19.1 C
Nicosia
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Η χωριάτικη σαλάτα θα μας στοιχίζει περισσότερο -Μετατράπηκε σε είδος πολυτέλειας...

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Η χωριάτικη σαλάτα θα μας στοιχίζει περισσότερο -Μετατράπηκε σε είδος πολυτέλειας όπως την εποχή της κατοχής

-

Σε είδος πολυτελείας τείνει να μετατραπεί το ελαιόλαδο λόγω του ότι συνεχώς η τιμή του ανεβαίνει. Στην Κύπρο παρόλο που ποτέ δεν ήταν ένα από τα αγαθά που μπορούσε να έχει κάθε νοικοκυρά, εντούτοις τώρα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Πολλοί Ελλαδίτες που στην εποχή της κατοχής το ελαιόλαδο ήταν είδος πολυτελείας και προϊόν εμπορίου της μαύρης αγοράς εντούτοις σήμερα φαίνεται ότι εάν συνεχιστεί να ανεβαίνει η τιμή του τότε θα υπάρχει πρόβλημα. Σύμφωνα με τα Ελλαδικά μέσα Ενημέρωσης η τιμή έχει εκτοξευτεί μέχρι και 14,91 ευρώ το κιλό. Ο δε τενεκές, που πολλοί Έλληνες προτιμούν, έχει φτάσει στα 180-185 ευρώ από 90-100 ευρώ πέρσι.

Εάν σκεφτεί κανείς ότι και οι Κύπριοι χρησιμοποιούν κατά κόρον το ελαιόλαδο περισσότερο στα λαχανικά και στην χωριάτικη σαλάτα επιλέγοντας πολλές φορές το λάδι από την Ελλάδα τότε αναμένεται να υπάρξει μεγάλο θέμα και στα κυπριακά νοικοκυριά. Το περσινό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει φτάσει τα 8,5 ευρώ το κιλό με χαμηλότερη τα 7,50 ευρώ. Μέχρι 8,84 ευρώ πωλούν οι Ισπανοί και μέχρι 12 ευρώ το κιλό οι Ιταλοί.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

PATRIZIA PEPE: Ποιους είδαμε στο ιταλικό brand στην Λεμεσό

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, fashion lovers και επιχειρηματίες, βρέθηκαν στο κατάστημα PATRIZIA PEPE και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τον μοναδικό...