ΚΥΠΡΟΣ: Στην κορυφή του Elbrus για τον καρκίνο – Ομάδα Κυπρίων στέλνει μήνυμα ελπίδας με τη στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου

Μια ξεχωριστή αποστολή με ισχυρό κοινωνικό μήνυμα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τον Αύγουστο ομάδα από την Κύπρο, η οποία θα επιχειρήσει την ανάβαση στην κορυφή του Elbrus, σε υψόμετρο 5.642 μέτρων, αφιερώνοντας την προσπάθειά της σε όλους όσοι έχουν βιώσει ή συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο.

Η ορειβατική αυτή πρόκληση ξεπερνά τα όρια μιας απλής ανάβασης, καθώς στόχος της ομάδας είναι να μεταφέρει ένα μήνυμα δύναμης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους, στηρίζοντας παράλληλα το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, ο οποίος εδώ και δεκαετίες βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη φροντίδας και υποστήριξης.

Κάθε βήμα προς την κορυφή του Elbrus αποτελεί μια συμβολική πράξη προσφοράς, με την ομάδα να επιδιώκει να αναδείξει τη σημασία της ελπίδας, της επιμονής και της ανθρώπινης αλληλεγγύης απέναντι στη δύσκολη διαδρομή του καρκίνου.

Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 28 Αυγούστου και περιλαμβάνει μια απαιτητική πορεία προετοιμασίας και προσαρμογής στις συνθήκες του μεγάλου υψομέτρου. Στις 18 και 19 Αυγούστου η ομάδα θα μεταβεί στο χωριό Τερσκόλ, από όπου θα ξεκινήσει η ανάβαση. Από τις 20 έως τις 24 Αυγούστου θα ακολουθήσει η πορεία προς το Καταφύγιο Leaprus, σε υψόμετρο 3.912 μέτρων, με τις απαραίτητες ημέρες εγκλιματισμού.

Η τελική προσπάθεια για την κατάκτηση της κορυφής του Elbrus είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 25 με 27 Αυγούστου, με τρεις διαθέσιμες ημέρες ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα λόγω καιρικών συνθηκών.

Η επιστροφή της ομάδας είναι προγραμματισμένη για τις 28 Αυγούστου. Η προσπάθεια αποτελεί μια υπενθύμιση ότι η δύναμη της θέλησης και η συλλογική στήριξη μπορούν να δώσουν κουράγιο σε όσους δοκιμάζονται. Όσοι επιθυμούν μπορούν να στηρίξουν την αποστολή και το μήνυμα αλληλεγγύης που μεταφέρει προς την κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ!…»: Μια Κυριακή γεμάτη διασκέδαση, προσφορά και ευκαιρίες για επιχειρήσεις και δημιουργούς

Μια διαφορετική οικογενειακή ημέρα ετοιμάζεται στη Λεμεσό και καλεί...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Συνελήφθη 33χρονος για κατοχή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Στη σύλληψη 33χρονου προχώρησε σήμερα η Αστυνομία στη Λάρνακα,...

ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ: 45χρονος στην επαρχία Λάρνακας- Τον αναζητούν οι Αρχές για υπόθεση κλοπής-(Φώτο)

Τον 45χρονο Αντρέα Σάββα αναζητά η Αστυνομία, στο πλαίσιο...

Topics

ΛΑΡΝΑΚΑ: Συνελήφθη 33χρονος για κατοχή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Στη σύλληψη 33χρονου προχώρησε σήμερα η Αστυνομία στη Λάρνακα,...

ΘΑΝΑΤΟΣ 3ΧΡΟΝΟΥ: Ζήτησε αναστολή της ποινής ο 37χρονος πατέρας

Ο 37χρονος πατέρας του τρίχρονου αγοριού που έχασε τη...

ΠΑΦΟΣ: Στο κελί για 4 ημέρες ο 18χρονος – Δεύτερη σύλληψη για τον θάνατο του γάτου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου οδηγήθηκε σήμερα ο 18χρονος...

Η ηλεκτρική Mercedes Benz GLC αναδείχθηκε German Premium Car of the Year

Η νέα αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-Benz GLC κατέκτησε τον τίτλο...

Related Articles

Popular Categories