ΚΥΠΡΟΣ: 2,536 νέα κρούσματα-Κανένας θάνατος

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 27 Ιανουαρίου, δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19, και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 724.

–       226 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 76 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 77,44% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

–       17 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

–       Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 106,890 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

–       2,536 (ποσοστό θετικότητας: 2,37%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 246,354.

Ακολουθούν αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα.

Α. Θάνατοι από τη νόσο COVID-19:

Δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με COVID-19. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 παραμένει 724, εκ των οποίων:

–       450 άντρες (62,2%), και

–       274 γυναίκες (37,8%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 76,2 έτη.

Β. Νοσηλευόμενοι:

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 226 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 76 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 76 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 36 είναι διασωληνωμένοι, οι 2 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 38 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Γ. Θετικά περιστατικά COVID-19 (PCR test και rapid test αντιγόνου):

Από τις 106,890 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν οι 6,000 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 100,890 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 2,536 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

  • 51 κρούσματα από 415 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
  • 51 κρούσματα από 2,573 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
  • 307 κρούσματα από 2,810 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • 12 κρούσματα από 177 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
  • 1,319 κρούσματα από 46,302 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.
  • 796 κρούσματα από 54,588 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • 0 κρούσματα από 25 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.




Hot this week

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Δύο παιδιά 8 και 10 ετών εντοπίστηκαν νεκρά μέσα σε όχημα

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην ελεύθερη...

ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ: Νέα Αντιδήμαρχος η Άντρη Χατζηανδρέου

Η Άντρη Χατζηανδρέου αναδείχθηκε, μετά από ψηφοφορία, νέα Αντιδήμαρχος...

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κρίσιμη μάχη για τη ζωή 53χρονου μετά από σοβαρό τραυματισμό και χειρουργείο

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 53χρονος...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ: Στρώμα και έπιπλα στην οροφή επιβατικού αυτοκινήτου – Εικόνα που προκαλεί έντονο προβληματισμό- (Φώτο)

Έντονο προβληματισμό προκαλεί φωτογραφία που καταγράφηκε σε αυτοκινητόδρομο, όπου...

DNA: Οι μαθητές του Σατιρικού Θεάτρου απέδειξαν γιατί αγαπούν τη θεατρική σκηνή-(Φώτο-Βίντεο)

Ηθοποιός σημαίνει φως και, από ό,τι φαίνεται, αυτό καλλιεργείται...

Topics

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Δύο παιδιά 8 και 10 ετών εντοπίστηκαν νεκρά μέσα σε όχημα

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην ελεύθερη...

ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ: Νέα Αντιδήμαρχος η Άντρη Χατζηανδρέου

Η Άντρη Χατζηανδρέου αναδείχθηκε, μετά από ψηφοφορία, νέα Αντιδήμαρχος...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ: Στρώμα και έπιπλα στην οροφή επιβατικού αυτοκινήτου – Εικόνα που προκαλεί έντονο προβληματισμό- (Φώτο)

Έντονο προβληματισμό προκαλεί φωτογραφία που καταγράφηκε σε αυτοκινητόδρομο, όπου...

DNA: Οι μαθητές του Σατιρικού Θεάτρου απέδειξαν γιατί αγαπούν τη θεατρική σκηνή-(Φώτο-Βίντεο)

Ηθοποιός σημαίνει φως και, από ό,τι φαίνεται, αυτό καλλιεργείται...

ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Αντιδημάρχου

Άνοιξαν το πρωί της Κυριακής 28 Ιουνίου οι κάλπες...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Βλάβη στο δίκτυο της ΑΗΚ άφησε χωρίς ρεύμα τέσσερις περιοχές

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν από το πρωί της Κυριακής...

Related Articles

Popular Categories