19.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΟΕ -ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ: Στον δρόμο για το Παρίσι-«Είμαστε Όλοι η Ομάδα της...

ΚΟΕ -ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ: Στον δρόμο για το Παρίσι-«Είμαστε Όλοι η Ομάδα της Κύπρου!»

-

Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Ολυμπιακού Μεγάρου, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) και η ΟΠΑΠ Κύπρου υποδέχτηκαν την Ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου, στέλνοντας το μήνυμα ότι «στον δρόμο για το Παρίσι είμαστε όλοι η ομάδα της Κύπρου».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος παρέδωσε τη σημαία της Κύπρου στους αθλητές. Στην τελετή, οι πρωταθλητές της Κύπρου εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την αγωνιστική τους παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και διαβεβαίωσαν ότι θα σηκώσουν ψηλά τη σημαία της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Γεώργιος Χρυσοστόμου, παρέδωσαν τη σημαία στους αθλητές, αποτυπώνοντας την αρμονική συνέχεια της κυπριακής παρουσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η εκδήλωση είχε έντονο συμβολισμό καθώς ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρέλαβε τη σημαία από παλαιότερους πρωταθλητές, όπως οι Γιώργος Αχιλλέως, Μάρκος Παγδατής, Ανδρέας Καριόλου και Ελένη Αρτυματά, για να την παραδώσει στους νεότερους αθλητές.

Ο Πρόεδρος συνεχάρη τους αθλητές για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τιμήσουν τα χρώματα της Κύπρου με τις επιδόσεις τους. Τόνισε επίσης την υποστήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου στον κυπριακό αθλητισμό.

Από τη πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Γεώργιος Χρυσοστόμου, υπογράμμισε τη σημασία της εκδήλωσης, δηλώνοντας ότι η Ολυμπιακή ομάδα εκφράζει και εκπροσωπεί το σύνολο του κυπριακού λαού. Ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη διοργάνωση και διαβεβαίωσε ότι η ΚΟΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τους αθλητές με αφοσίωση και συλλογικότητα.

Ο Εμπορικός Διευθυντής της ΟΠΑΠ Κύπρου, Αλέξανδρος Ντάβος, επεσήμανε τον σεβασμό της εταιρείας προς τους αθλητές και τόνισε την υποστήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου στους σχεδιασμούς της ΚΟΕ. Αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις της ΟΠΑΠ Κύπρου που προάγουν την παιδεία, τον πολιτισμό, την υγεία και τον αθλητισμό.

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Σπύρος Καπράλος, και η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Σαλίνα Γκρενέτ-Καταλανό. Προβλήθηκε επίσης ταινία με την ιστορία της συμμετοχής Κυπρίων αθλητών σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1896.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού περιλαμβάνει τους αθλητές: Παύλο Κοντίδη, Ντένις Ταραντίν, Μαριλένα Μακρή, Νατάσα Λάππα, Άντρη Χριστοφόρου, Μάριο Γεωργίου, Βέρα Τουγκολούκοβα, Σοφία Ασβεστά, Αλέξανδρο Τοφαλίδη, Έλενα Κουλιτσένκο και Κωνσταντίνα Νικολάου. Αναμένεται να προστεθούν και άλλοι αθλητές, με την παρουσία του Μίλαν Τραϊκοβιτς να θεωρείται δεδομένη.

Η ΚΟΕ τίμησε τον Κώστα Παπακώστα, σημαιοφόρο της πρώτης συμμετοχής της Κύπρου σε θερινή Ολυμπιάδα το 1980 στη Μόσχα. Η εκδήλωση περιλάμβανε και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από γνωστούς Κύπριους μουσικούς, στέλνοντας το μήνυμα ότι αθλητισμός και πολιτισμός συμβαδίζουν.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: