ΔΥΟ ΜΑΝΕΣ, ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ: «Δικαιοσύνη για τον +Θανάση» – Η Ανδριάνα Νικολάου, η Χαρίτα Μάντολες και ο Άγγελος συγκίνησαν ένα ολόκληρο θέατρο (Βίντεο-Φώτο)

Δύο γυναίκες-σύμβολα, μια συγκλονιστική παρουσία χορευτών ΑμεΑ και ένα θέατρο που ενώθηκε σε μια φωνή για δικαιοσύνη. Υπάρχουν βραδιές που δεν τελειώνουν όταν πέσουν τα φώτα της σκηνής. Μένουν μέσα σου από τα βλέμματα, τις σιωπές, τα δάκρυα και τα χειροκροτήματα που δεν ήταν απλώς επιβράβευση, αλλά ένα μήνυμα.

Οι δύο γυναίκες τιμήθηκαν για τη δύναμη, την αξιοπρέπεια και τον αγώνα που δίνουν εδώ και χρόνια. Η Ανδριάνα Νικολάου συνεχίζει αδιάκοπα να διεκδικεί δικαιοσύνη για τον γιο της, +Θανάση, ενώ η Χαρίτα Μάντολες εξακολουθεί να αποτελεί σύμβολο της κυπριακής τραγωδίας, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη των αγνοουμένων και όσων χάθηκαν το 1974.

Το κοινό τις υποδέχθηκε με παρατεταμένο χειροκρότημα, σε μια από τις πιο φορτισμένες στιγμές της βραδιάς, αναγνωρίζοντας τον προσωπικό τους αγώνα και τη δύναμη που επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια.

Η βράβευσή τους προκάλεσε έντονη συγκίνηση, με το κοινό να τις χειροκροτεί όρθιο, αναγνωρίζοντας τη δύναμη, την αξιοπρέπεια και την αντοχή που επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια.

Ξεχωριστή ήταν και η συμμετοχή των χορευτών ΑμεΑ, οι οποίοι απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών. Με τις ερμηνείες τους απέδειξαν ότι η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις και πως ο χορός μπορεί να αποτελέσει μέσο έκφρασης για όλους.

Το πιο δυνατό μήνυμα της βραδιάς δόθηκε μέσα από το αφιέρωμα στον Θανάση Νικολάου. Η παράσταση, σε σύλληψη, κείμενα και χορογραφίες της Αντζέλινα Φελλά, απέδωσε με σεβασμό τον πολυετή αγώνα για δικαιοσύνη. Με την ολοκλήρωση της χορογραφίας, το θέατρο αντήχησε από το σύνθημα «Δικαιοσύνη για τον +Θανάση», το οποίο φώναξαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, δημιουργώντας μία από τις πιο έντονες στιγμές της εκδήλωσης.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε με το αφιέρωμα στον +Θανάση Νικολάου. Οι μαθητές της σχολής παρουσίασαν μια χορογραφία αφιερωμένη στη μνήμη του, αποδίδοντας με τον δικό τους τρόπο τον αγώνα που συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η στιγμή του αφιερώματος στον Άγγελο. Το τραγούδι «Ο Άγγελος», σε στίχους της Αντζελίνας Φελλά και ερμηνεία του Χρηστάκη Αναστασίου, γράφτηκε ως φόρος τιμής στη δύναμη, το θάρρος και την αγωνιστικότητα που ο ίδιος μεταδίδει σε χιλιάδες παιδιά μέσα από τη δική του πορεία ζωής. Η κοινή του εμφάνιση στη σκηνή μαζί με τη δασκάλα χορού του και τη μητέρα του, Αθήνα, συγκίνησε το κοινό, αναδεικνύοντας την επιμονή, τη μαχητικότητά του και την ξεχωριστή αγάπη του για τον χορό.

Το θερμό χειροκρότημα που ακολούθησε ήταν η πιο δυνατή επιβεβαίωση ότι ο Άγγελος αποτελεί πηγή έμπνευσης και ελπίδας για όλους. Εδώ και δέκα χρόνια, ο Άγγελος είναι μαθητής της Αντζελίνας Φελλά και, μέσα από τον χορό και ιδιαίτερα το ζεϊμπέκικο, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα δύναμης, πίστης και ελπίδας. Με κάθε του εμφάνιση αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν όρια όταν υπάρχει θέληση, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλα τα παιδιά ΑμεΑ και τις οικογένειές τους.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβαν η Άντρη Καραντώνη, ο Μαυρίκος Μαυρίκου και η Μαρία Ιωάννου, οι οποίοι συνόδευσαν με διακριτικότητα τη ροή της βραδιάς.

Για περισσότερες από τρεις ώρες, το κοινό παρέμεινε στις θέσεις του, παρακολουθώντας μια παράσταση που έστειλε μηνύματα μνήμης, δικαιοσύνης, αγάπης και ανθρωπιάς. Δεν ήταν απλώς μια επετειακή εκδήλωση, αλλά μια βραδιά αφιερωμένη στον +Θανάση, στην αδιάκοπη προσπάθεια της μητέρας του Ανδριάνας Νικολάου για δικαίωση, στη Χαρίτα Μάντολες και στον δικό της διαχρονικό αγώνα, στον Άγγελο, που συνεχίζει να ζει στις καρδιές των ανθρώπων που τον αγαπούν αλλά και σε όλους εκείνους που, μέσα από τις πράξεις τους, αποδεικνύουν καθημερινά ότι ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο μπορούν να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΛΕΜΕΣΟΣ: Αναζητείται γυναίκα για υπόθεση απάτης και κλοπής κρυπτονομισμάτων -Μήπως την έχετε δει;

Αναζητείται από την Αστυνομία γυναίκα, η φωτογραφία της οποίας...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα – Μοτοσικλέτα κατέληξε κάτω από λεωφορείο-(Βίντεο)

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα...

Topics

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Συστάσεις προς τους κυνηγούς με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου

Με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, σήμερα Κυριακή 23...

ΚΑΙΡΟΣ: Σκαρφαλώνει στους 39°C η θερμοκρασία – Πότε και πού έρχονται βροχές

Καλοκαιρινό θα παραμείνει σήμερα το σκηνικό του καιρού στην...

Related Articles

Popular Categories