ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ: Διατροφή κατά την περίοδο των Χριστουγέννων-Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν (Φώτο)

Ακόμη λίγες ημέρες και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ετοιμαζόμαστε για τα γιορτινά τραπέζια Αν και είναι πολύ σημαντικό να απολαύσουμε αυτές τις μέρες, είναι εξίσου σημαντικό να σκεφτούμε την διατήρηση του υγιεινού τρόπου ζωής που έχουμε κτίσει και να μειώσουμε στο ελάχιστο τις υπερβολές και καταχρήσεις.  Η κλινική Διαιτολόγος -διατροφολόγος Τζωρτζίνα Θεοφάνους μοιράζεται μαζί μας τις top συμβουλές της, για πιο υγιεινά Χριστούγεννα

Πριν το γιορτινό τραπέζι:

 Ξεκινήστε την ημέρα σας με 30 λεπτά δραστηριότητας. Κάντε ένα περίπατο στη φύση, ένα γρήγορο workout έντασης στο γυμναστήριο, χορέψτε ή κάντε πρωινή yoga. Θα βοηθήσει όχι μόνο τη σωματική αλλά και πνευματική σας υγεία.

 Μην παραλείψετε γεύματα απλά επειδή θα φάτε ένα μεγαλύτερο γεύμα για μεσημεριανό ή δείπνο. Αυτό θα έχει ως αποτελέσματα την υπερκατανάλωση τροφής.

 Μην πάτε ποτέ πεινασμένοι σε ένα γιορτινό τραπέζι. Ιδανικό είναι προηγουμένως να επιλέξετε ένα σνακ υψηλό σε πρωτεΐνη, όπως μια χούφτα ξηρούς καρπούς, άπαχο γιαούρτι ή ένα αυγό.

 Φτιάξτε μόνοι σας ένα υγιεινό γλυκό ή φαγητό για τους φίλους και την οικογένεια. Αυτό θα βοηθήσει και τους υπόλοιπους καλεσμένους να καταλάβουν πόσο νόστιμο μπορεί να είναι το υγιεινό φαγητό.

Στο γιορτινό τραπέζι:

 Κάντε τις καλύτερες επιλογές από ένα γιορτινό μπουφέ. Αποφύγετε τα τηγανητά φαγητά και με πολλές σάλτσες. Προτιμήστε επιλογές φρέσκιες, ψητές ή σχάρας.

 Μην ξεχάσετε τα λαχανικά σας! Βεβαιωθείτε ότι το μισό πιάτο αποτελείται από χόρτα και λαχανικά. Αυτό θα αυξήσει την πρόσληψη σας σε φυτικές ίνες και θα σας δώσει μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού.

 Φροντίστε το πιάτο σας να περιέχει μια πηγή πρωτεΐνης για να σας κρατήσει πιο γεμάτους και επιλέξτε καλούς υδατάνθρακες (χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, αν είναι δυνατόν).

 Εάν θέλετε να δοκιμάσετε κάποιο φαγητό που μπορεί να θεωρήσετε «ανθυγιεινό», μην το στερήσετε από τον εαυτό σας. Βάλτε ένα μικρό κομμάτι και απολαύστε το χωρίς ενοχή! Η στέρηση δεν είναι καλή ιδέα αφού συχνά οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής. Γενικά, ενθαρρύνω τον κόσμο να απολαύσει τα αγαπημένα του χριστουγεννιάτικα εδέσματα σε μικρές ποσότητες. Πρέπει να μάθουμε να τρώμε με μετριοπάθεια και συνείδηση.

 Τρώτε αργά και μασήστε κάθε μπουκιά φαγητού 20 φορές. Βάλτε για λίγο το μαχαίρι και το πιρούνι σας κάτω! Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να συνομιλήσετε και να απολαύσετε το γεύμα με την οικογένεια και τους φίλους σας.

 Προσοχή στο αλκοόλ. Απολαύστε 2-3 αλκοολούχα ποτά εάν επιθυμείτε. Επιλέξτε κόκκινο κρασί, τζιν, βότκα ή ουίσκι με σόδα και φρέσκο λεμόνι για μια πιο υγιεινή επιλογή.

 Εάν νιώθετε πολύ γεμάτοι μετά το γεύμα. Απολαύστε λίγο ζεστό νερό με λεμόνι ή ένα τσάι ή ακόμη κάντε μια βόλτα για να χωνέψετε.

Καλές Γιορτές!

Hot this week

ΣΟΦΙΑ ΝΕΣΤΟΡΟΣ: «Κανείς δεν πρέπει να μένει χωρίς ανακούφιση από τον πόνο»-Στο επίκεντρο της Ανακουφιστικής Φροντίδας

Τη σημασία της ανακουφιστικής φροντίδας και, ιδιαίτερα, της αποτελεσματικής...

ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ: Αστυνομία, Πυροσβεστική και ασθενοφόρα στο σημείο

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες το βράδυ της...

ΜΟΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Κάθονται στο γρασίδι και ξεσπά πόλεμος σχολίων – Γιατί απαγορεύεται και τι ισχύει στο εξωτερικό;

Μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενη από φωτογραφικό...

ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκου από ομάδα νεαρών – Τον έστειλαν στο νοσοκομείο με κάταγμα

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τον ομαδικό ξυλοδαρμό ανηλίκου...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Μεταποιημένο ηλεκτρικό σκούτερ με αυτοσχέδιο κάθισμα και φιάλη υγραερίου – (Βίντεο)

Ένα ασυνήθιστο σκηνικό καταγράφηκε σε δρόμο της Λεμεσού, με...

Topics

ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ: Αστυνομία, Πυροσβεστική και ασθενοφόρα στο σημείο

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες το βράδυ της...

ΜΟΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Κάθονται στο γρασίδι και ξεσπά πόλεμος σχολίων – Γιατί απαγορεύεται και τι ισχύει στο εξωτερικό;

Μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενη από φωτογραφικό...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Νεκρή για μέρες στο σπίτι της 42χρονη-Η δυσοσμία κινητοποίησε γείτονα

Νεκρή στην οικία όπου διέμενε, στην περιοχή Ομόνοιας στη...

ΠEΡΙ ΑΡΚΟΥΔΑΣ: Τι απαντά ο ιδιοκτήτης του Melios Zoo: «Μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό»

Ως μεμονωμένο περιστατικό περιγράφει ο ιδιοκτήτης του Melios Zoo,...

Related Articles

Popular Categories