ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Νοσηλεύεται στον πνευμολογικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας – Σε σοβαρή κατάσταση

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται από την Τρίτη 6 Ιανουαρίου στο πνευμονολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου. Το πρωί, τον επισκέφθηκε ο Υπουργός Υγείας, Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του, χωρίς όμως να προβεί σε δηλώσεις κατά την αποχώρησή του, σεβόμενος την επιθυμία της οικογένειας του πρώην Προέδρου.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπος Χαρίλαου, επιβεβαίωσε τη σοβαρότητα της κατάστασης, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν θα προβεί σε περαιτέρω αναφορές, σεβόμενος την επιθυμία της οικογένειας.

Ο 94χρονος εξελέγη Πρόεδρος το 1988 ως ανεξάρτητος υποψήφιος, με τη στήριξη του ΑΚΕΛ και, στον δεύτερο γύρο, της ΕΔΕΚ και μέρους του ΔΗΚΟ. Κατά τη θητεία του προώθησε την επαναλειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, τη διεθνή προβολή του Κυπριακού και την ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου.

Το 1998 ανέλαβε επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωσή της. Για το έργο του τιμήθηκε το 2002 με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μεταξύ των σημαντικών επιτευγμάτων του συγκαταλέγονται η ίδρυση του Πανεπιστημίου Κύπρου, φορολογικές μεταρρυθμίσεις, περιβαλλοντικά μέτρα και ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης. Ήταν ιδρυτής των Ενωμένων Δημοκρατών και είναι σήμερα Επίτιμος Πρόεδρός τους. Είναι διδάκτωρ Οικονομικών και σύζυγος της Ανδρούλλας Βασιλείου.Ο Γιώργος Βασιλείου διετέλεσε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1988 έως το 1993.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΤΟΜ ΣΚΕΡΙΤ: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός του «Alien» και του «Top Gun»

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Εκτός λειτουργίας 32 κυβερνητικές υπηρεσίες στη Βρετανία, στο πλευρό των ειδικών η OpenAI

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία μετά τον εντοπισμό σοβαρών...

ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗ: Απάτη μέσω WhatsApp με το όνομά του – Τι να κάνετε αν πατήσετε τον σύνδεσμο

Μηνύματα που εμφανίζουν ως αποστολέα τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα,...

ENERGYINTEL: Συμπληρώνει 20 χρόνια με δική της τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας

Στην επετειακή εκδήλωση «20 Years Forward» απηύθυναν χαιρετισμό ο...

Topics

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Εκτός λειτουργίας 32 κυβερνητικές υπηρεσίες στη Βρετανία, στο πλευρό των ειδικών η OpenAI

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία μετά τον εντοπισμό σοβαρών...

ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗ: Απάτη μέσω WhatsApp με το όνομά του – Τι να κάνετε αν πατήσετε τον σύνδεσμο

Μηνύματα που εμφανίζουν ως αποστολέα τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα,...

ENERGYINTEL: Συμπληρώνει 20 χρόνια με δική της τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας

Στην επετειακή εκδήλωση «20 Years Forward» απηύθυναν χαιρετισμό ο...

ΚΥΠΡΟΣ: Στα €180,9 εκατ. το ετήσιο κόστος του καρκίνου του μαστού στην Κύπρο – Σχεδόν διπλάσιο στη μεταστατική νόσο

Στα €180,9 εκατομμύρια υπολογίζεται το ετήσιο κοινωνικοοικονομικό κόστος του...

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ: Αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»

Οι Γενικές Ασφάλειες, έχουν  αναθεωρήσει τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών...

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ: Στο επίκεντρο η (α)συνέπεια των ευρωπαϊκών πολιτικών

Οι αποκλίσεις στις ευρωπαϊκές προτάσεις για τον καπνό, το...

Related Articles

Popular Categories