Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
10.1 C
Cyprus

KΑΙΡΟΣ: Mε βροχές και καταιγίδες υποδεχόμαστε τον Οκτώβριο

- Advertisement -

Με βροχές, καταιγίδες και αυξημένες νεφώσεις σε πολλές περιοχές της Κύπρου υποδεχόμαστε τον Οκτώβριο.

Σήμερα, αρχικά θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό μισό του νησιού με μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές ανατολικότερα, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, παρόλο που αρχικά σε περιοχές του εσωτερικού θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Σταδιακά στα νότια και στα ανατολικά παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά στα νότια το απόγευμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε δυτικές και βόρειες περιοχές, με τα φαινόμενα να εξασθενούν αργότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά μέτριοι και τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, ωστόσο σταδιακά θα εξασθενήσουν σε ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, οι νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώσουν και θα πέσουν τοπικές βροχές και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στις καταιγίδες ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Την Τετάρτη ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα, ενώ την Τρίτη θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

    Hot this week

    METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

    Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

    ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

    Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

    ΡΑΦΑΕΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ: Έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή – Ποιοι διακρίθηκαν για την Κύπρο στο Junior Eurovision-(Bίντεο)

    Η Ραφαέλλα και ο Χρίστος ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν απόψε...

    Topics

    METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

    Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

    ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

    Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

    ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Φωτιά σκόπιμα στη μέση δρόμου στη Μέσα Γειτονιά

    Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη...

    ΚΑΙΡΟΣ: Πάρτε ζακέτα… Πτώση της θερμοκρασίας τις βραδινές ώρες

    Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις σήμερα, όμως η πτώση...

    Related Articles

    Popular Categories