ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΛΕΝΗ ΚΥΡΙΑΖΗ: Η γυναίκα με τη μεγάλη διαδρομή στο θέατρο που αναλαμβάνει το τιμόνι του ΘΟΚ

Μια νέα σελίδα ανοίγει για τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, με τη Μαρίνα Μαλένη Κυριαζή να αναλαμβάνει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Οργανισμού, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η γνωστή ηθοποιός, δημιουργός και άνθρωπος του πολιτισμού, με μια πορεία γεμάτη θέατρο, τηλεόραση, ραδιόφωνο και σημαντικές πολιτιστικές δράσεις, επιστρέφει σε έναν χώρο που υπηρέτησε για δεκαετίες, αυτή τη φορά από μια θέση με αυξημένες ευθύνες, έχοντας ως στόχο να συνεχίσει να συμβάλλει στην εξέλιξη του θεάτρου στην Κύπρο.

Η απόφαση λήφθηκε κατά τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ στις 12 Ιουλίου 2026 και ο διορισμός της αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μετά την επικύρωσή του από το Υπουργικό Συμβούλιο και τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Η σχέση της Μαρίνας Μαλένη Κυριαζή με το θέατρο ξεκίνησε πολύ πριν από τη νέα της θέση. Σπούδασε Θέατρο και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στην Κύπρο με μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία και Δημοσιογραφία. Με την επιστροφή της στην Κύπρο, βρέθηκε στο ΡΙΚ, όπου συμμετείχε στην ιδρυτική ομάδα παραγωγών του Τρίτου Προγράμματος. Εκεί άφησε το δικό της στίγμα ως παραγωγός ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, παρουσιάστρια μεγάλων διοργανώσεων αλλά και ως ηθοποιός.

Το κοινό τη γνώρισε μέσα από τη δουλειά της στην τηλεόραση και τον πολιτισμό, ενώ τα τελευταία χρόνια ξεχώρισε και μέσα από την παρουσίαση της πολιτιστικής εκπομπής «Art Cafe» στο ΡΙΚ, στο πλαίσιο της συνεργασίας ΘΟΚ-ΡΙΚ.

Η Μαρίνα Μαλένη Κυριαζή έχει συνδέσει το όνομά της με την ανάπτυξη του θεάτρου στην Κύπρο. Στον ΘΟΚ εργάστηκε αρχικά ως ηθοποιός και στη συνέχεια ανέλαβε σημαντικούς διοικητικούς ρόλους, με επίκεντρο τις θεατρικές συνεργασίες, τη στήριξη νέων δημιουργών, την εκπαίδευση και την εξωστρέφεια του κυπριακού θεάτρου. Η αγάπη της για τη σκηνή και τον πολιτισμό την οδήγησε σε σημαντικές διεθνείς συνεργασίες, ενώ μέσα από τη δράση της συνέβαλε στην παρουσία της Κύπρου σε μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού.

Μια από τις σημαντικές στιγμές της πορείας της ήταν η επιμέλεια των εθνικών συμμετοχών της Κύπρου στην Κουατριενάλε της Πράγας, όπου το 2023 η Κύπρος κέρδισε το κορυφαίο βραβείο Golden Triga.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΑΡΧΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: Προειδοποίηση και περιορισμένη προβολή σκηνών βίας με ανηλίκους

Την ανάγκη για προσεκτική και υπεύθυνη μετάδοση σκηνών βίας,...

ΚΟΡΝΟΣ: Με ροζ χρώμα, χαμόγελα και μηνύματα αλληλεγγύης η 3η Ροζ Πορεία-(Βίντεο)

Με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, που φόρεσαν τα...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αγωνία για βρέφος 10 μηνών – Η άμεση παρέμβαση δύο αστυνομικών

Στιγμές αγωνίας έζησε γονέας βρέφους 10 μηνών το πρωί...

ΝΟΜΠΕΛ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2026: Ποιοι είναι οι δύο Αμερικανοί που βραβεύτηκαν για τη σταθεροποίηση της οικονομίας

Στους Αμερικανούς οικονομολόγους Robert E. Hall και Michael Woodford...

Topics

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αγωνία για βρέφος 10 μηνών – Η άμεση παρέμβαση δύο αστυνομικών

Στιγμές αγωνίας έζησε γονέας βρέφους 10 μηνών το πρωί...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ: Aπέδρασε 18χρονος κρατούμενος έξω από το Δικαστήριο

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές στη Λάρνακα, μετά την απόδραση...

Το UoL Executive Education Center παρουσιάζει τη φιλοσοφία «Life Evolving Learning»

Μία σύγχρονη και καινοτόμα προσέγγιση στη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη:...

Διαγωνισμός Smile & Win: Ο τρίτος νικητής έφυγε με μία Mercedes-Benz GLC 300e!

Η ΕΚΟ συνεχίζει να επιβραβεύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των...

Related Articles

Popular Categories