Τα διδάγματα που μας άφησε το 2021

Ένας χρόνος πέρασε και κάνοντας τον απολογισμό μας για ακόμη μια χρονιά αναλογιζόμαστε τα υπέρ και τα κατά αυτής της χρονιάς. Μια χρονιάς ομολογουμένως που την περάσαμε (κλείνουμε ενάμισι χρόνο) με μάσκες, αντισηπτικά, εμβόλια και όλα τα σχετικά. Άλλη μια χρονιά που έχουμε απομακρυνθεί από τους ανθρώπους που χωρίς βασικά να το επιδιώξουμε σκόπιμα, έφυγαν από τη ζωή μας. Οι συνθήκες απαιτούν να είμαστε μακριά κι’ αγαπημένοι και όσο αντέξει ο κάθε ένας από εμάς. Όμως, αυτός ο χρόνος μας δίδαξε πολλά, γνωρίσαμε ακόμη περισσότερο τον εαυτό μας αλλά και κάποια άτομα που ενώ θεωρούσαμε ότι ξέραμε καλά εντούτοις τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Το θετικό της όλης υπόθεσης, ήταν ότι γνωρίσαμε καινούργιους ανθρώπους με άλλα ενδιαφέροντα και κριτήρια και έδειξαν το ενδιαφέρον τους γι’ αυτό που είμαστε. Με τα θετικά και τα αρνητικά μας. Δεν τους δώσαμε το δικαίωμα να μας κρίνουν, να ξεφύγουν ούτε να μας πληγώσουν με τα λόγια τους. Γνωρίσαμε άτομα που στην ζωή τους έχουν πόνο, θέληση αλλά και δύναμη ψυχής. Εκφράζονται, αγωνίζονται και δικαιολογούν πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν στήνουν κανένα στο τοίχο εάν δεν ξέρουν τι κρύβεται πίσω από αυτούς και δεν είναι κρυμμένοι πίσω από την μάσκα ούτε πίσω από έναν υπολογιστή.

Εκφράζονται για το κάθε τι, ασχέτως εάν κάποιες φορές έχουν λάθος σύμφωνα με την δική μας άποψη. Είναι κάποιοι άνθρωποι που ζουν ανάμεσα μας και δεν ξέραμε καν ότι υπήρχαν, ίσως γιατί εμείς ζούσαμε στο μικρόκοσμο μας και θεωρούσαμε ότι όλα ήταν καλά και τίποτε αρνητικό δεν υπήρχε. Ότι, όλοι ήταν καλοί και άγιοι ενώ πολλές φορές πιάσαμε τον εαυτό μας να είμαστε αφελής. Το θέμα είναι ότι μάθαμε πολλά και διαπιστώσαμε ότι όλα όσα παλιότερα πιστεύαμε τα μισά από αυτά ήταν αλήθεια. Όμως, μάθαμε και να δικαιολογούμε πρόσωπα, καταστάσεις, γεγονότα και διαπιστώσαμε ότι πρέπει να προχωράμε παρακάτω…Γιατί, τα δικά μας προβλήματα δεν είναι τίποτε μπροστά σε κάποιους άλλους.

Hot this week

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θρήνος στα Πάνω Πολεμίδια για τον 37χρονο – Πότε θα γίνει η κηδεία του

Θλίψη έχει προκαλέσει στα Πάνω Πολεμίδια η είδηση του...

ΚΑΥΣΩΝΑΣ: Ανοιχτά ή κλειστά παράθυρα; Πώς να διατηρήσετε το σπίτι δροσερό

Παρότι πολλοί θεωρούν ότι το άνοιγμα των παραθύρων και...

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Ημιφορτηγό κινείται στον κυκλικό κόμβο σχεδόν αόρατο – Κίνδυνος για την οδική ασφάλεια-(Βίντεο)

Ένα περιστατικό που προκαλεί έντονο προβληματισμό για την ασφάλεια...

ΠΑΦΟΣ: Ψυχολογικό ράκος ο πατέρας του 3χρονου – Υπάρχουν τραγωδίες που δεν χρειάζονται κατηγορίες

Υπάρχουν στιγμές που τα λόγια μοιάζουν φτωχά. Στιγμές που...

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: 305 καταγγελίες σε μία νύχτα – Οι 119 για ταχύτητα δείχνουν ότι η οδική συνείδηση παραμένει ζητούμενο

Οι αριθμοί που προέκυψαν από τους παγκύπριους αστυνομικούς ελέγχους...

Topics

ΚΑΥΣΩΝΑΣ: Ανοιχτά ή κλειστά παράθυρα; Πώς να διατηρήσετε το σπίτι δροσερό

Παρότι πολλοί θεωρούν ότι το άνοιγμα των παραθύρων και...

Related Articles

Popular Categories