ΛΕΜΕΣΟΣ: Ένα λιτό γκράφιτι στο Κάστρο ξυπνά τη μνήμη του Μάριου Τόκα – Η πόλη δεν τον ξεχνά-(Φώτο)

Σε ένα μικρό δρομάκι στη Λεμεσό, κοντά στην περιοχή του Κάστρου, υπάρχει μια εικόνα που δεν φωνάζει, αλλά σε σταματά. Η μορφή του Μάριου Τόκα αποτυπωμένη σε έναν τοίχο, απλά, σχεδόν ταπεινά.

Σε ανάρτησή του, ο ανιψιός του Μάριου Τόκα, Κύπρος, έφερε ξανά στην επιφάνεια αυτή την εικόνα, μεταφέροντας τη συγκίνηση μιας στιγμής που δεν χρειάζεται πολλά για να πει όσα έχει να πει.

Δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο. Ούτε ένταση, ούτε υπερβολή. Μόνο μια γραμμή που αρκεί για να ξυπνήσει μνήμες. Εκεί, μέσα στο καθημερινό πέρασμα της πόλης, η παρουσία του Μάριου Τόκα, μοιάζει να επιστρέφει για λίγο. Όχι ως είδηση, αλλά ως αίσθηση. Ως εκείνο το γνώριμο συναίσθημα που φέρνει η μουσική του και οι στιγμές που έχει χαρίσει στο κυπριακό κοινό.

Η εικόνα δεν είναι απλώς ένα γκράφιτι. Είναι ένας μικρός φόρος τιμής, ένας ήσυχος τρόπος να ειπωθεί ότι κάποιοι άνθρωποι δεν απομακρύνονται ποτέ πραγματικά. Μένουν πίσω μέσα από όσα δημιούργησαν.

Και στη Λεμεσό, σε αυτό το στενό που δεν το περιμένεις, ο Μάριος Τόκας συνεχίζει να «υπάρχει» με τον πιο απλό και ανθρώπινο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ: Τα 5 μέτρα στήριξης για τους κτηνοτρόφους – Σήμερα οι πρώτες πληρωμές αποζημιώσεων

Σε εφαρμογή τίθεται το πακέτο στήριξης για τους πληγέντες...

ΒΙΝΤΕΟ: Στάχτη έγινε ξύλινο περίπτερο στο Governor’s Beach από φωτιά στη Λεμεσό

Ολοσχερώς καταστράφηκε ξύλινο υποστατικό κοντά στην παραλία Governor’s Beach...

EUROVISION 2026: Στον μεγάλο τελικό ο Akylas – Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον Α’ Ημιτελικό-(Βίντεο)

Όπως αναμενόταν, η ελληνική συμμετοχή κατάφερε να ξεχωρίσει και...

EUROVISION 2026: Ο Akylas εντυπωσιάζει με το «Ferto» – Πού εμφανίστηκε ο σωσίας του επί σκηνής -(Βίντεο)

Ο Akylas εντυπωσίασε στον Α’ Ημιτελικό με το «Ferto»,...

Topics

ΒΙΝΤΕΟ: Στάχτη έγινε ξύλινο περίπτερο στο Governor’s Beach από φωτιά στη Λεμεσό

Ολοσχερώς καταστράφηκε ξύλινο υποστατικό κοντά στην παραλία Governor’s Beach...

EUROVISION 2026: Στον μεγάλο τελικό ο Akylas – Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον Α’ Ημιτελικό-(Βίντεο)

Όπως αναμενόταν, η ελληνική συμμετοχή κατάφερε να ξεχωρίσει και...

SPOTIFY: Έπεσε η πλατφόρμα – Εκατοντάδες αναφορές χρηστών για προβλήματα στην αναζήτηση

Προβλήματα αντιμετωπίζει η πλατφόρμα του Spotify από αργά το...

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ:«Ο Σάββας με τον Γιώργο τα κανόνισαν» – Βαριές καταγγελίες για χειρισμούς στην υπόθεση «Σάντη»

Έντονη πολιτική και θεσμική αντιπαράθεση προκαλούν νέες δημόσιες τοποθετήσεις...

Related Articles

Popular Categories