BORA MARKOVIC: Φωτογράφισε την Κύπρο, την αγάπησε και την έκανε πατρίδα του – Ο Χρίστος Χριστοφίδης ζητά να εξεταστεί ξανά η περίπτωσή του

Ο Bora Markovic έχει ταξιδέψει την Κύπρο μέσα από τις εικόνες του, καταγράφοντας με τον φακό του γωνιές και στιγμές που αποτυπώνουν τη μοναδική ομορφιά του νησιού. Ένας άνθρωπος που έκανε την Κύπρο πατρίδα του, χωρίς όμως η Πολιτεία μέχρι σήμερα να έχει δώσει την απάντηση που αναμένει. Η περίπτωση του ήρθε στο προσκήνιο μετά την παρέμβαση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστου Χριστοφίδη, ο οποίος ζητά να εξεταστεί η υπόθεσή του με βάση τη ζωή, την προσφορά και τους δεσμούς του με τον τόπο.

Ο Bora ήρθε στην Κύπρο σε μικρή ηλικία. Εδώ μεγάλωσε, εδώ μορφώθηκε, εδώ δημιούργησε την επαγγελματική και προσωπική του πορεία. Με τα χρόνια περπάτησε το νησί γωνιά-γωνιά, γνωρίζοντας κάθε τοπίο, κάθε διαδρομή, κάθε μικρή ιστορία που κρύβει αυτός ο τόπος. Μέσα από τις φωτογραφίες του κατάφερε να παρουσιάσει την Κύπρο πέρα από τα σύνορά της. Να αναδείξει το φυσικό της τοπίο, την παράδοση, τους ανθρώπους της και εκείνες τις μικρές στιγμές που κάνουν ένα μέρος μοναδικό.

Κι όμως, παρά τη διαδρομή του και τη βαθιά σχέση που έχει αναπτύξει με την Κύπρο, ο Bora Markovic εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα διοικητικό ζήτημα που αφορά την αναγνώρισή του ως πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ένα ζήτημα που, όπως αναφέρεται, προέκυψε από διαδικαστικές ελλείψεις όταν ήταν ακόμη ανήλικος και όχι από δική του ευθύνη.

Την υπόθεση ανέδειξε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, ο οποίος ζήτησε από την Πολιτεία να δει την περίπτωση του Bora μέσα από μια διαφορετική οπτική, λαμβάνοντας υπόψη τη ζωή και την προσφορά του.

«Ο Bora Markovic είναι ένας άνθρωπος που έκανε την Κύπρο πατρίδα του στην πράξη. Ήρθε εδώ παιδί, μεγάλωσε εδώ, δημιούργησε εδώ και μέσα από τη δουλειά του πρόσφερε στον τόπο μας», ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης. Όπως σημείωσε, η περίπτωση του Bora δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο ως ένας ακόμη διοικητικός φάκελος.

«Η Πολιτεία πρέπει να μπορεί να βλέπει τον άνθρωπο πίσω από τις διαδικασίες. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αποδείξει με τη ζωή τους ότι ανήκουν σε αυτόν τον τόπο και η αναγνώριση αυτή δεν αφορά μόνο ένα έγγραφο, αλλά την ίδια την έννοια της συμμετοχής και του ανήκειν», ανέφερε.

Ο Bora σε μικρότερη ηλικία με την μητέρα του και την αδελφή του

Το θέμα τέθηκε και ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα της υπόθεσης και ενημέρωσε πως το αίτημα εξετάζεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας. Στην απάντησή του, ο Υπουργός ανέφερε ότι το νομικό πλαίσιο καθορίζει συγκεκριμένες διαδικασίες και περιορισμούς, ωστόσο σε περίπτωση επανυποβολής αιτήματος θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα και τα πραγματικά περιστατικά, ώστε να εξεταστεί κατά πόσο μπορεί να δοθεί λύση.

Η ιστορία του Bora Markovic δεν είναι απλώς μια υπόθεση υπηκοότητας. Είναι μια ιστορία ενός ανθρώπου που επέλεξε την Κύπρο, την αγάπησε και την έκανε μέρος της ζωής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΛΕΝΗ ΚΥΡΙΑΖΗ: Η γυναίκα με τη μεγάλη διαδρομή στο θέατρο που αναλαμβάνει το τιμόνι του ΘΟΚ

Μια νέα σελίδα ανοίγει για τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου,...

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Πατέρας και παιδιά ενώπιον Δικαστηρίου για τις 122 κατηγορίες – Παραμένουν υπό κράτηση μέχρι τον Σεπτέμβριο

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου οδηγήθηκαν σήμερα ο 46χρονος πατέρας...

ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ: Πορεία διαμαρτυρίας την Τρίτη από το ΓΣΠ προς το Προεδρικό – Έντονες αντιδράσεις από πρατηριούχους

Πορεία διαμαρτυρίας με 280 βυτιοφόρα οχήματα προγραμματίζουν για την...

Topics

ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΦΑΪΔΩΝΟΣ: Σήμερα κρίνεται αν η δίκη θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου βρίσκεται από τις 9:00...

Related Articles

Popular Categories