20.1 C
Nicosia
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕ: Οι δημοσιογράφοι που ξεχώρισαν για την ποιότητα και...

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕ: Οι δημοσιογράφοι που ξεχώρισαν για την ποιότητα και την πρωτοτυπία των ρεπορτάζ τους-Ποια κείμενα επιβραβεύτηκαν

-

Αναγνωρίσιμοι δημοσιογράφοι του χώρου της Κύπρου βραβεύθηκαν από το ΚΥΠΕ ξεχωρίζοντας για την ποιότητα των ρεπορτάζ τους, τα οποία συμβάλλουν στην ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν την κυπριακή κοινωνία και προωθούν την υγιή εξέλιξή της.

Ο Παγκύπριος Διαγωνισμός του ΚΥΠΕ για το 2023 αφορούσε το καλύτερο ρεπορτάζ αποκλειστικά από ερευνητική δημοσιογραφία και οργανώθηκε από το ΚΥΠΕ με υποστηρικτή την Ένωση Συντακτών Κύπρου και χορηγό την ΑΗΚ.

Όπως είναι γνωστό ο θεσμός ενθαρρύνει τους δημοσιογράφους και τους φοιτητές ή πτυχιούχους Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ να βελτιώνουν την ποιότητα της δουλειάς τους, ενώ επιβραβεύει τα ρεπορτάζ που αναδεικνύουν ζητήματα της κυπριακής κοινωνίας και συμβάλλουν στην υγιή εξέλιξή της. Για την τελική επιλογή, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρωτοτυπία του θέματος, την ποιότητα της έρευνας και των πηγών, τη χρήση της γλώσσας και τη δόμηση του θέματος.

Το ρεπορτάζ που κέρδισε το Α Βραβείο της Ελίνας Σταματίου

Το πρώτο βραβείο έλαβε η Ελίνα Σταματίου, με τίτλο κειμένου: «Θύμα σωματεμπορίας στην Κύπρο εξομολογείται στην κάμερα τον εφιάλτη που έζησε. Φάκελος “Human trafficking”: Πολεμώντας ένα οργανωμένο έγκλημα» με βαθμολογία: 54/60. Η Ελίνα Σταματίου εργάζεται στο Αλφα Κύπρου.

Το άρθρο του Φανή Μακρίδη που πήρε το δεύτερο βραβείο

https://www.philenews.com/kipros/koinonia/article/1311493/komvos-exagogon-se-katapiestika-kathestota-i-kipros

Το άρθρο της Ελευθερίας Παϊζάνου που πήρε το τρίτο βραβείο

https://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/1395684/mavra-sinnefa-gia-ton-prasino-foro/?

Το δεύτερο Βραβείο πήρε ο Φάνης Μακρίδης, με τίτλο κειμένου: «Ανεξέλεγκτος κόμβος εξαγωγών η Κύπρος» με βαθμολογία: 51 ενώ το τρίτο βραβείο έλαβε η Ελευθερία Παϊζάνου, με τίτλο κειμένου: «Μαύρα σύννεφα για τον πράσινο φόρο». με βαθμολογία: 48. Και οι δύο εργάζονται στο συγκρότημα του Φιλελεύθερου.

Στο εσωτερικό Διαγωνισμό του ΚΥΠΕ η Ραλλή Παπαγεωργίου έλαβε το βραβείο για το ρεπορτάζ με θέμα: «Κυριάκος και Μουσταφά: Η ιστορία ενός Ε/κ και ενός Τ/κ που θα ψάχνουν αγνοούμενους μέχρι να πεθάνουν» με βαθμολογία: 49.

Το ρεπορτάζ της Ραλλής Παπαγεωργίου που έλαβε το βραβείο στο εσωτερικό διαγωνισμό του ΚΥΠΕ

https://cna.org.cy/article/5300819

Τα βραβεία του παγκύπριου διαγωνισμού συνοδεύονται από χρηματικά ποσά που προσφέρει η ΑΗΚ: Α’ Βραβείο – 1.300 ευρώ, Β’ Βραβείο – 900 ευρώ και Γ’ Βραβείο – 500 ευρώ. Θα απονεμηθούν πλακέτες και πιστοποιητικά. Η ΕΣΚ θα προσφέρει στο νικητή μία εβδομάδα δωρεάν διαμονή στο Δημοσιογραφικό Χωριό. Η τετραμελής Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή, αποτελείτο από τους Σοφία Ιορδανίδου Πρόεδρο, Άριστο Μιχαηλίδη, Μέλος, Γιώργο Κέντα, Μέλος και Λένια Καρατζιά, Μέλος.

Ο εσωτερικός διαγωνισμός του ΚΥΠΕ αφορούσε στο συντακτικό προσωπικό του ΚΥΠΕ και η τετραμελής Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή, ήταν η ίδια με εκείνη του παγκύπριου διαγωνισμού. Η θεματολογία ήταν ανοικτή και αφορούσε οποιοδήποτε είδος δημοσιογραφίας (είδηση, ρεπορτάζ, συνέντευξη, έρευνα). Στον νικητή δίδεται χρηματικό βραβείο 500 ευρώ με Χορηγό την ΑΗΚ, πλακέτα και δίπλωμα.

Να επισημανθεί ότι η ετήσια τελετή απονομής των βραβείων του Παγκύπριου και Εσωτερικού Διαγωνισμού του ΚΥΠΕ για το 2023, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 στο Προεδρικό Μέγαρο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος και θα απευθύνει ομιλία.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Ο καιρός σήμερα θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι την Πέμπτη, φτάνοντας κοντά στις φυσιολογικές...