24.2 C
Nicosia
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΤΖΕΝΗ ΓΑΪΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: Η κυρία του κυπριακού Θεάτρου γιορτάζει τα 86α γενέθλια -Μια...

ΤΖΕΝΗ ΓΑΪΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: Η κυρία του κυπριακού Θεάτρου γιορτάζει τα 86α γενέθλια -Μια ζωή αφιερωμένη στην τέχνη-(Φώτο-Βίντεο)

-

Η Τζένη Γαϊτανόπουλου, η εμβληματική μορφή του κυπριακού θεάτρου, γιόρτασε τα γενέθλιά της περιτριγυρισμένη από αγαπημένους φίλους και ανθρώπους που έχουν μοιραστεί μαζί της τη μαγεία της τέχνης.

Η κυρία του θεάτρου, όπως τη γνωρίζουν όλοι, με την πολυετή πορεία της στη σκηνή, παραμένει μια από τις πιο σεβαστές και αγαπητές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου της Κύπρου.

Σε αυτήν τη σεμνή και ζεστή γιορτή, που έγινε σε κλειστό κύκλο, η Τζένη Γαϊτανόπουλου μετέφερε και πάλι το αστείρευτο πνεύμα και τη γοητεία που τη χαρακτηρίζουν, αποπνέοντας την ίδια λάμψη και την αγάπη της για το θέατρο, όπως πάντα.

Παρά τα χρόνια που πέρασαν, η ζωντάνια και το πάθος της για την τέχνη δεν έχουν ξεθωριάσει. Στη διάρκεια της συνάντησης, οι στενοί της φίλοι θυμήθηκαν τις ένδοξες στιγμές της καριέρας της, τις συγκινητικές της ερμηνείες στη σκηνή και την άσβεστη προσφορά της στην κυπριακή θεατρική σκηνή.

Η ίδια, βαθιά συγκινημένη από την αγάπη που εισέπραξε, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους την τίμησαν με την παρουσία τους, αναπολώντας τις μεγάλες στιγμές που μοιράστηκε μαζί τους πάνω και πίσω από τη σκηνή. Με το χιούμορ και την ευγένεια που πάντα τη συνόδευαν, η κυρία του κυπριακού θεάτρου συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές καλλιτεχνών.

Παρόλο που πλέον ζει σε στέγη ευγηρίας, η Τζένη Γαϊτανόπουλου συνεχίζει να δίνει τις δικές της μικρές “παραστάσεις”, μεταδίδοντας χαρά και δημιουργικότητα σε όσους την περιβάλλουν, αποδεικνύοντας πως το αληθινό ταλέντο και η αγάπη για την τέχνη δεν γνωρίζουν ηλικία.

Τα γενέθλια της ήταν μια γιορτή της ζωής και του θεάτρου, όπου η ίδια, όπως πάντα, ήταν η πρωταγωνίστρια.

Η Τζένη Γαϊτανόπουλου είναι η σύζυγός του σκηνοθέτη Εύη Γαβριηλίδη. Γεννημένη στα Ιεροσόλυμα ήλθε στο νησί μας σε νεαρή ηλικία. Φοίτησε στην Ελληνική Μουσική Ακαδημία της Λευκωσίας και συνέχεια ολοκλήρωσε τις θεατρικές της σπουδές στη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν στην Αθήνα.

Ως ηθοποιός εργάστηκε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, στην Αθήνα, ενώ στην Κύπρο, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα, εργάστηκε στον Οργανισμό Θεατρικής Αναπτύξεως Κύπρου (ΟΘΑΚ), στο Θέατρο ΡΙΚ, και, από το 1976, υπηρέτησε ως μόνιμο στέλεχος του δυναμικού του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ).

Παράλληλα, συνεργάστηκε με το κυπριακό ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Η ίδια καθημερινώς δίνει τις δικές της θεατρικές παραστάσεις στο προσωπικό της στέγης όπου διαμένει και τους θαμώνες θυμίζοντας σε όλους κάποιες άλλες εποχές.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: