ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΡΙΞΟΥ ΜΙΧΑΗΛ: «Η μπλε Πεταλούδα που ονομάζεται Υδροκεφαλία» – Το παραμυθάκι της μητέρας της Μαρίας Αυξέντιας με τα πολλαπλά μηνύματα

Με στόχο να αφυπνίσει ακόμη περισσότερο την κοινωνία, η μητέρα της Μαρίας Αυξέντιας, Κυριακή Φρίξου Μιχαήλ, αποφάσισε να συγγράψει το παραμυθάκι με τον τίτλο «Η μπλε Πεταλούδα που ονομάζεται Υδροκεφαλία». Πρόκειται για μια τρυφερή και συγκινητική ιστορία, η οποία προέρχεται από τις προσωπικές εμπειρίες της Μαρίας Αυξέντιας.

Η αφήγηση της ιστορίας έχει ως στόχο να προωθήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την υδροκεφαλία. Η χρήση της μπλε πεταλούδας ως σύμβολο της ελπίδας, της μεταμόρφωσης και της ανθεκτικότητας, σε συνδυασμό με το μπλε χρώμα που παραπέμπει στο νερό (και κατ’ επέκταση στην υδροκεφαλία), δημιουργεί ένα ισχυρό μήνυμα.

Η ιστορία αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς και τα παιδιά με υδροκεφαλία, καθώς και στις προκαταλήψεις και τις παρεξηγήσεις που υπάρχουν στην κοινωνία. Παρά τις προκλήσεις, η αφήγηση τονίζει την αγάπη, τη δύναμη και την αφοσίωση των γονέων που μάχονται για το καλό των παιδιών τους.

Το παραμυθάκι αυτό μπορεί να εμπνεύσει και να υποστηρίξει πολλές οικογένειες που βρίσκονται σε παρόμοιες καταστάσεις, προσφέροντας ένα μήνυμα ελπίδας και δύναμης. Επίσης, μπορεί να συμβάλει στη διάδοση της κατανόησης και της αποδοχής της διαφορετικότητας στην κοινωνία μας. Στο βιβλίο περιέχονται δραστηριότητες ενώ η εικονογράφηση είναι της Μαρίας Προδρόμου.

Hot this week

ΣΤΕΓΑΣΗ: Νέα σχέδια για οικογένειες-Σπίτι πάνω από το σπίτι ή κρατικό οικόπεδο – Ανοίγουν οι αιτήσεις σε 10 ημέρες

Δύο νέες δυνατότητες για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος...

ΝΕΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: Ποιοι αναλαμβάνουν σε σημαντικούς οργανισμούς και φορείς

Σημαντικές αποφάσεις για τη σύνθεση Διοικητικών Συμβουλίων και άλλων...

ΕΡΑΤΩ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Ταυτοποιήθηκε η σορός της – Στο επίκεντρο πλέον οι συνθήκες του θανάτου της

Τέλος στην αγωνία για την τύχη της 76χρονης Ερατώς...

ΚΑΥΣΙΜΑ: Παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου η μείωση φόρου – Στα 8,33 σεντ το όφελος ανά λίτρο

Παράταση στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα...

Topics

ΝΕΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: Ποιοι αναλαμβάνουν σε σημαντικούς οργανισμούς και φορείς

Σημαντικές αποφάσεις για τη σύνθεση Διοικητικών Συμβουλίων και άλλων...

ΚΑΥΣΙΜΑ: Παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου η μείωση φόρου – Στα 8,33 σεντ το όφελος ανά λίτρο

Παράταση στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα...

ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ: Ξανά στο Κακουργιοδικείο – Κεκλεισμένων των θυρών η συνέχεια της δίκης

Στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου επιστρέφει σήμερα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου,...

ΚΥΠΡΟΣ: Επιστρέφει το καλοκαιρινό σκηνικό – Νέα άνοδος της θερμοκρασίας

Με καλοκαιρινό σκηνικό θα κυλήσει και σήμερα ο καιρός...

Related Articles

Popular Categories