέρνησης και της Πολιτείας για να σταματήσει αυτή η πρακτική, η οποία, όπως αναφέρει, επιβαρύνει την κοινωνία που στο παρελθόν στήριξε το τραπεζικό σύστημα.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: