KITΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Πότε τίθεται σε ισχύ-Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και χαλάζι

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν το νησί και ιδιαίτερα περιοχές στα δυτικά, στα νότια, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Κατά τη διάρκεια ισχύος της προειδοποίησης, δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 10:00 το πρωί, μέχρι τις 18:00. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών.

Σήμερα, αρχικά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και βόρεια. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα να εξασθενούν αργά το απόγευμα. Τα φαινόμενα τοπικά αναμένονται να είναι έντομα, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, αρχικά ασθενείς 3 και αργότερα μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, ενώ σε καταιγίδα οι άνεμοι θα ενισχύονται. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νοτιοανατολικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κυρίως στα βόρεια παράλια θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, κατά τις μεσημβρινές ώρες, τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και σύντομη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και περιοχές νοτίως του Τροόδους. Την Πέμπτη, το μεσημέρι και το απόγευμα, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τετάρτη, ενώ μέχρι την Παρασκευή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Hot this week

ΑΛΕΘΡΙΚΟ: Φωτιά σε κατοικία – Ζημιές σε κουζίνα και όροφο

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε οικία στο...

ΚΑΙΡΟΣ: Άστατος μέχρι τη Δευτέρα – Βροχές, καταιγίδες και πιθανό χαλάζι σε αρκετές περιοχές

Ο καιρός φαίνεται πως δεν λέει να σταθεροποιηθεί τις...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ: Oι φωτογραφίες που αξίζει να δείτε – Στον κυπριακό ουρανό ο Πυρόχρους Γύπας

Το πέταγμα ενός αετού πάντα συναρπάζει και συγκινεί. Ο...

BOLLYWOOD: Στη Γεροσκήπου, γενέτειρα του Προέδρου, τα γυρίσματα της μεγάλης ερωτικής ταινίας

Στη Γεροσκήπου της Πάφου, γενέτειρα του Προέδρου της Δημοκρατίας,...

ΠΑΦΟΣ: Μόνιμα κόκκινος σηματοδότης σε διάβαση πεζών στη Λεωφόρο Δημοκρατίας – Φόβοι για ατύχημα

Ανησυχία προκαλεί στην Πάφο η σοβαρή δυσλειτουργία που παρουσιάζεται...

Topics

ΑΛΕΘΡΙΚΟ: Φωτιά σε κατοικία – Ζημιές σε κουζίνα και όροφο

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε οικία στο...

BOLLYWOOD: Στη Γεροσκήπου, γενέτειρα του Προέδρου, τα γυρίσματα της μεγάλης ερωτικής ταινίας

Στη Γεροσκήπου της Πάφου, γενέτειρα του Προέδρου της Δημοκρατίας,...

ΠΑΦΟΣ: Μόνιμα κόκκινος σηματοδότης σε διάβαση πεζών στη Λεωφόρο Δημοκρατίας – Φόβοι για ατύχημα

Ανησυχία προκαλεί στην Πάφο η σοβαρή δυσλειτουργία που παρουσιάζεται...

«UNDER THE STARS»: Πάνω από €2.800 για τη σίτιση παιδιών του Πολυδύναμου Λευκωσίας

Μια ιδιαίτερη βραδιά πέρασαν όσοι βρέθηκαν στη φετινή φιλανθρωπική...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Τραυματίστηκε 13χρονος σε σύγκρουση πατινιού με αυτοκίνητο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή...

Related Articles

Popular Categories