ΛΕΜΕΣΟΣ: Έστειλαν Αστυνομία σε μητέρα παιδιού με αναπηρία – Τι λέει η Γιούλα Πιτσιαλή -(Βίντεο)

Σε ένα περιστατικό που προκαλεί σοκ και ανησυχία για την προστασία των παιδιών με αναπηρία, η Αστυνομία της Λεμεσού κάλεσε σήμερα μια μητέρα για κατάθεση, επειδή δεν έστελνε το παιδί της στο σχολείο.

Το περιστατικό εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσο οι νόμοι και οι κανόνες για την προστασία παιδιών με αναπηρίες εφαρμόζονται στην πράξη ή παραμένουν μόνο στα χαρτιά. Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας αντί να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι που δημιουργούν προβλήματα στο σχολικό περιβάλλον και εμποδίζουν ένα παιδί με αναπηρία να παρακολουθήσει τα μαθήματα, η επίσημη αντίδραση στράφηκε εναντίον της. «Αντί να προστατεύονται τα παιδιά με αναπηρία, φαίνεται ότι κυνηγούν το θύμα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό σημειώνεται μόλις λίγες ημέρες μετά την παραδοχή της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, κυρίας Αθήνας Μιχαηλίδου, ότι ο νόμος περί ιδιωτικής εκπαίδευσης έχει κενά και προβλήματα εφαρμογής. Η μητέρα επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, η προστασία του παιδιού θα έπρεπε να υπερτερεί έναντι οποιουδήποτε άλλου νομικού κενού.

Από τη πλευρά της, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Αγκαλιά Ελπίδας» και υποψήφια βουλευτής, Γιούλα Πιτσιαλή, διευκρινίζει ότι η μητέρα ζήτησε συνοδό για το παιδί της που φοιτά σε ιδιωτικό σχολείο, αλλά το συγκεκριμένο σχολείο διώχνει το παιδί, ενώ η πολιτεία αναφέρει ότι το παιδί πρέπει να φοιτήσει σε δημόσιο σχολείο. «Οι εσωτερικοί κανονισμοί του ιδιωτικού σχολείου δεν πρέπει να υπερισχύουν του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας», .Το ΥΠΑΝ οφείλει ως αρμόδια αρχή αδειοδότησης ιδιωτικών σχολείων να ενεργήσει υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παιδιών με αναπηρία και να διασφαλίσει ότι οι εσωτερικοί κανονισμοί των σχολείων δεν παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα. Ένα παιδί με αναπηρία έχει ίδιο δικαίωμα να επιλέγει το σχολείο του και η άρνηση σε αυτό οποιασδήποτε εύλογης προσαρμογής είναι διάκριση», τονίζει η κ. Πιτσιαλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΛΑΡΝΑΚΑ: Χειροπέδες σε 38χρονο που καταζητείτο για υπόθεση με όπλο και εκρηκτικά

Σε σύλληψη 38χρονου από την Ορόκλινη προχώρησε η Αστυνομία,...

VIDEOGATE: Αναπάντητα ερωτήματα και κενά μετά την ανακοίνωση του πορίσματος – Στο επίκεντρο η διαφάνεια

Σειρά ερωτημάτων και σημείων που χρήζουν περαιτέρω διευκρίνισης αφήνει,...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Της άρπαξαν την τσάντα ενώ περπατούσε – Στο νοσοκομείο 38χρονη μετά από ληστεία

Υπόθεση ληστείας με θύμα 38χρονη γυναίκα διερευνά η Αστυνομία...

Topics

ΛΑΡΝΑΚΑ: Χειροπέδες σε 38χρονο που καταζητείτο για υπόθεση με όπλο και εκρηκτικά

Σε σύλληψη 38χρονου από την Ορόκλινη προχώρησε η Αστυνομία,...

VIDEOGATE: Αναπάντητα ερωτήματα και κενά μετά την ανακοίνωση του πορίσματος – Στο επίκεντρο η διαφάνεια

Σειρά ερωτημάτων και σημείων που χρήζουν περαιτέρω διευκρίνισης αφήνει,...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Της άρπαξαν την τσάντα ενώ περπατούσε – Στο νοσοκομείο 38χρονη μετά από ληστεία

Υπόθεση ληστείας με θύμα 38χρονη γυναίκα διερευνά η Αστυνομία...

ΠΑΦΟΣ: Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 44χρονο για τον βιασμό γυναίκας

Ποινή φυλάκισης διάρκειας οκτώ ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο...

ΚΑΥΤΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣ: Ο κανόνας των 7 δευτερολέπτων που μπορεί να σώσει τις πατούσες του σκύλου σας

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο...

Related Articles

Popular Categories