Προσωπικές μαρτυρίες παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στα κυπριακά γήπεδα, θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνουν ο Ποδοσφαιρικός Όμιλος Παλαίμαχων Λευκωσίας και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ).
Με τίτλο «Η Επόμενη Μέρα» και υπότιτλο «Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής στην κοινωνία και η ανάγκη στήριξης», η πρωτοβουλία στοχεύει να αναδείξει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αθλητές μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής τους καριέρας. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν οι κοινωνικές, επαγγελματικές και οικονομικές δυσκολίες που συχνά συνοδεύουν τη μετάβαση των ποδοσφαιριστών στη νέα φάση της ζωής τους, καθώς και η ανάγκη δημιουργίας αποτελεσματικών δομών στήριξης. Παράλληλα, θα εξεταστεί ο ρόλος της Πολιτείας και των αθλητικών φορέων στην παροχή ουσιαστικής βοήθειας και ευκαιριών στους παλαίμαχους αθλητές. H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Μαρίνου Μουσιούττα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, στις 19:00, στην αίθουσα «Σόλωνας Τριανταφυλλίδης» της Τράπεζας Κύπρου, στην Αγία Παρασκευή Λευκωσίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναμένεται να κατατεθούν εισηγήσεις και προτάσεις για την ενίσχυση της θεσμικής και κοινωνικής στήριξης των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, μέσα από την αξιοποίηση των εμπειριών και των βιωμάτων τους. Γιατί, όπως δηλώνουν περήφανα οι Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές, η φανέλα δεν βγαίνει ποτέ από την καρδιά.

«Η φανέλα μπορεί να βγήκε, αλλά οι εμπειρίες, οι αναμνήσεις και οι αξίες μένουν για πάντα. Σας περιμένουμε στην εκδήλωση «Η Επόμενη Μέρα» για μια βραδιά μνήμης, προβληματισμού και προοπτικής».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


