ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ-ΦΙΛΙΠΠΑ ΚΑΡΣΕΡΑ: Η ΤΡΥΦΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΛΛΕΝΟΥ

Από την πρώτη στιγμή που ο μικρός Λάμπρος Καλλένου, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια ζει μόνιμα με τους γονείς του στο Ισραήλ, λόγω της ιδιάζουσας ασθένειας που αντιμετωπίζει ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο άνθρωπος που στάθηκε στο πλαϊ του συνεχίζοντας να το πράττει μέχρι σήμερα.

Προχθές, ο Υπουργός Εξωτερικών και η σύζυγός του, Φιλίππα Καρσέρα παρευρέθηκαν στα 25χρόνια του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και εκεί είχαν συνάντηση με τον μικρό Λάμπρο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που τους είδε προσέτρεξε κοντά τους να τους χαιρετήσει. Η φωτογραφία που αξίζει χίλιες λέξεις φανερώνει την συγκίνηση του Υπουργού, ο οποίος έως πατέρας τεσσάρων παιδιών γνωρίζει πολύ καλά την σημασία, της λέξης γονείς.

Να θυμίσουμε, ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης κατά διαστήματα επισκέπτεται τον μικρό ήρωα μας, στο Ισραήλ ενώ σε μια από τις τελευταίες του επισκέψεις ήταν όταν ο Λάμπρος νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο του Ισραήλ. Σε παλαιότερη του ανάρτησή, ο ίδιος στο  Twitter, είχε αναφέρει πως επιστρέφει πίσω στην Κύπρο από το Ισραήλ, νιώθοντας ευλογημένος που επισκέφθηκε τον μικρό «μαχητή» και πως η εμπειρία του που είχε με τον μικρό Λάμπρο του «άνοιξε τα μάτια».

Υπενθυμίζουμε πως ο μικρός Λάμπρος, πάσχει από Kaposi Lymphangiomatosis, μια σπάνια και σοβαρή ασθένεια, ενώ αρκετοί ήταν οι ιατροί που είχαν αναφέρει ο μικρός Λάμπρος δεν θα τα καταφέρει. Με το πείσμα και την αποφασιστικότητά του όμως, διέψευσε τους πάντες και συνεχίζει να μάχεται ασταμάτητα. Ο μικρός Λάμπρος βρίσκεται στο Ισραήλ από το 2011. Μεταφέρθηκε για ένα χρονικό διάστημα στην Αμερική για επέμβαση, όμως οι οικονομικές δυσκολίες τον οδήγησαν πάλι πίσω στο Ισραήλ. Να επισημάνουμε ότι παλαιότερα η μητέρα του Λάμπρου, Χριστίνα Καλλένου είχε μιλήσει για την κατ’ ιδίαν συνάντηση και την κατανόηση που είχε βρει στο πρόσωπο του Νίκου Χριστοδουλίδη.

«Την ίδια κατανόηση την συναντήσαμε και στην Κύπρο. Και γι’ αυτό αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στο Ισραήλ και προσπαθούμε να προσφέρουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο παιδί μας. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, εκτός από γρήγορα αντανακλαστικά, πράγμα που βλέπουμε καθ’ όλη την πορεία του και ιδιαίτερα τώρα, εν μέσω πανδημίας, διαθέτει καρδιά, ανθρωπιά. Στον κ. Χριστοδουλίδη, που έπραξε το αυτονόητο, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Χάρη στον υπουργό μας βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στη ζωή, αφού κατάφερε ο Λάμπρος και νίκησε τον θάνατο τρεις φορές. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη γι’ αυτόν τον άνθρωπο, ο Θεός άκουσε τις προσευχές μας και τον έστειλε για να ’’αγκαλιάσει’’ με αγάπη τον γιο μας, που με την συμβολή του γίνεται αυτό που πρέπει να γίνει. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Δεν συναντήσαμε κλειστές πόρτες και δεν ’’χαθήκαμε’’ στο πρόβλημα. Γενικά η κυβέρνηση της Κύπρου είναι ανθρώπινη, όπως κι ο λαός της, κι αυτό το έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις. Μάλιστα, οι άνθρωποι σε ταξίδια τους, έτυχε να μας έχουν επισκεφθεί».

Hot this week

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΕΔΙΑΙΟΥ: Χωρίς αντιδράσεις η παράδοση του έργου – Ο Δήμαρχος στο τιμόνι

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου αποκατάστασης του...

ΑΠΟΔΡΑΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός – Ψάχνουν τις πιθανές ευθύνες

Σε διαθεσιμότητα οδηγείται μέλος της Αστυνομίας μετά την απόδραση...

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ 2026: Ο Λευτέρης Πανταζής δίνει το σύνθημα για μια μεγάλη γιορτή στον Πύργο Λεμεσού

Ο Πύργος Λεμεσού ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά του...

17ΧΡΟΝΟΣ: Δεν έμεινε για πολύ ελεύθερος – Παραδόθηκε στην Αστυνομία μετά την απόδραση

Ο ανήλικος κρατούμενος που απέδρασε νωρίτερα από τα κρατητήρια...

Topics

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΕΔΙΑΙΟΥ: Χωρίς αντιδράσεις η παράδοση του έργου – Ο Δήμαρχος στο τιμόνι

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου αποκατάστασης του...

ΑΠΟΔΡΑΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός – Ψάχνουν τις πιθανές ευθύνες

Σε διαθεσιμότητα οδηγείται μέλος της Αστυνομίας μετά την απόδραση...

17ΧΡΟΝΟΣ: Δεν έμεινε για πολύ ελεύθερος – Παραδόθηκε στην Αστυνομία μετά την απόδραση

Ο ανήλικος κρατούμενος που απέδρασε νωρίτερα από τα κρατητήρια...

«ΈΠΕΣΑΝ» ΤΑ SOCIAL: Αναφορές για προβλήματα σε Facebook και Messenger

Προβλήματα αντιμετωπίζουν εδώ και λίγη ώρα οι χρήστες των...

Related Articles

Popular Categories