Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, 2026
4.1 C
Cyprus

ΣΤΕΛΑ ΦΥΡΟΓΕΝΗ: Η εξαιρετική ηθοποιός πίσω από τη Χάιδω της «Γης της Ελιάς»-Ταλαντούχα και στην τηλεόραση (Φώτο)

Η Κύπρια ηθοποιός Στέλα Φυρογέννη είναι εξαιρετική στον ρόλο της ως Χάιδω στην τηλεοπτική σειρά του Ανδρέα Γεωργίου “Η Γη της Ελιάς”. Είναι μια ηθοποιός η οποία όπως είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης της σειράς οι σκηνές μαζί της δεν χρειάζεται να επαναληφθούν πολλές φορές γιατί αμέσως η Στέλα Φυρογέννη μπαίνει στο “πετσί” του ρόλου της.

Για την Κύπρια ηθοποιό είχε αφιέρωμα η ελληνική ιστοσελίδα “Πρώτο θέμα” περιγράφοντας την επαγγελματική της καριέρα μέσα σε λίγες γραμμές. Η βραβευμένη θεατρική ηθοποιός όπως είναι γνωστό είναι η πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση ενώ στο θεατρικό σανίδι μετρά 30 χρόνια παρουσίας. Μετράει περίπου 100 παραστάσεις ως ηθοποιός και σκηνοθέτης και είναι αριστούχος απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.


Συνεργάζεται από το 1995 με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου σε περισσότερες από 60 παραγωγές, καθώς και με το Εθνικό Θέατρο και τις θεατρικές ομάδες Persona και Open Arts. Έχει βραβευτεί τρεις φορές στα Θεατρικά Βραβείο Κύπρου για την ερμηνεία της στις παραστάσεις «Ορλάντο», «Ινκόγκνιτο» (σε δική της σκηνοθεσία) και «Το Γλυκό Πουλί της Νιότης». Στην Επίδαυρο έχει πρωταγωνιστήσει το 2013 στην αναβίωση της «Σαμίας» του Μενάνδρου, μίας από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις του ΘΟΚ.

Παράλληλα, η Στέλα Φυρογένη έχει παίξει και στον κινηματογράφο, το 2018 συμμετείχε στην «Παύση» της Τώνιας Μισιαλή αποσπώντας τα πιο θερμά σχόλια για την συγκλονιστική ερμηνεία της στο ρόλο μίας μεσήλικης γυναίκας που αναζητά διαφυγή από τη μίζερη ζωή της. Ήταν υποψήφια σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και για βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Κέρδισε τελικά βραβείο ερμηνείας στο South East European Film Festival του Παρισιού. Βραβεία έχει αποσπάσει, επίσης, για την ερμηνεία της στις μικρού μήκους ταινίες «Ο Εντομοσυλλέκτης» και «Φάρμακον».



Το ταλέντο της συμπατριώτισσας μας όμως δεν σταματά εδώ αφού συνιδρύτρια και βασική ερμηνεύτρια της μπάντα Stelafi, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά σχήματα της εναλλακτικής σύγχρονης κυπριακής σκηνής. Την προσωπική της ζωή η Στέλα Φυρογένη την περνάει σε ένα χωριό, περιτριγυρισμένη από ζώα και μποστάνια που φυτεύει η ίδια. Έτσι, ικανοποιεί μία ανάγκη που είχε πάντα και ένα όνειρο ζωής, όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη.

Hot this week

EUROVISION 2026: Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή η Ελλάδα-Η θέση της Κύπρου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα κινούνται οι στοιχηματικές αποδόσεις για...

ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε: Μόνιμες θέσεις με υψηλές απολαβές – Πώς να κάνετε αίτηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ανοικτός διαγωνισμός για πρόσληψη νέων...

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Τίμησαν ανθρώπους που στήριξαν διαχρονικά τον αθλητισμό και την κοινωνία

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής...

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Γυμναστικής – Θλίψη στον Αρχάγγελο-Πότε θα τελεστεί η κηδεία

Με βαθιά θλίψη η σχολική κοινότητα του Λυκείου Αποστόλου...

ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΕΤΙΟΣ: Μονοδρομήσεις για πιο ασφαλή κυκλοφορία-Που πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί

Ο Δήμος Λευκωσίας προχωρά σε μονοδρομήσεις σε τμήματα του...

Topics

EUROVISION 2026: Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή η Ελλάδα-Η θέση της Κύπρου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα κινούνται οι στοιχηματικές αποδόσεις για...

ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε: Μόνιμες θέσεις με υψηλές απολαβές – Πώς να κάνετε αίτηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ανοικτός διαγωνισμός για πρόσληψη νέων...

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Τίμησαν ανθρώπους που στήριξαν διαχρονικά τον αθλητισμό και την κοινωνία

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής...

ΠΑΦΟΣ: Μαζικές συλλήψεις παράτυπων μεταναστών – 12 επαναπατρίστηκαν άμεσα

Σε αστυνομική επιχείρηση που διεξήχθη σήμερα στην Πάφο, η...

«ΑΝΑΖΩ»: Η δεύτερη ευκαιρία που μετατρέπεται σε δράση-Νέο φιλανθρωπικό σωματείο

Η Ίδρυση του Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΑΝΑΖΩ», ενός φορέα που...

Related Articles

Popular Categories