fbpx
29.7 C
Nicosia
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΧΑΝΕΕΝ-ΡΕΒΑΝ: «Είμαστε νεκροί μέσα μας…»-Oι νεόνυμφοι είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση-- -Μετά...

ΧΑΝΕΕΝ-ΡΕΒΑΝ: «Είμαστε νεκροί μέσα μας…»-Oι νεόνυμφοι είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση– -Μετά το γάμο κατέληξαν να κηδέψουν 113 άτομα-(Νέο Βίντεο-Φώτο)

-

Δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους την τραγωδία που συνέβηκε στη Νινευή του Ιράκ όταν κατά τη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωση ξέσπασε φωτιά στέλνοντας στο θάνατο 113 άτομα και τους νεόνυμφους να βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Νέο βίντεο που βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας δείχνει την οροφή να καίγεται ενώ οι νεόνυμφοι χορεύουν στην πίστα. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 113 θάνατοι, ενώ το υπουργείο Υγείας του Ιράκ είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως οι νεκροί είναι «τουλάχιστον 100». Σε βίντεο του Reuters καταγράφονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες πυροσβεστών να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια του κτιρίου, το οποίο έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Περίπου 1.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya, είχαν γεμίσει την αίθουσα γαμήλιων δεξιώσεων στη συνοικία Χαμντανίγια. Η φωτιά προκλήθηκε από πυροτεχνήματα στη διάρκεια της εκδήλωσης, σύμφωνα με ιρακινά μέσα ενημέρωσης. Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της πως «η φωτιά προκάλεσε την κατάρρευση τμήματος της οροφής, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων και φθηνών δομικών υλικών».

Η φωτιά ξέσπασε σε μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων που βρίσκεται λίγο έξω από τη βόρεια πόλη της Μοσούλης, περίπου 400 χιλιόμετρα (περίπου 250 μίλια) βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, Βαγδάτης μετά το άναμμα πυροτεχνημάτων κατά τη διάρκεια του εορτασμού, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι νεόνυμφοι, Χανεέν και η Ρεβάν, γλίτωσαν καθώς πρόλαβαν να κρυφτούν μέσα στην κουζίνα. Το ζευγάρι νοσηλεύτηκε τραυματισμένο στο Νοσοκομείο ενώ βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση Ο πατέρας του γαμπρού δήλωσε στο CNN ότι για την τραγωδία θεωρεί υπεύθυνο τον ιδιοκτήτη του χώρου στον οποίο διεξήχθη η δεξίωση: «Κατηγορώ τον ιδιοκτήτη του χώρου για ό,τι συμβαίνει γιατί δεν υπήρχαν ούτε πυροσβεστήρες ούτε άλλα μέτρα ασφαλείας».

Το ζευγάρι όπως δήλωσε στην κάμερα του Sky new μπορεί να είναι ζωντανοί αλλά μέσα τους είναι νεκροί. Ο 27χρονος Ριβάν, αισθάνεται ότι δεν έχει «τίποτα να πει» μετά από μια φονική πυρκαγιά κατά τη διάρκεια του γαμήλιου πάρτι του στη χριστιανική πόλη Χαμντανίγια στη βόρεια επαρχία Νινευή του Ιράκ. Είπε ότι τα πυροτεχνήματα δεν ήταν η αιτία της τραγωδίας και ζήτησε διεθνή έρευνα για να διαπιστωθεί η αιτία.

««Οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας, τα αγαπημένα μας πρόσωπα έφυγαν όλοι.. Πριν από δύο μέρες θάψαμε τον θείο της Χανίν και τις δύο κόρες του. Χθες θάψαμε τον άλλο θείο της. Σήμερα θάψαμε την κόρη του και τη μητέρα της. Ο πατέρας της είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η κατάστασή του. Αυτό ήταν, δεν μπορούμε να ζήσουμε πια εδώ. Θέλω να πω, κάθε φορά που προσπαθούμε να έχουμε λίγη ευτυχία, κάτι τραγικό μας συμβαίνει και καταστρέφει την ευτυχία. Έτσι, είναι καλύτερο για εμάς να φύγουμε. Είναι αλήθεια ότι καθόμαστε εδώ μπροστά σας ζωντανοί. Αλλά μέσα μας είμαστε νεκροί. Είμαστε μουδιασμένοι. Είμαστε νεκροί μέσα μας».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: