ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑ: Άμεσος καθαρισμός και παρεμβάσεις για την ανακύκλωση-(Βίντεο)

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοκκινοτριμιθιάς, μετά το δημοσίευμα του Coffeevibes σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε σε χώρο πλησίον της εκκλησίας. Ο Ανδρέας Σκουλιάς, μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου, ξεκαθάρισε τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν άμεσα μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος.

Όπως αναφέρεται, με την ανάρτηση της σχετικής φωτογραφίας από κάτοικο, το Κοινοτικό Συμβούλιο κινητοποιήθηκε χωρίς καθυστέρηση, αποστέλλοντας προσωπικό για τον καθαρισμό της περιοχής, ο οποίος και ολοκληρώθηκε την ίδια ημέρα.

Όπως μας δήλωσε ο κ. Σκουλιάς, στις 27 Μαρτίου 2026, κατόπιν έγκρισης του Κοινοτάρχη, πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με την εταιρεία ανακύκλωσης Green Dot, ενώ απεστάλη και επίσημη επιστολή με αίτημα την τακτικότερη αποκομιδή των κάδων, καθώς και την εξεύρεση μόνιμης λύσης ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιων φαινομένων.

Σε σχέση με το ζήτημα της απόρριψης μπαζών που επίσης καταγράφεται, υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα που παρατηρείται ευρύτερα σε όλη την Κύπρο. Επισημαίνεται ότι τα οικοδομικά απόβλητα δεν μπορούν να απορρίπτονται σε κάδους ανακύκλωσης ή σε Πράσινα Σημεία οικιακών απορριμμάτων, αλλά πρέπει να οδηγούνται σε αδειοδοτημένους χώρους διαχείρισης.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, το Τμήμα Περιβάλλοντος έχει εντείνει τους ελέγχους και προχωρεί σε επιβολή προστίμων και διαδικασίες αυτόφωρου, στο πλαίσιο περιορισμού του φαινομένου.

Τονίζεται, τέλος, ότι η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών απαιτεί συντονισμένες ενέργειες, με έμφαση στην αυστηροποίηση των ελέγχων, την επιβολή αποτρεπτικών ποινών και την ενίσχυση της ενημέρωσης τόσο των πολιτών όσο και των επαγγελματιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΡΙΖΟΕΛΙΑ: Ακυρώνεται η διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων – «Δίνουμε χώρο στον διάλογο»

Ανακοίνωση εξέδωσε η οργάνωση «Φωνή των Κτηνοτρόφων», γνωστοποιώντας ότι...

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: Τιμητική εκδήλωση -Παρουσιαστές ο Ανδρέας Πογιατζής και η Άννα-Μαρία Ευτυχίου

Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους που υπηρέτησαν τον...

ΡΙΖΟΕΛΙΑ: «Φρένο» από την Αστυνομία στη συγκέντρωση κτηνοτρόφων – Απαγόρευση και αυστηρά μέτρα ασφάλειας

Η Αστυνομία προχώρησε σε επίσημη τοποθέτηση ενόψει της αυριανής...

ΙΣΡΑΗΛ: Πρώτο κρούσμα χανταϊού – Δεν είναι πανδημία, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό χανταϊού καταγράφηκε στο Ισραήλ, με τις...

Topics

ΡΙΖΟΕΛΙΑ: Ακυρώνεται η διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων – «Δίνουμε χώρο στον διάλογο»

Ανακοίνωση εξέδωσε η οργάνωση «Φωνή των Κτηνοτρόφων», γνωστοποιώντας ότι...

ΙΣΡΑΗΛ: Πρώτο κρούσμα χανταϊού – Δεν είναι πανδημία, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό χανταϊού καταγράφηκε στο Ισραήλ, με τις...

ΕΛΛΕΙΠΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟ: Εξαφάνιση 75χρονου στη Λευκωσία – Σε εξέλιξη έρευνες της Αστυνομίας

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά την εξαφάνιση του...

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΖΟΕΛΙΑ: Δεν θα επιτραπεί διακοπή της κυκλοφορίας από κτηνοτρόφους

Σαφές μήνυμα προς την Αστυνομία και ξεκάθαρη κατεύθυνση για...

Related Articles

Popular Categories